Monday, May 29, 2017

Ο ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ



Ο ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κατά την κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς: “Ο Μοναχός δείχνει την ακρίβεια της Ορθοδόξου πίστεως, της ασκήσεως, της αέναης λατρείας του Θεού...».

Πολύ ωραίες οι επισημάνσεις του Σεβασμιώτατου. Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος πολύ ορθά διδάσκει ότι η μοναχική πολιτεία είναι πρότυπο για τους αγωνιζόμενους στον κόσμο πιστούς επειδή εκφράζει την τελειότητα της εν Χριστώ ζωής. 

Ο Σεβ. Δημητριάδος γνωρίζει, όμως, επίσης ότι οι επίσκοποι είναι οι φρουροί των αληθειών της πίστεως.

Γι’ αυτό ορθές μεν οι παραινέσεις του Σεβασμιώτατου προς τον νέο μοναχό της Εκκλησίας μας, αλλά μας θλίβει το γεγονός ότι δεν μπορούμε να δούμε με ποιο τρόπο ο Σεβ. Δημητριάδος εκφράζει με την όλη πολιτεία του ορθόδοξα το ρόλο που πρέπει να ασκεί ένας επίσκοπος στην Εκκλησία.

Κύριο έργο ενός επισκόπου είναι η θεολογία. Η ορθόδοξη θεολογία βεβαίως. Αλλά ποια ορθόδοξη θεολογική συνέπεια διακρίνει τον Σεβ. Δημητριάδος όταν πολύ ορθά νουθετεί τους μοναχούς της επαρχίας του να είναι πρότυπα ακριβείας της πίστεως, την ώρα που ο ίδιος δίνει το χειρότερο παράδειγμα στους πιστούς, όχι μόνον της επαρχίας του αλλά και της Ορθοδοξίας ολόκληρης, εξαιτίας της κακόδοξης θεολογίας του ιδίου και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών του Βόλου;

Πότε επιτέλους ο Σεβ. Δημητριάδος θα κλείσει την διαβόητη μεταπατερική Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου και πότε θα σταματήσει τους νεωτερισμούς και τις οικουμενιστικές ασχημίες που συνεχώς μετέρχεται;

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου είναι το κατεξοχήν think tank, όχι μόνον της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά όλης της Ορθοδοξίας.

Επομένως δυοίν θάτερον Σεβασμιώτατε! Ή η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών θα αλλάξει ρότα και θα μετατραπεί σε κέντρο ορθοδόξων σπουδών ή θα κλείσει. Είναι αδιανόητο μια Μητρόπολη να αγκαλιάζει ένα θεσμό που ναρκοθετεί τα θεμέλια της ορθοδόξου θεολογίας και λειτουργεί σαν κέντρο ανεφοδιασμού των οικουμενιστών, των νεωτεριστών και των μεταπατερικών θεολόγων.

No comments:

Post a Comment