Wednesday, May 17, 2017

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟ κ. ΗΡΑΚΛΗ ΦΙΛΙΟ


ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟ κ. ΗΡΑΚΛΗ ΦΙΛΙΟ
=====

Χωρίς να γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο θεολόγο,  θα κάνουμε μια σκέψη για ένα ευρύτερο "φαινόμενο" (και μακάρι να πέφτουμε έξω):
Δύσκολοι οι καιροί για τους θεολόγους σήμερα. 
Διορισμοί δεν γίνονται αντιλαμβανόμαστε όλοι με ποιον τρόπο μπορούν κάποιοι να έχουν ένα "λαμπρό" μέλλον.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορούμε να δούμε τα άρθρα που έγραψε ο αναφερόμενος κ. Ηρακλής Φίλιος στην ιστοσελίδα της Βατοπεδίου Πεμπτουσία

Όσο για τις επευφημίες του θεολόγου κ.Ηρακλή Φίλιου στον μητροπολίτη Καλαμαριάς. 

Θα κάνουμε κι εδώ μια γενικότερη σκέψη που ίσως αφορά ένα σωρό αρχιμανδρίτες, δεσποτάδες κλπ.:

Πολλοί ιερωμένοι αντί να στρέφουν τον πιστό προς τον Χριστό, τον μοναδικό Σωτήρα και Λυτρωτή μας, τον στρέφουν προς τον εαυτό τους. Επιδιώκουν να αποκτήσουν μια σχέση "αγάπης" σε προσωπικό επίπεδο. Ο κόσμος τελικά δεν λατρεύει τον Χριστό αλλά αυτούς.
Κι εδώ μακάρι να πέφτουμε έξω.

Τέλος, ένας μοντέρνος θεολόγος που θέλει να έχει λαμπρό μέλλον, δεν μπορεί να μην προκαλεί με "καυτές λέξεις", για να τραβήξει το ενδιαφέρον:

Δείτε και μερικά σχόλια στο άρθρο του 
"Η εκκλησία δεν καταδίκασε ποτέ τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα", εδώ
(άρα αφού δεν καταδίκασε ΠΟΤΕ η εκκλησία τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα, να είστε "ερωτικοί" (κι ότι καταλαβαίνει κανείς) και "σεξουαλικοί").

Για όσους γνωρίζουν, παρατηρούν ότι, είναι στην ίδια γραμμή με Γιανναράδες, γνωστό αρχιμανδρίτη της Θεσσαλονίκης (που επίσης έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στην λέξη "έρωτας"), και ένα σωρό άλλους. Είτε διαβάζεις τον έναν είτε τον άλλον, τα ίδια λένε. 

Οι ελάχιστες φορές που αναφέρουν τη λέξη "αμαρτία", είναι συνήθως για να την ειρωνευτούν.

Και πάλι μακάρι να πέφτουμε έξω!

1 comment:

  1. με αφορμη του αρθρου στο προσωπο του κ.Γιανναρα ,θα σας γνωστοποιησω καποια,λιγα, αποκομματα απο του βιβλιο του μ.Θεοκλητου Διονυσιατου,"η αιρεσις των νεορθοδοξων"(ο νεονικολαιτισμος του κ.Χρ. Γιανναρα)
    σελ.26........"Η πρωτη γνωριμια μου με τα γραπτα σου εγενετο το 1960,οταν γραφοντας-σε ηλικια 25 ετων!-στην Αναπλαση υπο το ψευδωνυμο Κεδρηνος,"για την ασητικη νοοτροπια και τη χριστιανικη σθνειδηση" ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟΝ.........!!!!!!!!!!!!!!!
    σελ 26....στο αρθρο αυτο εντοπιζα αιρετικες αποψεις σου,οτι ταυτιζες τον μοναχισμο με τον μανιχαισμο ............!!!!!!!!!!!!!
    σελ 29....και το "Ο Ιησους και το προβλημα των φυλων"αποτελει το προοιμιο της περι σωματικους ερωτος θεωριας σου,κατι που διεκρινε ο μακαριστος γεροντας μου και σε κατηγορησε για "φιλοσοφια,Προτεσταντισμο,χλευασμο των πατερων και για Αιρεση"....
    .................................................................................................................................
    σελ40....Και σαν "ενδικος μισθαποδοσια",οδηγηθηκες απο πλανη σε πλανη,απο ασεβεια σε ασεβεια και απο υβρι σε υβρι,για να καταληξης στην ανανεωση του νικολαιτισμου,ενεδυομενου δια χειρος σου με χιτωνα δαιμονιωδους θεολογιας"μεσα στον σαρκικο ερωτα βρισκει κανεις τον ερωτα του Θεου"......!!!!!!!!!!...........................................................................και αλλες ,και αλλες ,μεγα πληθος αιρεσεων !!!!!!!!!!!

    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο Κ. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,ΜΑΛΙΣΤΑ.....ΚΟΙΝΩΝΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τι να παι κανεις??????Ουδεν σχολιο !!!!!!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !!!!!!!!!!!!!

    απο οτι φαινεται εχει και αλλους παρεα !!!!!!!!!!
    ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗηηηηηηηηηηηηη

    ReplyDelete