Monday, March 20, 2017

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ, Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ



Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ, Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

"Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αντιτίθεται στις νεο-παγανιστικές αιρέσεις και λατρείες, και θεωρεί ότι αυτά τα φαινόμενα θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την οικογενειακή ζωή και τον ψυχισμό του ανθρώπου " - δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι "εμείς δεν έχουμε οποιοδήποτε διάλογο με αιρέσεις του λεγόμενου νεοπαγανισμού, οι οποίες έχουν δημιουργήσει τεράστια ζημιά στον κόσμο.

Συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που υπήρξαν θύματα των αιρέσεων, και βλέπουμε με τα μάτια μας, πως οι αιρέσεις στρεβλώνουν την ψυχή του ανθρώπου. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο και κανείς δεν πρέπει να το βλέπει με ελαφρότητα και χωρίς προσοχή" πρόσθεσε ο κ. Ιλαρίωνας.”

Ορθότατα ανησυχεί ο Σεβ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας για την εξάπλωση του Νεοπαγανισμού ο οποίος κάνει θραύση και στην Ελλάδα. Προς μεγάλη μου θλίψη αναφέρω ότι αυτή η μάστιγα επεξετάθη και στην Ομογένεια εδώ στην Αμερική ως εισαγόμενο φρούτο από την Ελλάδα.

Είναι κυριολεκτικά απίστευτο -και οπωσδήποτε αποκαρδιωτικό- ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που ερωτροπούν με την παγανιστική θρησκεία δύο χιλιάδες χρόνια μετά τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου. Και όχι απλά ερωτροπούν με τον Νεοπαγανισμό, αλλά και οργανώνονται σε θρησκευτικές ομάδες οι οποίες αναβιώνουν δαιμονικές τελετές που συνδέονται με την Νεοειδωλολατρεία και τη Νέα Εποχή.

Γι' αυτό είναι άξιος κάθε επαίνου ο Σεβ. Βολοκολάμσκ επειδή επισύρει την προσοχή μας στο επικίνδυνο αυτό φαινόμενο, αλλά και επειδή προτείνει συγκεκριμένα ποιμαντικά μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Αυτό αναμένουμε από την Εκκλησία της Ρωσίας! Να πολεμά τις κακοδοξίες και να προφυλάσσει τους πιστούς από την ψυχοφθόρο λύμη των αιρέσεων.

Η μεγαλύτερη, όμως, αίρεση στις μέρες μας δεν είναι ο Νεοπαγανισμός, η Νέα Εποχή, ο Παπισμός ή ο Προτεσταντισμός παρόλη την αδιαμφισβήτητη τεράστια ζημιά που προκαλούν.

Η μεγαλύτερη αίρεση του 20ού και του 21ου αιώνα είναι η παναίρεση του Οικουμενισμού η οποία κατατρώει τα σπλάχνα της Εκκλησίας τα τελευταία εκατό χρόνια.

Αναμένουμε, λοιπόν, τον Σεβ. Βολοκολάμσκ και την μεγάλη Εκκλησία της Ρωσίας να μπουν μπροστάρηδες στον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού.

Η Εκκλησία της Ρωσίας πρέπει να τερματίσει πάραυτα την συμμετοχή της στο ΠΣΕ, να σταματήσει το πήγαινε-έλα των αξιωματούχων της στο Βατικανό, να μη δώσει συνέχεια στις κοινές ποιμαντικές παραστάσεις και στις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους, να αποκηρύξει την κυριολεκτικά κακόδοξη Κοινή Διακήρυξη του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Κύριλλου που υπέγραψαν στην Αβάνα. Προπαντός αναμένουμε ότι η Εκκλησία της Ρωσίας να καταδικάσει την Σύνοδο της Κρήτης όχι για λόγους ομοφωνίας, λειτουργίας και διαδικασίας αλλά επειδή είναι οικουμενιστική Σύνοδος.

Αλλά ούτε αυτό αρκεί. Η Εκκλησία της Ρωσίας πρέπει να απαιτήσει επιτακτικά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να συγκαλέσει Πανορθόδοξη Σύνοδο για να καταδικάσει τον Οικουμενισμό σαν παναίρεση και να αναθεματίσει τους πρωτεργάτες του Μελέτιο Μεταξάκη, Αθηναγόρα και τους ομόφρονές τους. Μόνον τότε θα ησυχάσει η ορθόδοξη συνείδηση αν καταδικαστεί από Οικουμενική Σύνοδο ο Οικουμενισμός σαν αίρεση ή μάλλον παναίρεση και αν στο Συνοδικό της Ορθοδοξίας προστεθούν τα ονόματα του Μεταξάκη, του Αθηναγόρα και των ομοφρόνων τους ορισμένοι από τους οποίους είναι Ρώσοι όπως λ.χ. αυτοί που εφάρμοσαν για πέντε χρόνια "διακοινωνία" με τους Παπικούς.

1 comment:

  1. Το Πατριαρχείο Μόσχας έπεσε στην αίρεση του οικουμενισμού, ἀκολουθώντας την πρώτη και τη δεύτερη Ρώμη.

    Μόνο με θαύμα (θαύματα γίνονται) μπορούν να γίνουν αυτά που λέτε.

    Γιατί δεν καλεί ο κ. Κύριλλος μια Πανορθόδοξη; Ποιος έδωσε την αποκλειστικότητα στον Οικουμενικό; Τότε ας περιμένουμε τον Πάπα να την καλέσει.

    π. Εμμανουήλ Χατζηδάκης
    www.overtherooftops.net

    ReplyDelete