Wednesday, May 24, 2017

ΑΗΘΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΦΙΛΟΒΟΛΟΥΔΑΚΕΙΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΛΩΡΙΤΟΥ



ΑΗΘΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΦΙΛΟΒΟΛΟΥΔΑΚΕΙΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΛΩΡΙΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Φιλο-Βολουδάκειο ιστολόγιο, που θεωρεί τον σεβαστό Πρωτοπρεσβύτερο των Εξαρχείων “αθωότατο” από τις κατηγορίες που αιωρούνται σε βάρος του, όχι μόνο από το ιστολόγιό μας και από την κυρία Λωρίτου αλλά και από την ηγεσία του αντιοικουμενιστικού αγώνα, εξαπέλυσε δριμεία και ανοίκεια επίθεση εναντίον της κυρίας Ελένης Λωρίτου. 

Η καλή αυτή κυρία -σύμφωνα με τη μαρτυρία της ιδίας- υπήρξε πνευματικό παιδί του Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου. Από ότι διαπίστωσα, μάλιστα, από σχετικό άρθρο της, τώρα τυγχάνει πνευματικό παιδί του π. Θεόδωρου Ζήση. Ως εικός η συνείδησή της εξανίσταται επειδή ο Βολουδάκειος “Ορθόδοξος Τύπος” σκυλεύει κυριολεκτικά τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο και διαστρέφει την διδασκαλία του, αλλά και υποσκάπτει τον π. Θεόδωρο Ζήση εξαιτίας του αβυσσαλέου μίσους που γεννά ο φθόνος στην ψυχή του σεβαστού π. Βασίλειου Βολουδάκη.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ -μεταξύ άλλων- το ιστολόγιο αυτό αποκαλεί την κυρία Λωρίτου “συρόμενη Μαινάδα” η οποία “κινδυνεύει να αποκτήσει πνεύμα πύθωνος”. 

Πολύ μας θλίβουν οι ανοίκειοι αυτοί χαρακτηρισμοί οι παντελώς ανάρμοστοι για μια κυρία από χριστιανούς και δη από κληρικούς.

Είναι πραγματικά αχαρακτήριστος ο πεζοδρομιακός διασυρμός μιας ευσεβούς κυρίας η οποία υπήρξε πνευματικό παιδί του Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου και τώρα τυγχάνει πνευματικό παιδί του π. Θεόδωρου Ζήση, όπως η ίδια αποκαλύπτει σε σχετικό άρθρο της. 

Η κυρία Λωρίτου με κόσμιο ύφος και ευγένεια ψυχής έλεγξε τα ψεύδη, τις πλάνες και τις κακοήθειες του σεβαστού μας π. Βασίλειου Βολουδάκη και επεσήμανε, με κόσμιο πάντοτε ύφος, τον κατήφορο που ακολουθεί ο “Ορθόδοξος Τύπος”, από τότε που έπεσε στα γαμψά νύχια του φθονερού και αδίστακτου π. Βασίλειου Βολουδάκη.

Παρακαλώ τους καλούς αναγνώστες να συγκρίνουν το ύφος του φιλο-Βολουδάκειου αυτού ιστολογίου με τον τρόπο που η κυρία Λωρίτου και το ιστολόγιό μας μιλά για το σεπτό πρόσωπο του π. Βασίλειου Βολουδάκη.

Όπως γνωρίζουν οι καλοί αναγνώστες του ιστολογίου, παρόλη τη ριζική διαφωνία που έχουμε μαζί του και παρόλον ότι ξέρουμε καλά το ποιόν του ως ανθρώπου και ως κληρικού, τον προσφωνούμε πάντοτε ως αγαπητό, σεβαστό, προσφιλή κτλ. και μιλούμε με άκρατο σεβασμό, ανεξικακία και αγάπη για το πρόσωπό του.

Ειλικρινά μας αποκαρδιώνει το ιστολόγιο αυτό με τη στάση του αν και για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από ιστολόγιο που υποστηρίζει το σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη.

Διερωτώμαι: Δεν έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστούν μια κυρία η οποία έχει ευαισθησία για τα θέματα που αφορούν την πίστη μας και η οποία για χρόνια τώρα συνεισφέρει κόσμια και επί της ουσίας σχόλια με θεολογική συγκρότηση στον ιστοχώρο;

Είναι γλώσσα αυτή που ταιριάζει σε κόσμιους ανθρώπους, πολλώ μάλλον σε ορθόδοξους χριστιανούς και δη σε κληρικούς;

2 comments:

  1. Ο Οδυσσέας τρελλάθηκε.....!

    ReplyDelete
  2. Ποιος Οδυσσέας κυρία Λωρίτου;

    Ο Οδυσσέας δεν φταίει σε τίποτε.

    Αυτός ο πάπαρδος τα φταίει όλα.

    Επεσήμανα τα μαργαριτάρια του και θα τα απαντήσω οπωσδήποτε εντός των ημερών.

    ReplyDelete