Thursday, May 25, 2017

ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΙΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ



ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΙΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο Πανοσ. Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος σε άρθρο του, που διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Πατερική Παράδοση", που επιγράφει “Τι πρέπει να κάνουμε τώρα, ενάντια στην αίρεση του Οικουμενισμού”:

“Tο πρόβλημα από την αφελή έως και βλακώδη νοοτροπία ορισμένων πνευματικών πατέρων και γερόντων που νομίζουν ότι θα μείνουν εν τη Εκκλησία, αν δεν διακόψουν κοινωνία με τους επισκόπους που μνημονεύουν τον Πατριάρχη. Μαθαίνουμε τι γίνεται στο άγιον Όρος και λυπούμαστε που, και αυτοί οι ηγούμενοι, δεν κράτησαν τίποτα από τους αγώνες των αγίων Πατέρων!"

Ταύτα έφη ο Αρχιμανδρίτης Παίσιος Παπαδόπουλος. Ποιος είναι ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης; Είναι ο κληρικός που διέκοψε το μνημόσυνο του Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου. Γιατί διέκοψε το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη; Επειδή ο Σεβ. Φλωρίνης δεν προχωρά σε αποτείχιση από τον Πατριάρχη!!!

Ποιος κανόνας της Εκκλησίας επιτρέπει στον Αρχιμανδρίτη Παίσιο Παπαδόπουλο ή σε οποιονδήποτε άλλο να διακόψει το μνημόσυνο του επισκόπου του επειδή μνημονεύει τον Πατριάρχη; 

Κανένας απολύτως κανόνας δεν επιτρέπει τη διακοπή του μνημοσύνου ενός επισκόπου ΕΚΤΟΣ αν κηρύσσει γυμνή τη κεφαλή κατεγνωσμένη αίρεση. Ποια αίρεση κήρυξε ο Σεβ. Φλωρίνης Θεόκλητος; Καμία απολύτως αίρεση κατεγνωσμένη ή μη δεν κήρυξε ο Μητροπολίτης Θεόκλητος. Αντίθετα είναι παγκοίνως γνωστό ότι είναι αντιοικουμενιστής ιεράρχης ο οποίος κατά τη διάρκεια της πολύχρονης ποιμαντορίας του ουδέποτε κήρυξε ή έγραψε ή έκανε το παραμικρό που να δίνει σε κάποιο το δικαίωμα να τον χαρακτηρίσει αιρετικό. Και όχι μόνον αυτό. Είναι ένας από τους ελάχιστους επισκόπους οι οποίοι, όχι μόνον αρνήθηκαν να παραστούν στη Σύνοδο της Κρήτης αλλά και κατέθεσε υπόμνημα στην Ιεραρχία και έδωσε συνέντευξη στην οποία κατέθεσε με παρρησία ορθόδοξη ομολογία πίστεως αναφορικά με τη Σύνοδο της Κρήτης.

Επομένως ποιο κανονικό δικαίωμα έχει ο Αρχιμανδρίτης Παίσιος Παπαδόπουλος να διακόψει το μνημόσυνο του Σεβ. κ. Θεόκλητου; Απολύτως κανένα δικαίωμα δεν έχει ο Αρχιμανδρίτης Παίσιος Παπαδόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος να διακόψει το μνημόσυνό του.

Ο π. Παίσιος Παπαδόπουλος παρέβη κατάφωρα τις διατάξεις του ΙΕ΄ Κανόνα της ΑΒ΄ Συνόδου ο οποίος σαφώς διαλαμβάνει ότι η διακοπή του μνημοσύνου του οικείου ιεράρχη επιτρέπεται (προσοχή επιτρέπεται ΔΕΝ επιβάλλεται) ΜΟΝΟΝ εφόσον κηρύσσει γυμνή τη κεφαλή κατεγνωσμένη αίρεση.

Ο π. Παίσιος Παπαδόπουλος, όμως, δεν είναι μόνον παραβάτης των Ιερών Κανόνων, επειδή διέκοψε το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη χωρίς να υπάρχουν οι προυποθέσεις που προνοούν οι Ιεροί Κανόνες, αλλά και διότι θέλει να διακόψει -αν δεν διέκοψε- την κοινωνία με όλη την Εκκλησία. Δεν έκανε, δηλαδή, μόνον αντικανονική διακοπή του μνημοσύνου του οικείου ιεράρχη αλλά προχώρησε σε σχίσμα.

Ο π. Παίσιος ισχυρίζεται ότι όσοι πνευματικοί δεν διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη ή του οικείου ιεράρχη που μνημονεύει τον Παναγιώτατο είναι ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας.!!!

Με άλλα λόγια σύμφωνα με τoν π. Παίσιο Παπαδόπουλο οι εγνωσμένοι αντιοικουμενιστές Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, π. Φιλόθεος Ζερβάκος, π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, Άγιος Πορφύριος, Γέροντας Αμφιλόχιος της Πάτμου, Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, Οσία Σοφία της Κλεισούρας, Άγιος Φιλούμενος ο νεομάρτυρας κτλ. που ουδέποτε διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη είναι εκτός Εκκλησίας!!!

Και ποιος είναι εν τη Εκκλησία; Ο Αρχιμανδρίτης Παίσιος Παπαδόπουλος και οι ελάχιστοι συν αυτώ! Παππούλη! Αφιππεύσατε από το καλάμι. Μπορεί να μην το κατανοείτε αλλά σας χτυπά ο διάβολος κάτω σαν το χταπόδι.

1 comment:

  1. Κύριε Τελεβάντο δυστυχώς η σύνοδος της Κρήτης έφερε μία τομή στα πράγματα ,τίποτα πιά δεν είναι όπως πρίν και πρό πάντων είναι δυσδιάκριτα τα όρια του σχίσματος ,της εκκλησίας κ.τ.λ. Κατα μία άποψη ώφειλαν οι "αντιοικουμενιστές" επίσκοποι να γυρίσουν τη γη και τον ουρανό ανάποδα Δηλαδή τώρα η εκκλησία της Ελλάδος επικύρωσε ή όχι την σύνοδο της Κρήτης ; Σέ κάθε περίπτωση ένας "αντιοικουμενιστής"επίσκοπος δεν προβαίνει σε τιμωρία του κληρικού του οταν του κόψει τό μνημόσυνο συγχωρώντας ακόμα και τό λάθος του , αλλά τον προστατεύει Δέν ξέρω τί έχει γίνει με τις περιπτώσεις αυτές στην μητρόπολη Φλωρίνης άν δηλαδή ο Φλωρίνης τους έχει παραπέμψει σε εκκλ. δικαστήρια Αν δέν τους παρέπεμψε είναι πρός έπαινό του !

    ReplyDelete