Thursday, March 2, 2017

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! ΣΕΒΑΣΤΕ ΜΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑ π. ΒΑΣΙΛΕΙΕ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! 
ΣΕΒΑΣΤΕ ΜΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑ π. ΒΑΣΙΛΕΙΕ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης δεν έδωσε απάντηση στη θερμή έκκληση που του απευθύναμε να μας διαφωτίσει κατά πόσον έδωσε εντολή να διαβαστεί ή αν διάβασε ο ίδιος το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος “Προς το Λαό”.

Ξαναθυμίζουμε τα γεγονότα. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξαπέλυσε εγκύκλιο με την οποία -συν τοις άλλοις- χαρακτηρίζει τις καταπελτώδεις εργασίες κορυφαίων ορθόδοξων θεολόγων, οι οποίες αναίρεσαν τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης, ως “φανταστικούς λόγους δογματικής ακριβείας.”

Πολλοί παραδοσιακοί Μητροπολίτες και πρεσβύτεροι -σε Μονές και ενορίες- αρνήθηκαν να διαβάσουν το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου. Η απορία μας είναι αν ο π. Βασίλειος ακολούθησε το ομολογιακό τους παράδειγμα ή αν μήδισε, αν δηλαδή διάβασε ο ίδιος ή έδωσε εντολή σε άλλον να διαβάσει το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου στην ενορία του.

Είναι αναντίλεκτο ότι όσοι Μητροπολίτες έδωσαν εντολή στους ιερείς τους να διαβάσουν το Μήνυμα και όσοι πρεσβύτεροι (Ηγούμενοι Μονών ή εφημέριοι ενοριών) διάβασαν το Μήνυμα στη Μητρόπολη, στη Μονή και στην ενορία τους προσυπέγραψαν κανονικότατα τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Γι’ αυτό είναι φυσικό να ερωτούμε: Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, που έχει τη φιλοδοξία -θεμιτή ή αθέμιτη δεν υπεισερχόμαστε τουλάχιστον επί του παρόντος- να ηγηθεί του αντιοικουμενιστικού αγώνα, τι τελικά έκανε; Διάβασε το Μήνυμα και έκανε γαργάρα τη θέση του ότι η Σύνοδος της Κρήτης δεν είναι καν Σύνοδος ή έδειξε ομολογιακό φρόνημα και αρνήθηκε να διαβάσει το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου;

Ο σεβαστός μας Γέροντας οφείλει ανυπερθέτως να δώσει σαφή και συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημά μας. 

Είναι γενική πεποίθηση ότι ο π. Βασίλειος Βολουδάκης είναι στρεψόδικος, όπως απέδειξε πρόσφατα και η συζήτηση που διεξήχθη από τις στήλες του “Ορθοδόξου Τύπου” μεταξύ του π. Βασιλείου και του κ. Μηλιαράκη. Παρά ταύτα τον παρακαλούμε να υπερβεί τον εαυτόν του και να δώσει έντιμη απάντηση.

Είναι σαφές ότι αν συνεχίσει να αρνείται να απαντήσει θα μείνει εκτεθειμένος ότι δεν δίνει πεντάρα για τον αντιοικουμενιστικό αγώνα. Θα πείσει όλους ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ξεχαστεί η Σύνοδος της Κρήτης για να μπορέσει να εστιάσει την προσοχή του στην άγραν ψήφων προς όφελος του κόμματος “Κοινωνία” που ίδρυσε κατά κατάφωρη παράβαση των Ιερών Κανόνων οι οποίοι ρητά, αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως απαγορεύουν στους κληρικούς να εμπλέκονται σταις του βίου πραγματείαις ίνα τω στρατολογήσαντι αρέσουσιν.

No comments:

Post a Comment