Monday, March 6, 2017

ΑΦΗΝΙΑΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ Ο ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΑΡΑΘΥΜΟΣ


ΑΦΗΝΙΑΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ Ο ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΑΡΑΘΥΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Και νέα μαύρα μαντάτα από τον γνωστό και μη εξαιρετέο επίσκοπο Μπραζαβίλ Παντελεήμονα Αράθυμο.

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, λειτούργησε στο ναό των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα και εξεφώνησε οικουμενιστικό κήρυγμα στο οποίο -μεταξύ άλλων απαράδεκτων- εγκωμίασε τη Σύνοδο της Κρήτης και κατακεραύνωσε ως φανατικούς τους πιστούς που αντιτίθενται στα οικουμενιστικά ανοίγματα.

Βεβαίως ουδείς εκπλήττεται από τις επιδόσεις του κυρίου Αράθυμου. Από μακρού χρόνου ο φθόγγος των παντοειδών κατορθωμάτων του εξήλθε από τα όρια της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων στην οποία ανήκει και έγινε βούκινο σε ολόκληρη την Ορθοδοξία.

Πληροφούμαστε, μάλιστα, ότι ο π. Νικόλαος, ο ιερέας της εκκλησίας των Αγίων Πάντων, είναι παραδοσιακός κληρικός που κάνει τακτικά κηρύγματα εναντίον του Οικουμενισμού. Ο λόγος που δεν αντέδρασε δημόσια την ώρα του κηρύγματος ήταν επειδή δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα την ώρα της Θείας Λειτουργίας.

Αυτά, λοιπόν, ο ανεκδιήγητος κ. Αράθυμος. Δεν τον φτάνει που μαράζωσε την ιεραποστολή στο Κογκό από τη μέρα που ενθρονίστηκε, τώρα γυρίζει τις ενορίες της Εκκλησίας της Ελλάδας για να σπέρνει τον οικουμενισμό και να σκανδαλίζει το πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος με την αντιπαραδοσαική του εμφάνιση που στερείται απολύτως ιεροπρέπειας.

Ποιος είναι ο λόγος που τον εκλέξατε επίσκοπο και τον στείλατε στο Κογκό και εξακολουθείτε να τον διατηρείτε στο θρόνο της επισκοπής Μπραζαβίλ, Μακαριώτατε Αλεξανδρείας, παρόλον ότι στέγνωσε το ιεραποστολικό έργο στο Κογκό από την ημέρα που εγκαταστάθηκε εκεί; “Ένα μεγάλο βόδι κάθεται πάνω στη γλώσσα μου”, λέγει ο Αισχύλος. 

Νομίζω ότι μάταια αναμένουμε απάντηση από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας. 

No comments:

Post a Comment