Wednesday, March 22, 2017

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: “ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Γ.Ο.Χ.”



ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: “ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Γ.Ο.Χ.”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστόλογιο “Πατερική Παράδοσις”:

“Εἶναι τόσο ἐξωφρενικὴ καὶ προκλητικὴ ἡ διγλωσσία Ἐπισκόπων (ὅπως ὁ Πειραιῶς Σεραφείμ) ποὺ διερωτᾶται κανείς, μήπως εἶναι σκόπιμη, καθὼς μάλιστα κι ὁ ἀρχηγέτης τῆς Παναιρέσεως πατριάρχης Βαρθολομαῖος φέρεται νὰ εἶπε: Ὅλοι αὐτοὶ ποὺ ἀντιδροῦν, σὲ λίγο θὰ γίνουν Γ.Ο.Χ.!

ΣΧΟΛΙΟ:
     Kyriakos Varveris 21 Μαρτίου 2017 - 11:16 π.μ.

Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε τέτοιων χαρακτηρισμών από το πνευματικό τέκνο του Επιφανίου Θεοδωρόπουλου. Μεγάλη μου τιμή και σας ευχαριστώ πολύ κύριε Τελεβάντε.

Για την ιστορία λοιπόν ακούστε πως έγινα "σχισματικός": Εγώ υπαγόμουν στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς υπό τον Σεραφείμ μέχρι και τον Νοέμβριο του 2016.

Αναμέναμε ότι στη Σύνοδο που θα γινόταν τον Οκτώβριο 2016 (η οποία ασχολήθηκε τελικά με τα θρησκευτικά) ο Ιερώνυμος θα ήταν υπόδικος σε δίκη καθώς δεν εφάρμοσε τις Αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Σύνοδο που έγινε στο Κολυμπάρι.
   
Περιμέναμε λοιπόν τις αποφάσεις του Οκτωβρίου αλλά πέρασε ο μήνας όπως γνωρίζετε με το θέμα των θρησκευτικών. Περιμέναμε και τον επόμενο μήνα Νοέμβριο/2016 όπου όπως γνωρίζετε η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος ΚΑΤΑΠΙΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από πολύ σκέψη αντιληφθήκαμε, με την κοινή λογική που χαρίζει σε όλους ο Κύριος, ότι μας εμπαίζουν (κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα όταν βγήκε η φυλλάδα ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ πολύ αργότερα) και γι' αυτό φύγαμε από την Κρατική και Επίσημη "Εκκλησί" της Ελλάδος και ενσωματωθήκαμε ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΧ υπό τον Καλλίνικο.

Γι' αυτό μην βιάζεστε να χαρακτηρίσετε κάποιον τόσο εύκολα ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ!!!” 

Πέντε παρατηρήσεις:

1.) Ο Σεβ. Πειραιώς δεν έδειξε καμία διγλωσσία στο θέμα της Συνόδου της Κρήτης. Την καταδίκασε σαφώς και απεριφράστως κατ’ επανάληψη και ο ίδιος και το Γραφείο επί των αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς. Το ίδιο έκαναν πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως του.

2.) Επομένως ο κ. Βαρβέρης ουδόλως νομιμοποιείται να θέλει να αποκοπεί από την Μητρόπολη Πειραιώς και τον Σεβ. κ. Σεραφείμ.

3.) Αλλά και αν κάποιος ήθελε -αδικαιολόγητα πάντως- να αποτειχιστεί από τον Σεβ. Πειραιώς κανένα απολύτως δικαίωμα δεν έχει να προσχωρήσει σε σχισματικές ομάδες. Απλά θα μπορούσε να διακόψει το μνημόσυνο του οικείου Ιεράρχη αλλά να μείνει σε κοινωνία με την Εκκλησία.

4.) Το γεγονός ότι ο κ. Βαρβέρης ομολογεί απροκάλυπτα ότι προσχώρησε στους σχισματικούς και ταυτόχρονα διαμαρτύρεται επειδή τον χαρακτήρισα σχισματικό δείχνει το βαθμό της αδυναμίας του να αντιληφθεί τα στοιχειώδη. Γι’ αυτό ας μη ολιγωρήσει να επανέλθει εις την Εκκλησία επειδή ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν: 
α.) Οι Οικουμενιστές που κατοχύρωσαν συνοδικά τον όρο “ετερόδοξες Εκκλησίες”, αλλά πρέπει να το αντιληφθούν και 
β.) Όσοι προσχωρούν σε σχισματικές ομάδες, και 
γ.) Όσοι, όχι μόνον διέκοψαν το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη, αλλά και προχώρησαν σε ακοινωνησία με όλη την Εκκλησία, δηλαδή σε σχίσμα.

5.) Πάνω από όλα πρέπει να προσέξουμε να μην επαληθευθεί η εκτίμηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ότι όσοι αντιδρούν στον Οικουμενισμό και στη Σύνοδο της Κρήτης σε λίγο θα γίνουν Γ.Ο.Χ. και με αυτό προφανώς δεν εννοεί ότι κατ’ ανάγκην θα γίνουν Γ.Ο.Χ. αλλά ότι θα προχωρήσουν σε ακοινωνησία με όλη την Εκκλησία, δηλαδή σε σχίσμα. Αν ο μη γένοιτο αυτό γίνει πραγματικότητα οι Οικουμενιστές θα έχουν καταγάγει αποφασιστική νίκη καθοριστική για την πορεία του αντιοικουμενιστικού αγώνα. Αλίμονον αν η κατάληξη του αγώνα μας εναντίον του Οικουμενισμού θα είναι να καταλήξουμε σχισματικοί.

No comments:

Post a Comment