Thursday, May 11, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΕΙΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μνημειώδης πραγματικά και καταπελτώδης η γενναία επιστολή της ΠΕΘ προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το μάθημα των θρησκευτικών, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.

Χωρίς περιστροφές η ΠΕΘ υποβάλλει έντιμα ερωτήματα στον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το εφαλτήριο του κ. Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σκηνοθέτησε τη δήθεν σύγκρουση με τους άθεους του ΣΥΡΙΖΑ για το μάθημα των Θρησκευτικών. Στην πραγματικότητα χρησιμοποίησε το θέμα για να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση αυτά που ήθελε για την εκκλησιαστική περιουσία και την διασφάλιση της προνομιακής θέσης που απολαμβάνει η Ορθόδοξη Εκκλησία με το Σύνταγμα.

Γι’ αυτό ζήτησε από τον κ. Γιαγκάζογλου να παραιτηθεί από Διευθυντής ώστε να δώσει την εντύπωση ότι αποδοκιμάζει το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών και διόρισε επιτροπή αρχιερέων σαν βιτρίνα.

Τον κ. Γιαγκάζογλου αντικατέστησε με τον ομοτράπεζό του κ. Κατσιάρα γνωστό αγουριδικό και νεορθόδοξο θεολόγο, που διαδραμάτισε καθοριστικό κατάπτυστο ρόλο στη Σύνοδο της Κρήτης.

Στη συνέχεια, αφού πήρε από την κυβέρνηση όσα ήθελε, συμβιβάστηκε με τις θέσεις του κ. Γιαγκάζογλου και των άθεων του ΣΥΡΙΖΑ επειδή αυτός ήταν ο στόχος του από την αρχή.

Ο κ. Γιαγκάζογλου δεν θα μπορούσε ποτέ να προχωρήσει στα καταχθόνια του σχέδια για το μάθημα των Θρησκευτικών αν δεν είχε την πλήρη υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τα παρασκήνια.

Τώρα η ΠΕΘ με αγωνιστικό φρόνημα και παρρησία ξεσκεπάζει τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο.

Συναδελφικά συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της ΠΕΘ που είναι και αγώνας όλων των θεολόγων αλλά και όλων των πιστών που θέλουν το μάθημα των Θρησκευτικών να διδάσκει τα παιδιά μας την πίστη των Πατέρων μας και όχι τις πλάνες και τις σατανικές δομές των άλλων θρησκειών.

No comments:

Post a Comment