Thursday, March 16, 2017

ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ 28



ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

28

Ανθολογία κειμένων κ. Ραφαήλ Χαραλάμπους
=====

Η στοργή του πνευματικού πατρός είναι πολύ ανωτέρα από την του σαρκικού. Διότι πολλάκις ο σαρκικός πατήρ μπορεί να σε παραδώση στην Κόλασι, ενώ ο πνευματικός πατήρ έχει να σε πάη εις ζωήν αιώνιον.

Οσίου Ανθίμου του εν Χίω

*****

Κάθε αμαρτία, είναι κάρβουνο αναμμένο. Όσα κάρβουνα κι αν μαζέψεις, και αν γίνουν ένα βουνό σαν τον Όλυμπο, μόλις τα ρίξεις μέσα στη θάλασσα σβήνουν. Η θάλασσα νικά τη φωτιά κι όχι η φωτιά τη θάλασσα. Θάλασσα είναι το έλεος του Θεού και νικάει τις αμαρτίες του ανθρώπου.

Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

*****

Μόνο εκείνος αγαπάει αληθινά, που επιδιώκει όσα συμφέρουν τον αγαπώμενον.

Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

*****

Ζητείτε και θα λάβετε», είπε ο Χριστός. Αν αυτό που ζητάς είναι καθαρό και για το συμφέρον σου, θα το λάβεις...Αν ζητάς από τον Θεό δύναμη, για να προσεύχεσαι να συγχωρήσει τις αμαρτίες σου, και να βοηθήσει τους άλλους, αυτό είναι καλό και θα σου το δώσει...

Οσίου Παϊσίου

*****

Η αγία ζωή των γονέων πληροφορεί τις ψυχές των παιδιών, και υποτάσσονται φυσιολογικά και μεγαλώνουν με ευλάβεια και δίχως ψυχικά τραύματα (με διπλή υγεία) και χαίρονται τα παιδιά τους γονείς τους, χαίρονται και οι γονείς τα παιδιά και σ' ετούτη την ζωή και στην άλλη την αιώνια, όπου πάλι μαζί θα αγάλλονται. 

Οσίου Παϊσίου

No comments:

Post a Comment