Tuesday, May 2, 2017

ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μας πληροφορεί ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης στη “Ρομφαία”:

“Με ολοήμερο Φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τα εγκαίνια του Ρωσικού Ναού του Αγίου Ανδρέου και πάντων των Ρώσων Αγίων, στο Επισκοπειό της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Το βράδυ της Δευτέρας, το Φεστιβάλ έκλεισε με μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Βιολάρη και της Κωνσταντίνας, μαζί με τους Βασιλική Χατζηαδάμου και Μιχάλη Χατζημιχαήλ.

Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες τραγούδησαν για την Κύπρο, τονίζοντας ότι αφιερώνουν την συναυλία σε όλους τους αφανείς στιχουργούς όλων αυτών των τραγουδιών.

Επίσης οι Καλλιτέχνες ευχαρίστησαν τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαϊα, καθώς και τον κόσμο που παρέστη και χειροκροτούσε σε κάθε ερμηνεία.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που Μιχάλης Χατζημιχαήλ, απευθύνθηκε στον Πανιερώτατο με τους εξής στίχους: "Νύχτα μες τον Μάη μήνα στην Αρχαία Ταμασό, έμαθα πως η καρδιά σας είναι τάλαντο χρυσό."

Στη συνέχεια ακολούθησε ρίψη πυροτεχνημάτων, παρουσία του ευεργέτη του Ναού κ. Βιαστισλάβ Ζαρενκώφ.”

Από πότε συνηθίζεται η διοργάνωση φεστιβάλ τραγουδιού και χορών για τα εγκαίνια ναών;

Από πότε ρίχνουμε βεγγαλικά για να γιορτάσουμε τα εγκαίνια ναών; Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι μόνον οι Ρώσσοι είχαν τέτοιο οίστρο εκκοσμίκευσης. Γιατί εισάγουν τέτοιες πρακτικές εκκοσμίκευσης στην Εκκλησία της Κύπρου;

Ο κ. Μιχαήλ Χατζημιχαήλ απευθύνθηκε στον Πανιερώτατο Ταμασού και του είπε ότι η καρδιά του είναι τάλαντο χρυσό. Το πορτοφόλι του να δείτε κ. Χατζημιχαήλ! Κυκκώτης και γαρ!

Πλήρης εκκοσμίκευση επικρατεί στην Εκκλησία της Κύπρου.

Δυστυχώς! Ο Πανιερώτατος Ταμασού και οι άλλοι Κυκκώτες ιεράρχες που έλαβαν μέρος στη Σύνοδο του Κολυμβαρίου συμφώνησαν ολοπρόθυμα και με όσες οικουμενιστικές παρανομίες θεσμοθετήθηκαν, αλλά και πρότειναν απαράδεκτους νεωτερισμούς. Μέχρι περιορισμό των νηστειών εισηγήθηκαν. Αφού όλα τα άλλα τα τακτοποίησαν οι νηστείες τους πείραξαν!

Και τώρα τους βλέπουμε να διοργανώνουν αυτά κοσμικά φεστιβάλ για τα εγκαίνια ναών.! Κρίμα!

No comments:

Post a Comment