Monday, March 20, 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥ


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Προτεσταντική Θεολογική Σχολή του Κιέλου (Γερμανία) και την Παπική Θεολογική Σχολή του Στρασβούργου (Γαλλία), διοργανώνει Συνέδριο, με θέμα «1517-2017, Τα 500 χρόνια της Μεταρρύθμισης», από τις 28-30 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Για το σκοπό αυτό 40 ακαδημαϊκοί από τα τρία πανεπιστήμια, εν οις και ο Προύσσης Ελπιδοφόρος, «εργάσθηκαν με πνεύμα χριστιανικής αγάπης». Σημειωτέον ότι το εν λόγω Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαχείου. 

Με απλά λόγια οι σύνεδροι (ορθόδοξοι, προτεστάντες και παπικοί) ετοιμάζονται «αγαλλομένω ποδί» να πανηγυρίσουν τα κατορθώματα του Λούθηρου, του Καλβίνου, του Σβίγγλιου και όλης εν γένει της προτεσταντικής συμμορίας, που με αφετηρία και οδηγό την Παπική αίρεση συνέχισαν την λεηλασία κάθε ίχνους χριστιανικής παρουσίας στο χώρο της Εσπερίας. Οδηγός τους στην «μεταρρύθμιση» υπήρξε ο «αλάθητος» άνθρωπος της Ρώμης, ήγουν ο Πάπας, με τη διαφορά ότι το παπικό «αλάθητο» το μοιράστηκαν ακριβοδίκαια, ώστε τελικά κάθε προτεστάντης ανακηρύχθηκε σε Πάπα! 

Τόση εκτίμηση έτρεφε στην Παράδοση της Εκκλησίας ο Μαρτίνος Λούθηρος, που διακήρυξε ότι η Γραφή είναι το γάλα κι η Παράδοση το κάρβουνο που θολώνει το γάλα! Φυσικά, σήμερα, 500 χρόνια μετά, οι Προτεστάντες δρέπουν τους πικρούς καρπούς της «Μεταρρύθμισης». Είχαν αφετηρία τους μια αίρεση -τον Παπισμό- και βάλθηκαν να τον «μεταρρυθμίσουν». Τελικά το μόνο πράγμα στο οποίο συμφωνούν οι Προτεστάντες είναι ότι οι εκατοντάδες παραφυάδες στις οποίες διεσπάσθηκαν, διαφωνούν μεταξύ τους. 

Κάνει εντύπωση ότι στο Συνέδριο καμιά αναφορά ΔΕΝ γίνεται στο Διάλογο του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιερεμία Β΄ με τους Προτεστάντες της Τυβίγγης επειδή και μόνη η αναφορά σ’ αυτόν χαλά την οικουμενιστική μανέστρα των ατέρμονων, άγονων και αλυσιτελών Διαλόγων των Ορθοδόξων με τον Προτεσταντικό αχταρμά. Στη Σύναξη του Κολυμβαρίου, βλέπετε, αποφασίστηκε ότι θα διαλεγόμεθα ες αεί μετά των ποικιλωνύμων Προτεσταντών, οι οποίοι μάλιστα ανακηρύχθηκαν πλέον σε «ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογιές»! 

Τι μας γνοιάζει αν στις προτεσταντικές αιρέσεις του 16ου αιώνος έχουν προσθέσει και άλλες, όπως η γυναικεία «ιερωσύνη» που σαρώνει τη Σκανδιναβία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τον Αγγλικανισμό, οι «γάμοι» των ομοφυλοφύλων σε ουκ ολίγες προτεστανικές «ομολογίες», ενώ κάνουν θραύση οι ομοφυλόφυλοι «κληρικοί και επίσκοποι» του Αγγλικανισμού και άλλων “φιλελεύθερων” ("liberal") Ομολογιών; 

Τελικά η Σύναξη του Κολυμβαρίου απεφάνθη ότι «όλοι το ίδιο είμαστε»!!! αφού κι αυτήν ταύτην την λέξη «αίρεση» την έχουμε εξοβελίσει από τα κείμενα του Κολυμβαρίου.!!!

No comments:

Post a Comment