Thursday, May 11, 2017

ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕΙ Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ



ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕΙ Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δυστυχώς! Η πάλαι ποτέ αγωνιστική εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος” έπεσε στα γαμψά και αρπακτικά νύχια του σεπτού Πρωτοπρεσβύτερου των Εξαρχείων π. Βασίλειου Βολουδάκη.

Δεν θέλω να ενθαρρύνω κανένα να πιστέψει ότι ο σεβαστός μας π. Βασίλειος σκοπεύει να αποσυρθεί οικειοθελώς από τον "Ορθόδοξο Τύπο."

Υπενθυμίζω με ποια αθέμιτα μέσα θρονιάστηκε στον “Ορθόδοξο Τύπο”. Αν ο αγαπητός μας π. Βασίλειος το μυστήριο της εξομολόγησης δεν το σεβάστηκε είναι τουλάχιστον ανοησία να πιστέψουμε ότι θα σεβαστεί οποιονδήποτε ή το λόγο που ιδρύθηκε ο “Ορθόδοξος Τύπος”.

Ο σεβαστός μας Γέροντας έχει τη δική του ατζέντα που δεν συμπίπτει με την ατζέντα αυτών που εξέδωσαν την ιστορική εφημερίδα. Ο πόλεμος εναντίον του Οικουμενισμού δεν είναι στις προτεραιότητές του. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι καταρχήν να προωθήσει το κόμμα “Κοινωνία” που ίδρυσε, που κατευθύνει από τα παρασκήνια και στο οποίο τα κατά σάρκαν παιδιά του διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Παράλληλα θέλει να αποπροσανατολίσει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και να τον μετατρέψει σε πόλεμο εναντίον του Πατριαρχείου ως θεσμού με την κατάργηση της Πατριαρχικής Πράξης του 1928. Τόσο σκοτισμένη είναι η διάνοιά του! Οι Οικουμενιστές κατόρθωσαν να θεσμοθετήσουν τον Οικουμενισμό ως πίστη της Εκκλησίας και ο αγαπητός μας π. Βασίλειος Βολουδάκης θέλει να πολεμούμε το Πατριαρχείο ως θεσμό.!!!

Δεν θέλω προπαντός να ενθαρρύνω κανένα να νομίσει ότι μπορεί να συνεννοηθεί με τον αγαπητό μας π. Βασίλειο. Είναι πολύ προβληματικός άνθρωπος και πιθανότατα η στάση του δεν είναι απλά καρπός κακοήθειας.

Γι’ αυτό, αν μεν υπάρχει η δυνατότητα να τον διώξουν κλωτσηδόν -πιστέψτε με είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να φύγει- από τον “Ορθόδοξο Τύπο”, έχει καλώς. Αν, όμως, λόγω του αυταρχικού και αδίστακτου χαρακτήρα του έχει κατασιγάσει ήδη κάθε φωνή αντίστασης στην παλαιά φρουρά του “Ορθοδόξου Τύπου” μία μόνον οδός απομένει.

Να παρακολουθούμε στενά κάθε του κίνηση, να δημοσιοποιούμε κάθε αποπροσανατολισμό του αντιοικουμενιστικού αγώνα που επιχειρεί και να διαφωτίζουμε τους πιστούς για τα καταχθόνιά του σχέδια. Με αγάπη φυσικά πάντοτε και σεβασμό.

Στην ευγενή αυτή προσπάθεια δηλώνω -καθηκόντως- παρών.

Μέχρι τώρα δημοσίευα ένα άρθρο για τον π. Βασίλειο συνήθως κάθε Παρασκευή. Με τα νέα δεδομένα και με πολλή απροθυμία θα αναγκαστώ να δημοσιεύω δύο -και γιατί όχι; περισσότερα- άρθρα τη βδομάδα για να ανασκευάζω τις κακοδοξίες, τις εμμονές και τις ιδεοληψίες του σεβαστού μας Γέροντα.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά την άγνωστή μου κυρία Ελένη Λωρίτου η οποία με τα περισπούδαστά της σχόλια ξεμασκαρεύει συστηματικά τις ανορθόδοξες μεθόδους του αγαπητού μας π. Βασίλειου μετά λόγου γνώσεως για τα παρασκήνια του “Ορθοδόξου Τύπου”. 

Καλά να είναι η καλή αυτή κυρία που συνδράμει τόσο πρόθυμα τους αγώνες της Εκκλησίας και η οποία από ότι φαίνεται υπήρξε πνευματικό παιδί του Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου, γι' αυτό και δεν ανέχεται η συνείδησή της να σκυλεύεται η μνήμη και η θεολογική παρακαταθήκη του Γέροντα Επιφάνιου, από τον π. Βασίλειο και τα όργανά του. 

