Wednesday, May 3, 2017

ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ


ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Σύμφωνα με τη «Ρομφαία», ο Σεβασμιώτατος Σουηδίας κ. Κλεόπας παρέστη, μετά από πρόσκληση των Λουθηρανών, στις 17.4. στο λουθηρανικό ναό του Παλατιού στη Στοκχόλμη, σε τελετή εις μνήμην των θυμάτων των Τζιχαντιστών της 9ης Απριλίου στην Αίγυπτο. 

Στις 23 λήξαντος μηνός ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στον μονοφυσιτικό (κοπτικό) ναό, στο προάστιο Σαιντερτέλιε της σουηδικής πρωτεύουσας, σε μονοφυσιτική τελετή εις μνήμην πάλι των θυμάτων της τζιχαντιστικής επίθεσης της 9ης Απριλίου. Αυτή τη φορά ήταν προσκεκλημένος του Κόπτη «επισκόπου» Ανμπά Αμπάκυρ. Μιλώντας κατά την εν λόγω εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος έσπευσε να υιοθετήσει το χαρακτηρισμό των θυμάτων της πιο πάνω επιθέσεως ως «μαρτύρων», που είναι θέση του ανωτέρω μονοφυσίτη «επισκόπου». 

Μια πρώτη παρατήρηση στα ανωτέρω γεγονότα είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κατατρύχεται από υψηλό οικουμενιστικό πυρετό, αφού τρέχει να προφθάσει τις οικουμενιστικές εκδηλώσεις, τουτέστιν τις συμπροσευχές μετά των Λουθηρανών στην πρώτη περίπτωση και των Μονοφυσιτών στη δεύτερη. Όμως οι απαγορευμένες από τους ιερούς Κανόνες των Αγίων Πατέρων συμπροσευχές μετά των κακοφρόνων και ΕΚΤΟΣ  Εκκλησίας αιρετικών φαίνεται ότι ελκύουν τον Σεβασμιώτατο «οία πυρσός ή μαγνήτης». Πόσες φορές να του τονίσουμε ότι, συν τοις άλλοις, αυτό απαγορεύεται από τον 6ο  Κανόνα της εν Λαοδικεία Συνόδου (364) και τον 45ο Κανόνα των Αγίων Αποστόλων; Δεν του λέει  τίποτε η στάση του Αγίου Πολυκάρπου Σμύρνης έναντι του αιρετικού Μαρκίωνος; 

Μια δεύτερη παρατήρηση είναι αναφορικά με την αχαρακτήριστη δήλωση του Σεβ. κ. Κλεόπα για τα θύματα της τζιχαντιστικής μωαμεθανικής βίας. Από πού ως πού άνθρωποι που είναι από του 451 μ.Χ. ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας χαρακτηρίζονται με τη λέξη «μάρτυρες»; Ο κακόφρων μονοφυσίτης αξιωματούχος μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει και να λέει τα δικά του. Δεν άκουσε ο Σεβ. κ. Κλεόπας ότι οι μάρτυρες είναι Άγιοι της Εκκλησίας; Δεν γνωρίζει ότι Άγιοι είναι οι «αρεταίς εκλάμποντες και πίστει ΟΡΘΗ» (Όρθρος της Μ. Τρίτης); Τι είπω και τι λαλήσω! Ευχών πολλών χρεία.

No comments:

Post a Comment