Wednesday, May 17, 2017

ΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΙΑ ΚΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙΣ


ΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΙΑ ΚΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙΣ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Σε άρθρο του στο «Αμήν», μετά τον πρόσφατον υπ’ αυτού χλευασμόν και άρνησιν του θαύματος του Αγίου Φωτός, ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος π. Γ. Τσέτσης βάλλει θορυβωδώς, κατά τω ειωθός αυτώ, πλην ασφαίρως, κατά των αντιτιθεμένων στο Κολυμβάριο. Aφού αυθαιρέτως, χωρίς αποδείξεις κι όλως αστηρίκτως χαρακτηρίσει τον κάθε ένα από τους ανωτέρω «μη κατ’ επίγνωσιν ζηλωτήν», παίρνει όλους τους χαρακτηρισμούς του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου του θαυματουργού κατά του μη κατ’ επίγνωσιν ζηλωτού και τους προσάπτει τους αντιπάλους των οικουμενιστών, νομίζοντας,ως φτηνός δικολάβος, ότι τους έχει κατατροπώσει!!!  

Αιδεσιμολογιώτατε: Σεβόμαστε και εκτιμούμε αφάνταστα τον Άγιο του αιώνα μας. Ακούστε τι λέγει εν προκειμένω για τον Παπισμό: «Δια του δόγματος του αλαθήτου η Δυτική Εκκλησία απώλεσε την πνευματικήν ελευθερίαν, απώλεσε τον στολισμόν αυτής, εκλονίσθη εκ βάθρων, εστερήθη του πλούτου της χάριτος του Αγίου Πνεύματος, της παρουσίας του Χριστού. Από πνεύματος δε και ψυχής κατέστη άναυδον σώμα».

Στη συνέχεια επιτίθεται ανωνύμως (διότι δεν τολμά καν να αναφέρει τα ονόματά των) κατά των εν Αγίοις Πατέρων ημών Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιουστίνου του Τσέλιε (Πόποβιτς) «τα αντιδυτικά αποφθέγματα των οποίων προβάλλονται οιονεί ως «δόγματα» της Ορθοδόξου Εκκλησίας και χρησιμεύουν ως τροχοπέδη σε κάθε πανορθόδοξη προσπάθεια καταλλαγής των χριστιανών».

Οι ως άνω Άγιοι καταπολέμησαν συστηματικά και εν συνειδήσει τον προσφιλή σας αιρετικό Παπισμό και τον παραπαίοντα αιρετικό Προτεσταντισμό. Πώς θα ήταν Άγιοι και επόμενοι τοις θείοις Πατράσιν αν δεν αντιμετώπιζαν τους «βαρείς και λοιμώδεις λύκους»; Όσον αφορά την λέξη «καταλλαγή» τι να πει κανείς; Τώρα που έχουν πέσει πλέον οι προσωπίδες, υμείς οι οικουμενιστές το μόνο που επιδιώκετε διακαώς είναι ο εξουνιτισμό των Ορθοδόξων και ουδέν έτερον. ΔΕΝ σας λέει τίποτε το «ΕΙΣ Κύριος, ΜΙΑ πίστις, ΕΝ βάπτισμα» διότι τώρα ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί;

Εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η πρωτοφανής λασπολογία που εξαπολύει ο Αιδεσιμολογιώτατος. Ακούστε χριστιανοί μερικά επίθετα: θεμελιοκράτες (ήγουν φονταμενταλιστές), σμήνος ακρίδων, «υπέρμαχοι στρατηγοί», οσφυοκάμπτες υποτελείς μιας δράκας αυτονομημένων ιεραρχών, παροπλισμένοι πανεπιστημιακοί, ευσεβιστικοί κύκλοι κ.οκ. Από αυτό τον οχετό ύβρεων ένα είναι το κρατούμενο: οι αντιτιθέμενοι στους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς είναι ουκ ολίγοι και κάθησαν σαν ψαροκόκκαλο στο λαιμό των οικουμενιστών.

No comments:

Post a Comment