Sunday, March 19, 2017

ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ 31



ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

31


Ανθολογία κειμένων κ. Ραφαήλ Χαραλάμπους
=====
 
Η ζωή αποτελεί ευλογία, όχι μόνο διότι εμείς πιστεύουμε στη μακάρια αιωνιότητα, αλλά και εδώ, στη γη, η ζωή μπορεί να γίνει μακάρια, αν ζούμε εν Χριστώ, εκπληρώνοντας τις άγιες Αυτού εντολές. 

Οσίου Βαρσανουφίου της Όπτινα

*****

Η αγία ζωή των γονέων πληροφορεί τις ψυχές των παιδιών, και υποτάσσονται φυσιολογικά και μεγαλώνουν με ευλάβεια και δίχως ψυχικά τραύματα (με διπλή υγεία) και χαίρονται τα παιδιά τους γονείς τους, χαίρονται και οι γονείς τα παιδιά και σ' ετούτη την ζωή και στην άλλη την αιώνια, όπου πάλι μαζί θα αγάλλονται.

Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου

*****

Η Εκκλησία είναι ασφάλεια της ψυχής. Μοιάζει με την Κιβωτό του Νώε. Όσοι μπήκαν στην Κιβωτό σώθηκαν από τον κατακλυσμό, όσοι έμειναν έξω πνίγηκαν. Έτσι και η Εκκλησία. Όσοι καταφεύγουν σ’ αυτήν σώζονται από τον κατακλυσμό της αμαρτίας. Όσοι μένουν απ’ έξω καταποντίζονται μέσα στο πέλαγος της πλάνης και της διαφθοράς.

Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς

*****

Αν θέλουμε να υποφέρουμε με ευκολία την κάθε θλίψη και τους πειρασμούς, ας έχουμε εμπρός στα μάτια μας πάντοτε το θάνατο για χάρη του Χριστού μας.

Οσίου Μακαρίου του Αιγυπττίου

*****

Ρίζα κάθε αισχρής επιθυμίας στον άνθρωπο είναι ο έπαινος των συνανθρώπων μας, ενώ ρίζα σωφροσύνης ο έλεγχος των κακών μας.

Οσίου Μάρκου του Ασκητού

*****

Η δικαιοσύνη είναι συνήθεια καλή του ανθρώπου να απονέμει το ίσον, να δίδει στον καθένα αυτό που του αξίζει.

Αγίου Γρηγορίου Νύσσης

No comments:

Post a Comment