Friday, March 17, 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όπως γνωρίζουν οι τακτικοί αναγνώστες του ιστολογίου αποφεύγουμε συστηματικά να δημοσιεύουμε εκτενή κείμενα και μεγάλης διάρκειας βίντεο επειδή τα εκτενή κείμενα δεν διαβάζονται και τα μεγάλης διάρκειας βίντεο δεν ακούονται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, κάνουμε εξαίρεση στον κανόνα και δημοσιεύουμε το διάρκειας πενήντα περίπου λεπτών βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης. Παρακαλούμε θερμά τους αναγνώστες να ακούσουν τη συνέντευξη που έδωσε ο π. Θεόδωρος Ζήσης (στον Ελληνομαθή Ρουμάνο ιερέα π. Κυπριανό Στάικο που καθαίρεσαν οι Οικουμενιστές επειδή αποτειχίστηκε), αναφορικά με τον Οικουμενισμό, τις Θεολογικές Σχολές και την Σύνοδο της Κρήτης.

Όσοι θα ακούσουν το βίντεο θα διαπιστώσουν ότι ο π. Θεόδωρος Ζήσης έχει την ικανότητα να αναλύει και τις πιο δύσκολες θεολογικές έννοιες σε γλώσσα απολύτως προσιτή και κατανοητή σε όλους.

Συνοπτικά ο π. Θεόδωρος στοιχειοθετεί με συντριπτικά επιχειρήματα τα προβληματικά σημεία της Συνόδου της Κρήτης την οποία και απορρίπτει επειδή ούτε ως προς τη σύνθεση, ούτε ως προς τη λειτουργία, ούτε ως προς τις αποφάσεις θεωρεί έγκυρη και ορθόδοξη.

Παράλληλα εξηγεί ποια οικουμενιστικά ανοίγματα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των άλλων οικουμενιστών στη Ρουμανία και στην Ελλάδα και σε άλλες ορθόδοξες χώρες μας οδήγησαν στα τραγικά αποτελέσματα που ζούμε σήμερα.

Από το βίντεο μαθαίνουμε, επίσης, ότι στην Εκκλησία της Ρουμανίας και στην Εκκλησία της Μολδαβίας υπάρχουν παρήγορες φωνές μιας ορθόδοξης αναγέννησης που αντιτίθενται στον Οικουμενισμό και στη Σύνοδο της Κρήτης.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θέσεις του π. Θεόδωρου για τη διακοπή του μνημοσύνου του οικείου ιεράρχη. Η συνέντευξη δόθηκε τις αρχές του Φθινοπώρου του 2106 έξι περίπου μήνες πριν ο π. Θεόδωρος διακόψει το μνημόσυνο του Σεβ. κ. Άνθιμου. Στη συνέντευξη ο π. Θεόδωρος δείχνει να γνωρίζει επακριβώς τις δυσκολίες που θα αναφύονταν από τη διακοπή του μνημοσύνου. Είναι σαφές ότι αντιλαμβανόταν ότι θα ήταν προβληματική ποιμαντικά η διακοπή του μνημοσύνου επειδή οι οικουμενιστές θα καθαιρούσουν και θα απομόνωναν τους αγωνιστές κληρικούς οι οποίοι έτσι θα έχαναν τη δυνατότητα να απευθύνονται στο ποίμνιό τους προς άφατη χαρά των οικουμενιστών.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι οδήγησε τον π. Θεόδωρο να προχωρήσει στη διακοπή του μνημοσύνου του Σεβ. κ. Άνθιμου παρόλον ότι είχε πλήρη συνείδηση των προβλημάτων της διακοπής του μνημοσύνου και παρόλον ότι όλοι ανεξαίρετα οι επιτελείς του αντιοικουμενιστικού αγώνα δεν τον ακολούθησαν στην πορεία του.

No comments:

Post a Comment