Τα σχόλια που έστειλε η κυρία Λωρίτου στο ιστολόγιό μας και σε άλλα ιστολόγια τα έχουμε ήδη αποθηκεύσει στο αρχείο του ιστολογίου μας και θα τα χρησιμοποιούμε όπου δει. Αύριο -συν Θεώ- θα δημοσιεύσουμε ένα επίκαιρο και εύστοχό της σχόλιο.

1 comment:

  1. Σάς ευχαριστώ κύριε Τελεβάντο για τά καλά σας λόγια προερχόμενα από την καλή σας προαίρεση και μόνο. Είναι καλό στο βαθμό που οι θέσεις και η οπτική μας συμπίπτουν να βοηθούμε την κοινή προσπάθεια για τά θέματα της πίστεως, όσο οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν Ευχαριστούμε όλα τά ορθόδοξα ομολογιακά ιστολόγια για την προσφορά τους στην εκκλησιαστική υπόθεση Ηταν από την πρόνοια του Θεού , χωρίς αυτά δέν θά περπάταγαν τά θέματα σέ μία τόσο κρίσιμή εκκλησιαστική συγκυρία Εκπλήρωσαν ένα ουσιαστικό έργο πληροφόρησης , ομολογίας, ποιμαντικής , έκφρασης της ορθοδόξου συνειδήσεως Ευχόμαστε δύναμη και υγεία σέ όλους τους διαχειριστές των ιστολογίων Κανείς δέν θα υπάρξει για να σας παρασημοφορήσει για την ανιδιοτελή σας προσφορά , παρά μόνο ο Θεός Αυτός μόνο ευχόμαστε να σας χαρίζει φώτιση Ως ελεύθεροι σκοπευτές ας αγωνιζόμαστε μέ κριτήριο το συμφέρον χωρίς προσωπικές εμπάθειες για τά γενικότερα θέματα ,αλλά και για τά ειδικότερα όπως για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά μέ την ιστορική και αγωνιστική εφημερίδα του Ορθοδόξου Τύπου και της ιδιοποιήσεώς της από τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη Για να μήν παρεξηγηθώ όταν μιλώ για ΄΄ιδιοποίηση ΄΄ δέν εννοώ οικονομικό συμφέρον εφ'όσον όλοι γνωρίζουμε οτι η εφημερίδα είναι μή κερδοσκοπική Εάν έχει δεχθεί ιδιότυπα ΄΄δώρα ΄΄όπως φημολογείται για διάφορα εκκλησιαστικά έντυπα ηλεκρονικά καί μή ,είναι ένα θέμα που δέν μπορούμε να εξερευνήσουμε γι αυτό και δέν μπορούμε να ισχυριστούμε Μόνο εκφράζουμε την απορία μας ,γιατί από όλο αυτό το πανηγύρι να μείνει έξω η αγωνιστική εφημερίδα του Ο.Τ. εφ'όσον παρουσιάζει μία μορφή εξωνημένου εντύπου μετά την μετάλλαξή του σέ ένα έντυπο της καθεστωτικής εκκλησίας Αυτό το εκφράζουμε ως μία απορία και τίποτα περισσότερο, για να δώσουμε μία εξήγηση στην αψυχολόγητη αλλαγή προσανατολισμού της εφημερίδος , που έπαψε να στρέφει τά δημοσιογραφικά της πυρά εναντίον των εκκλησιαστικών εκτροπών και τά στρέφει εναντίον των αγωνιστών και πρώην συνεργατών της εφημερίδος επιφέροντας διχασμό στον αντιοικουμενιστικό χώρο Το θεωρούμε απίθανο να μήν επεδίωξαν διάφορα εκκλησιαστικά κέντρα νά επιφέρουν έναν τέτοιο διχασμό εκλιπόντος του αγίου πνευματικού καθοδηγητού της εφημερίδος δηλαδή του π.Μάρκου Μανώλη και του Γεωργίου Ζερβού που είχαν κρατήσει την εφημερίδα στο αγωνιστικό της κύρος Συμφωνώ λοιπόν μαζί σας κύριε Τελεβάντο οτι καμμία ταπεινοσχημία δέν πρέπει να μας υποβάλλει ένα πνεύμα παραίτησης από την προσπάθεια να επισημαίνουμε τά κακώς κείμενα της εφημερίδος Ήδη έχει κυκλοφορήσει το σημερινό φύλλο και ειναι προφανείς χωρίς ιδιαίτερη μελέτη οι παρασπονδίες της Το πρώτο πρωτοσέλιδο άρθρο της περί ΄΄αμοιβαίου σεβασμού ....΄΄ είναι του συντάκτη της κ. Τραμπούλη και αναφέρεται στο ιστολόγιό σας άν και δέν το κατονομάζει .....Οψόμεθα .....!

    ReplyDelete