Wednesday, May 31, 2017

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ


ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τον τελευταίο καιρό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι κρυβόμενοι συνήθως πίσω από την ανωνυμία, ισχυρίζονται ότι οι “αδελφοί” μας οι έποικοι πρέπει να νιώθουν ελεύθεροι  να έρχονται -κατά εκατομμύρια;- στην Κύπρο, να εγκαθίστανται στα κατεχόμενα εδάφη μας και να γεννοβολούν μια ντουζίνα παιδιά.

Τα έξοδα της συντήρησης και της περίθαλψής τους, εισηγούνται, να τα αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη φιλία μας προς τον ευγενή Τουρκικό λαό, που μας ευεργέτησε παντοιοτρόπως -πάλαι τε και επ’ εσχάτων- στο διάβα της Ιστορίας. 

Είναι αδιανόητο να χαρακτηρίζονται ως άξεστοι οι έποικοι από τον Αρχιεπίσκοπο, διατείνονται. Ασφαλώς! Δίκαιο έχουν οι άνθρωποι! Πριν κουβαληθούν στην Κύπρο κατοικούσαν όλοι στο  Champs-Élysées των Παρισίων, όπου διέπρεπαν σε διάφορες επιστήμες στo Université Paris-Sorbonne, παρακολουθούσαν ανελλιπώς τις παραστασεις όπερας και μπαλέτου στην l’ Opéra Bastille et du Palais Garnier, ενώ όχι σπάνια μετέβαιναν αεροπορικώς στο Λονδίνο για να απολαύσουν τα μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα στο Govent Garden. Με αυτά δεδομένα πώς τολμά ο Μακαριώτατος να τους χαρακτηρίζει άξεστους;

Κατά τους ίδιους Ελληνόφωνους Τουρκόφρονες είναι αδιανόητο, επίσης, να μιλάμε για απελευθέρωση της πατρίδας μας και για επαναπατρισμό των εποίκων και των Τουρκικών στρατευμάτων που ήρθαν στην Κύπρο το 1974 για να κάνουν “ειρηνευτική επιχείρηση” (αλίμονον! ποιος αμφιβάλλει;) για να αποκαταστήσουν την Συνταγματική τάξη.

Οι Έλληνες και οι Τούρκοι είναι αδέλφια, επιμένουν οι φοινικίζοντες Ελληνόφωνοι Τουρκόφρονες. Απαιτούν με ιταμότητα να βάλει χαλινάρι στη γλώσσα του ο Αρχιεπίσκοπος και τον απειλούν με δικαστικά μέτρα ακόμη και σε διεθνή δικαστήρια. Αν μη τι άλλο, ισχυρίζονται, ο Μακαριώτατος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί με αυτές τις ρατσιστικές προσεγγίσεις να προσβάλλει βάναυσα τους έποικους “αδελφούς” τους.

Μάλιστα! Τους έφταιξε ο Αρχιεπίσκοπος επειδή επεσήμανε τον κίνδυνο από το μαζικό εποικισμό των κατεχόμενων εδαφών μας έστω και αν ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου που αποσκοπεί στη δημογραφική αλλοίωση της Ελληνικής Κύπρου που θα οδηγήσει με αναπόδραστη νομοτέλεια στη μετατροπή της σε νέα Αλεξανδρέττα. 

Αλλά μήπως τους νοιάζει αν τουρκοποιηθεί η Κύπρος; Ούτως ή άλλως γι’ αυτούς τους φοινικίζοντες Ελληνόφωνους Τουρκόφρονες η Κύπρος δεν είναι αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού.

Είναι όμως για μας. Γι' αυτό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ξεπουλήσει την πατρίδα μας. 

No comments:

Post a Comment