Monday, December 5, 2016

ΝΕΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ


ΝΕΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε από το mospat.ru:

“Με τον Κυβερνήτη της πόλεως Κράτους του Βατικανού Καρδινάλιο Giuseppe Bertello είχε συνάντηση στις 25 Νοεμβρίου 2016 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος στην Πατριαρχική κατοικία επί της οδού Τσίστυ Μόσχας. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχε ο Αποστολικός Νούντσιος στη Ρωσική Ομοσπονδία Αρχιεπίσκοπος Celestino Migliore.

Από την πλευρά του ο Κυβερνήτης του Βατικανού ευχήθηκε τον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο για την 70η επέτειο των γενεθλίων του, την οποία εόρτασε προ ολίγων ημερών, και υπογράμμισε την ώθηση, την οποία έδωσε στην ανάπτυξη επαφών μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας η συνάντηση μεταξύ του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου και του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αβάνα.”

Από αυτό το ρεπορτάζ φαίνονται ανάγλυφα τα ακόλουθα:
1.) Το Πατριαρχείο Ρωσίας θεωρεί το Βατικανό Εκκλησία.
2.) Οι σχέσεις του Βατικανού με την Εκκλησία της Ρωσίας είναι άριστες.
3.) Τόσον το Βατικανό όσο και η Εκκλησία της Ρωσίας θεωρούν εν ισχύ την κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν στην Αβάνα με την οποία έγιναν απαράδεκτες υποχωρήσεις του Πατριαρχείου Ρωσίας σε θέματα πίστεως.

Με αυτά τα δεδομένα πόσο ρεαλιστικό είναι να αναμένουμε το Πατριαρχείο της Ρωσίας να καταδικάσει τη Σύνοδο της Κρήτης για λόγους ουσίας και όχι απλά για λόγους ομοφωνίας και διαδικασίας;

No comments:

Post a Comment