Saturday, April 7, 2012

Ο κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ" ΑΙΡΕΣΗ


Ο κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ “ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ” ΑΙΡΕΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Εγραψε ο παλαίμαχος θεολόγος κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος:

“Άριστα πράττουν και όσοι χαρακτηρίζουν τη Mεταπατερική Θεολογία ως αίρεσι και τον Oικουμενισμό ως παναίρεσι και πανθρησκεία, και τους οπαδούς αυτών ως αιρετικούς, και διαμαρτύρονται με όλη τη δύναμι της ψυχής των.

Ανοχή ή ευγένεια σε θέματα Πίστεως δεν επιτρέπεται.”

Οντως! Εχει δίκαιο ο παλαίμαχος θεολόγος να λέγει ότι η “μεταπατερική” θεολογία (γράφε προτεσταντολογία) είναι αίρεση και ουδεμία ανοχή προς τους οπαδούς της είναι ανεκτή.

Αλλά αυτό, κ. Σωτηρόπουλε, δεν ισχύει μόνον για τον Πατριάρχη, τους Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης, τους "Συναξιακούς" και τους "Ακαδημαικούς" του Βόλου.

Ισχύει για όλους!

Σωστά;

Αφού λοιπόν ισχύει για όλους σας παρακαλούμε - για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης - να μην παραλείψετε να συγυρίσετε τον γνωστό για τις "μεταπατερικές" και όχι μόνον κακοδοξίες του "Νεοβαρλααμίτη" Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Αεράκη, αλλιώς θα μείνετε εκτεθειμένος ως “Βαρθολομαιομάχος” και όχι ως “αντιοικουμενιστής”.

Σε θέματα πίστεως δεν χωρεί ούτε συγκατάβασις, ούτε προσωποληψία.

Οποιος και αν είναι αυτός που διατυπώνει την αίρεση τον ελέγχουμε.

Οταν όμως ελέγχουμε επιλεκτικά, κ. Σωτηρόπουλε και κ. Λιβανέ - και όχι μόνον - , τότε μένουμε - και δικαίως - εκτεθειμένοι ως προσωπολήπτες.

No comments:

Post a Comment