Saturday, March 18, 2017

Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΛΟΓΓΟΒΑΡΔΑΣ ΜΗΝΥΕΙ ΣΤΗΝ Ι. ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ



Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΛΟΓΓΟΒΑΡΔΑΣ ΜΗΝΥΕΙ ΣΤΗΝ Ι. ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όντως πολύ σπουδαίο κείμενο η μηνυτήρια αναφορά της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος και η αγωνιστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου μας δείχνουν το δρόμο. 

Ο Οικουμενισμός -και όχι μόνον ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος- πρέπει να καταδικαστεί συνοδικά, όχι απλά από την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά από Οικουμενική Σύνοδο ως παναίρεση. 

Δεν μπορούμε πια να είμαστε ικανοποιημένοι ΜΟΝΟΝ με τις εμπεριστατωμένες μελέτες κορυφαίων θεολόγων της Εκκλησίας (επισκόπων, πρεσβυτέρων, μοναχών και λαικών) που αναιρούν τον Οικουμενισμό.

Ούτε είναι αρκετό να περιοριζόμαστε να ζητούμε ακύρωση των κακόδοξων αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης. 

Χρειάζεται ανυπερθέτως να συγκληθεί Οικουμενική Σύνοδος για να καταδικάσει τον Οικουμενισμό σαν αίρεση ή πιο ορθά -όπως μας διδάσκει ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς- σαν παναίρεση, και να αναθεματίσει όλους τους πρωτεργάτες του Μελέτιο Μεταξάκη, Αθηναγόρα και τους ομόφρονές του, ζώντες τε και τεθνεώτες.

Ευχής έργον θα ήταν αν η Εκκλησία της Ελλάδος εξέταζε θετικά τη μήνυση του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου και της συνοδείας του και αν αποδεχόταν την καταδίκη όλων των κακοδοξιών του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στη συνέχεια, όμως, ανυπερθέτως η Εκκλησία της Ελλάδος επιβάλλεται να ζητήσει επιτακτικά από τον Παναγιώτατο να συγκαλέσει Οικουμενική Σύνοδο για να καταδικάσει τον Οικουμενισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο και την αγωνιστική αδελφότητα της Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας για την ορθόδοξη Ομολογία τους. Τους επαινούμε θερμά και υικά για την παρρησία τους να ζητήσουν την καταδίκη των κακοδοξιών του Πατριάρχη Βαρθολομαίου συνοδικά.

Ευχής έργον θα ήταν αν πολλές μοναστικές αδελφότητες συνυπέγραφαν το κείμενο της μήνυσης της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας ώστε να φτάσει στα αυτιά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως "φωνή Κυρίου επί των υδάτων" που απηχεί την πεποίθηση του πληρώματος της Εκκλησίας ότι ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση. Γι’ αυτό οι πρωτεργάτες του πρέπει να καταδικαστούν συνοδικά.

Αρχίζουμε από σήμερα να δημοσιεύουμε σε συνέχειες το εξαιρετικό αυτό κείμενο της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου, που διαβάσαμε στο ιστολόγιο "Κατάνυξις".

No comments:

Post a Comment