Tuesday, May 2, 2017

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ


Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το ρεπορτάζ του ιστολογίου “Πενταπόσταγμα” που παραθέτουμε στο δεύτερο μέρος της ανάρτησης είναι άκρως αποκαλυπτικό. Ο Πάπας Φραγκίσκος εξηγεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια τους πιο καταχθόνιους στόχους του Βατικανού που δεν είναι άλλοι από την ουνιτοποίηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών -όπως τις αποκαλεί- (δηλαδή των Μονοφυσιτών, Νεστοριανών και άλλων) σύμφωνα με τη διδασκαλία της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου.

Οι θεολόγοι, λέγει, θα συνεχίσουν τους ατέρμονες και άκαρπους διαλόγους αλλά το ουσιαστικό είναι εμείς να συμπροσευχόμεθα, να κάνουμε κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τους Μονοφυσίτες και τους Ορθόδοξους (Έλληνες και Σλαύους), να αναγνωρίσουμε τα μυστήρια ο ένας του άλλου αρχής γενομένης από το βάπτισμα, να καθορίσουμε κοινές εορτές που θα γιορτάζουμε μαζί αρχής γενομένης από τον κοινό εορτασμό του Πάσχα.

Ακούει κανείς τι λέγει ο αιρεσιάρχης της Ρώμης;

Και δεν εννοώ τους Οικουμενιστές ασφαλώς του Φαναρίου, του Σαμπεζύ, της Μόσχας και του Βουκουρεστίου που συνεργάζονται αρμονικότατα με τον Πάπα για τον εξουνιτισμό της Ορθοδοξίας. Πολλώ μάλλον -φυσικά- δεν αναφέρομαι στη Εκκλησία της Αντιόχειας που έβαλε σε πλήρη εφαρμογή μυστηριακή διακοινωνια μεταξύ Ορθοδόξων, Παπικών, Ουνιτών και Μονοφυσιτών.

Αναφέρομαι στις παραδοσιακές Ορθόδοξες Εκκλησίες και στους παραδοσιακούς επισκόπους, κληρικούς, μοναχούς και λαικούς που αντιμάχονται τον Οικουμενισμό. Οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου μας βοηθούν να αντιληφθούμε ότι η καταπολέμηση του Οικουμενισμού δεν μπορεί να εξαντλείται στην αναίρεση των κακοδοξιών που θεσμοθέτησε η Σύνοδος της Κρήτης, επειδή ναι μεν για τους Οικουμενιστές η Σύνοδος της Κρήτης συνιστά μέγα επίτευγμα αλλά όχι την πραγμάτωση του τελικού τους στόχου που δεν είναι άλλος από τον εξουνιτισμό της Ορθοδοξίας, με την προώθηση του λεγόμενου "λαικού Οικουμενισμού".

*****


ΝΕΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ: ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ “ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ” ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι αναγνωρίζουν το βάπτισμα μας – Όσο οι θεολόγοι θα μελετούν εμείς θα προσευχόμαστε μαζί

Του Μάνου Χατζηγιάννη
=====

Ουαι υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!!! Και όπου υποκριταί τα διάφορα εξαπτέρυγα του Φαναρίου, τυχάρπαστοι Αρχιμανδρίτες και πληρωμένοι κοντυλοφόροι, που έσπευσαν να “πανηγυρίσουν” πως δήθεν διαψευστήκαμε όλοι εμείς που ανησυχούσαμε πως ο φετινός κοινός ημερολογιακά εορτασμός του Πάσχα θα σημάνει την κορύφωση της επιδίωξης για μόνιμη κοινή ημερομηνία εορτασμού.

Τώρα όλοι αυτοί οι ρασοφόροι και μη τρωγλοδύτες μπορούν να επιστρέψουν στις τρύπες τους γιατί ο Πάπας το ανακοίνωσε: Είμαι πολύ “φανατικός” στο να βρεθεί κοινή ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα, είπε και οι κολαούζοι του Φαναρίου ας μείνουν με την όρεξη πως θα συμβαίνουν τόσο σοβαρά θέματα σε θεολογικό επίπεδο και θα τα κρύβουν πονηρά και επίμονα από τον πιστό λαό. Τους πονάει που το διαδίκτυο έχει φωνή, γιατί έχουν μάθει να δίνουν γραμμές σε πειθήνια όργανά τους και να θολώνουν τα νερά.

