Monday, March 6, 2017

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από σήμερα αρχίζουμε τη δημοσίευση σε συνέχειες της λίαν εμπεριστατωμένης ανάλυσης του γνωστού αναλυτή κ. Γιώργου Παπαθανασόπουλου αναφορικά με τις κακόδοξες τοποθετήσεις του γνωστού και μη εξαιρετέου  οικουμενιστή και νεωτεριστή Μητροπολίτη Αλεξανδρουπολέως Άνθιμου.

Ουδείς εκπλήττεται από τις απανωτές αστοχίες του Σεβασμιώτατου. Έχουμε συνηθίσει πια να τον βλέπουμε να πέφτει από τη μια γκάφα στην άλλη. Η θεολογική του σκέψη είναι ρηχή, οικουμενιστική και νεωτεριστική. 

Η ανάλυση του κ. Παπαθανασόπουλου αναιρεί βήμα προς βήμα τις θέσεις του Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως αλλά νομίζω ότι αυτό δεν αρκεί. Όταν κάποιοι Μητροπολίτες, ιερείς, μοναχοί και λαικοί θεολόγοι διατυπώνουν ανοιχτά και δημόσια τόσο κακόδοξες θέσεις πρέπει να καταγγέλλονται στη Σύνοδο επί αιρέσει για να αναγκάζονται να ανακαλούν τις κακοδοξίες που διατύπωσαν αλλά και για να αποθαρρύνονται άλλοι να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Χαίρομαι επειδή ο κ. Παπαθανασόπουλος συμφωνεί με αυτή τη θέση.

Δεν χρειαζόμαστε κανένα Μητροπολίτη να διδάσκει στραβά τους πιστούς, ούτε να διαμφισβητεί την αποκλειστικότητα της Θείας Αποκάλυψης που ζει η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Δυστυχώς ο θεολογικός λόγος του Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως εξαντλείται σε διάφορα οικουμενιστικά, Νεορθόδοξα και νεωτεριστικά λεκτικά πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να αποξενώνει τον εαυτό του από την Παράδοση της Εκκλησίας και από την εμπιστοσύνη των πιστών.

Και να σκεφτείτε ότι κ. Άνθιμος είναι ένας από τους δελφίνους του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου. Ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι νεωτερισμούς και πόσο οικουμενιστικό πνεύμα θα εισαγάγει στην Εκκλησία αν ποτέ διά τας αμαρτίας μας ο Θεός επιτρέψει να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος.

Συγχαίρουμε θερμά τον κ. Παπαθανασόπουλο για την όντως εμπεριστατωμένη ανάλυση που έκανε και παρακαλούμε υικά τον Σεβασμιώτατο Αλεξανδρουπόλεως να αναιρέσει τις πλάνες που διατύπωσε με την ομιλία του.

No comments:

Post a Comment