Wednesday, March 8, 2017

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ “ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ”


Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ “ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξαπέλυσε εγκύκλιο, την οποία τιτλοφόρησε Μήνυμα “Προς το Λαό”, με την οποία πληροφορεί το πλήρωμα της Εκκλησίας όσα αφορούν τη Σύνοδο της Κρήτης.

Το Μήνυμα σχολιάστηκε ήδη από πολλούς, οι οποίοι επεσήμαναν -μεταξύ άλλων- ότι πρόκειται για προσέγγιση που είναι παντελώς άσχετη με τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης. Απλά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ωραιοποίησε ορισμένα θέματα της Συνόδου της Κρήτης και έδωσε διαστρεβλωτική εικόνα του τι συνέβηκε στη Σύνοδο όπως και των αποφάσεων που πήρε. Και ως να μη έφταναν αυτά επιστέγασε την ανάλυσή της με τον αφορισμό ότι όσοι έχουν αντιρρήσεις για τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης επικαλούνται “φανταστικούς λόγους δογματικής ακριβείας”.!!!

Το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου αποκαρδίωσε το λαό του Θεού. Γι’ αυτό πολλοί Μητροπολίτες -και ακόμη περισσότεροι πρεσβύτεροι- αρνήθηκαν να το διαβάσουν στις Μητροπόλεις, στις Μονές και στις ενορίες τους.

Αυτά οι αντιοικουμενιστές.

Για να δούμε τώρα πώς αντιδρούν οι οικουμενιστές στο Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

Ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης -ένας από τους πιο βαμμένους οικουμενιστές εν ζωή-, με άρθρο του στο ΑΜΗΝ, εκφράζει την έντονη δυσφορία του επειδή το Μήνυμα της Εκκλησίας της Ελλάδος “Προς το Λαό” παραποιεί την εικόνα των αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης. Επιβεβαιώνει, δηλαδή, από τη σκοπιά του, τις επιφυλάξεις των αντιοικουμενιστών και εκφράζει την άποψη ότι οι συντάκτες του Μηνύματος διαστρεβλώνουν τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης με σκοπό να τις κάνουν αποδεκτές από τους αντιοικουμενιστές.!!!

Έτσι ο κ. Λαρεντζάκης βάζει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Μηνύματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος “Προς το Λαό” που αποκαρδίωσε τους πάντες με τη διγλωσσία, τη διαστρέβλωση και την υστεροβουλία του.


“Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”, λέγει ο θυμόσοφος λαός μας. “Χείλη αρχιερέως ου ψεύδονται” λέγει ένα άλλο ρητό. Δυστυχώς η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παραγνώρισε τις βασικές αυτές αλήθειες και συνέταξε ένα Μήνυμα που αποκαρδίωσε και τους οικουμενιστές και τους αντιοικουμενιστές και απέτυχε να πείσει και τους δύο. 

No comments:

Post a Comment