Επί της ουσίας, λοιπόν, ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως συνηθίζει, κράτησε τα σπουδαία νέα, σε ένα ταξείδι που ούτως ή άλλως προκάλεσε θεολογικό σεισμό, με την αναγνώριση κοινού βαπτίσματος με τους Κόπτες, για το φινάλε και την καθιερωμένη συνέντευξη στο αεροπλάνο της επιστροφής.

Σε ερώτηση Ορθόδοξης δημοσιογράφου σχετικά με τις προοπτικές για τις σχέσεις με τους Ορθόδοξους, για την κοινή δήλωση με τον Κόπτη Πατριάρχη, την κοινή ημερομηνία του Πάσχα και την αναγνώριση του βαπτίσματος είπε: “Εγώ, με τους Ορθόδοξους, είχα πάντα μια μεγάλη φιλία, από το Μπουένος Άιρες. Καθόμουν επί δύο ώρες και σαράντα λεπτά προσευχής σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνω (…) έχω πάντα μια συγγενική, αδελφική σχέση. Είμαστε αδελφές Εκκλησίες! Με τον Ταγουάρδο, υπάρχει μια ιδιαίτερη φιλία. Για μένα, είναι ένας μεγάλος άνθρωπος του Θεού! Και ο Tαγουάρδος είναι Πατριάρχης, ένας Πάπας που ωθεί την Εκκλησία προς τα εμπρός. Έχει έναν μεγάλο αποστολικό ζήλο … Είναι ένας από τους πιο –επιτρέψτε μου να πω, αλλά σε εισαγωγικά– «φανατικούς» να βρούμε μια καθορισμένη ημερομηνία για το Πάσχα. Κι εγώ επίσης. Επιδιώκουμε τον τρόπο. Αλλά λέει: Ας πολεμήσουμε!»

Για τη δε αναγνώριση του βαπτίσματος με τους Κόπτες είπε: “Η ενότητα του βαπτίσματος προχωράει (…) τώρα ανοίξαμε την πόρτα και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουμε αυτό το ζήτημα».

Μιλώντας για τους Ρώσους Ορθοδόξους τόνισε πως: “Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι αναγνωρίζουν το βάπτισμά μας και αναγνωρίζουμε το βάπτισμα τους. Ήμουν πολύ στενός φίλος ως επίσκοπος του Μπουένος Άιρες με τους Ρώσους, επίσης με τους Γεωργιανούς".

Περί του οικουμενισμού ο Πάπας ήταν σαφέστατος για τις προθέσεις του: “Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, είχαμε αυτή την οικουμενική συνάντηση. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν εκεί. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης ήταν εκεί και έπειτα υπήρχαν άλλοι Χριστιανοί – Αγγλικανοί, επίσης ο γραμματέας της Ένωσης Εκκλησιών της Γενεύης. Ο Οικουμενισμός εφαρμόζεται στο μονοπάτι με τα έργα φιλανθρωπίας, με τα έργα της βοήθειας, με το να κάνουμε πράγματα μαζί όταν μπορούν να γίνουν μαζί. Στατικός οικουμενισμός δεν υπάρχει! Είναι αλήθεια ότι οι θεολόγοι πρέπει να μελετήσουν και να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά αυτό δεν θα είναι δυνατόν να τελειώσει καλά αν εμείς δεν βαδίζουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε μαζί; Να προσευχόμαστε μαζί, να δουλεύουμε μαζί, να κάνουμε έργα φιλανθρωπίας μαζί … αλλά, μαζί! Και προχωρήστε. Οι σχέσεις με τον Πατριάρχη Κύριλλο είναι καλές. Επίσης, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων έρχεται πολλές φορές για να μιλήσει μαζί μου και έχουμε μια καλή σχέση”.

Πόσο πιο απλά να τα πει ο ποντίφικας; Και έχουμε εμείς τον κ. Βαρθολομαίο να λέει «μην ακούτε το διαδίκτυο» και τους προβληματικούς-αν όχι ημίτρελους- αβανταδόρους του να απειλούν με αφορισμούς.

No comments:

Post a Comment