Thursday, March 16, 2017

ΤΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ


ΤΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Τα προβλεπόμενα στη διδακτέα ύλη για τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού, περιλαμβάνουν και μέρος αυτών που αναφέρει το κοράνι για την Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και για την Υπεραγία Θεοτόκο (κοράνι σούρα 19, 33-34). Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ακόμα και αν αποφύγουν τα βλάσφημα που γράφει το κοράνι για τη Γέννηση του Χριστού και για την Υπεραγία Θεοτόκο, θα δώσουν ψευδή εντύπωση των αναφορών του κορανίου και κατ’ επέκταση ψευδή εντύπωση για το ίδιο το ανίερο κοράνι. 

Το κοράνι ασεβή αναφέρει για τη Γέννηση του Χριστού και για την Υπεραγία Θεοτόκο. Ποια η σκοπιμότητα τέτοιας διδασκαλίας. Να διδάξουν ψευδώς τα παιδιά, ότι το κοράνι λέγει ‘’ωραία’’ που για το Χριστό και την Παναγία μας; Βλάσφημα λέγει και πρέπει να το μάθουν.

Αυτοί που δεν ήθελαν το μάθημα των Θρησκευτικών να είναι ομολογιακό μάθημα, τώρα θα διδάξουν από το κοράνι, που είναι η πηγή της  ασέβειας για τη  Γέννηση του Χριστού και  την Υπεραγία Θεοτόκο; Οι βλάσφημες αναφορές του ανίερου κορανίου για την Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και για την Υπεραγία Θεοτόκο, λυπούν κάθε Χριστιανό. 

Το κοράνι, κεφ. Δ, στιχ. 171 γράφει «Ο Χριστός Ιησούς, ο γυιός της Μαριάμ, δεν είναι περισσότερο από Απόστολος του Θεού» και στο κεφ. Ε, στιχ. 75 «Βλασφημούν όποιοι λένε ότι ‘’Ο Θεός είναι ο Χριστός ο γιός της Μαριάμ’’». Αυτά λέει το ανίερο κοράνι και δεν μπορούν να απομονώνουν ότι θέλουν, για να προσδώσουν μια διαφορετική και ψευδή εντύπωση για τα τόσα βλάσφημα που περιέχει το κοράνι.

Και φυσικά αντιλαμβανόμαστε ότι το κοράνι πολεμά το ότι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Αρνείται τη θεότητα του Χριστού. Το κοράνι (κεφ. ΙΘ, στιχ. 88-92) αναφέρει «Και είπαν ‘’Ο Φιλάνθρωπος (Θεός) επήρε (γέννησε) ένα γιο! Πραγματικά προσφέρατε κάτι το τερατώδες! Λίγο έλειψε κι οι ουρανοί ήταν έτοιμοι να εκραγούν, η γη να χωριστεί στα δύο και τα βουνά να πέσουν κάτω σε ερείπια. Κι αυτό γιατί είχαν επικαλεστεί ένα γιο για τον  Φιλάνθρωπο (Θεό). Και δεν μπορεί να διευκρινιστεί πως η (μεγαλειότητα) του Φιλάνθρωπου (Θεού) ήταν δυνατό να πάρει (να γεννήσει) ένα γιο!». 

Αυτό που γράφει το κοράνι (κεφ. Ε, στιχ. 119) «Και πρόσεξε, όταν ο Θεός είπε: Ω! Ιησού, γιέ της Μαριάμ! Μήπως είπες στους ανθρώπους: ‘’Λατρεύετε εμένα και την μητέρα μου σαν Θεούς’’, μειώνοντας έτσι το Θεό;», είναι βλάσφημη αίρεση. Θα διδάξουν ψευδώς τα παιδιά, ότι το κοράνι λέγει ‘’ωραία’’ για το Χριστό και την Παναγία μας;

Ο αιρετικός Νεστόριος δεν δεχόταν να καλείται η Παναγία μας Θεοτόκος. Ως γνωστό ο αιρετικός Νεστόριος, ο οποίος υπήρξε Πατριάρχης Κωσταντινουπόλεως, είχε καταδικασθεί από την Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο. Δεν πρέπει όμως κατ’ αυτούς να αναφερθεί οτιδήποτε γι’ αυτό, γιατί καθιστά το μάθημα των Θρησκευτικών ομολογιακό μάθημα. Το ανίερο κοράνι πολεμά το ότι η Παναγία είναι Θεοτόκος. Το ανίερο κοράνι μεταφέρει αλλοτρόπως στις μέρες μας αυτή την ασέβεια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, του αιρετικού Νεστορίου. 

Ποια η σκοπιμότητα τέτοιας διδασκαλίας για τη Γέννηση του Χριστού και για την Υπεραγία Θεοτόκο, από το βλάσφημο κοράνι; Να διδάξουν ψευδώς τα παιδιά, ότι το κοράνι λέγει ‘’ωραία’’ που για το Χριστό και την Παναγία μας; Βλάσφημα λέγει και πρέπει να το μάθουν.

* Τα εντός εισαγωγικών κορανικά εδάφια είναι παρμένα από το κοράνι των εκδόσεων Λάτση.

No comments:

Post a Comment