Tuesday, April 3, 2012

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;!!!



ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ;



ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟ "ΔΡΥΙΔΗ" ΠΡΙΜΑΤΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!



ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ!



Ο ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΥΒΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ!!!


Ο ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΡΑΣΩΤΟΣ


Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ή Ο ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Μια παράξενη - για να μιλήσει κάποιος με τη μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια - είδηση διαβάσαμε στην εφημερίδα “Στύλος Ορθοδοξίας”, άρθρο του κ. Διονυσίου Μακρή, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο προαλείφει τον διαβόητο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο (Σαββάτο), είτε για Αρχιεπίσκοπο Αμερικής είτε για Μητροπολίτη Γαλλίας.

Γράφει συγκεκριμένα:

Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου Ιεράρχη μίλησε πολύ κολακευτικά περί των εκκλησιαστικών δυνατοτήτων και ικανοτήτων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας!

Αυτό παραξένεψε πολλούς και τους έκανε να πιστεύουν πως πιθανόν να προωθεί τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη είτε για την Μητρόπολη Γαλλίας, στην περίπτωση που μετακινηθεί μελλοντικά ο νυν Μητροπολίτης Εμμανουήλ στην Αμερική, είτε και για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής!!!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο ίδιος ο Πατριάρχης επαίνεσε προσφάτως το έργο και την παρουσία του εν λόγω Ιεράρχη, ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον υποτιθέμενο θεολογικό διάλογο με το Βατικανό.

Τον χαρακτήρισε μάλιστα ως δεξί χέρι και πολύτιμο συνεργάτη του προέδρου του διαλόγου Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη.”

Δεν πιστεύουμε να είναι - έστω και εκ του μακρόθεν - αληθείς οι πληροφορίες για πολλούς λογους.


ΑΗΘΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΑΙΝΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
_________

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ζει και βασιλεύει και χαίρει άκρας υγείας από κάθε άποψη.

Για να πει κανείς το λιγότερο είναι πράξη απίστευτης αγένειας και έλλειψης ανθρωπιάς να συζητά το Πατριαρχείο ποιος θα είναι ο διάδοχος ενός Αρχιεπισκόπου, ο οποίος δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας και χαίρει τόσο μεγάλης εκτίμησης μεταξύ του ποιμνίου του και της Αμερικανικής κοινωνίας.

Ο ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ;
_________

Οσον αφορά τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι προορίζει το Πατριαρχείο να στείλει όταν κοιμηθεί (ή ίσως και νωρίτερα;) ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος "τι φω και τι λαλήσω;"

Ο μεν Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμαουήλ φαίνεται μεν ευγενής άνθρωπος και χαμηλών τόνων, αλλά οπωσδήποτε πρόκειται για ακραίο Οικουμενιστή, νεωτεριστή και παπόφιλο ιεράρχη.

Είναι τόσον νεωτεριστής ο Σεβασμιότατος ώστε κυκολοφορεί συστηματικά χωρίς ράσο εκτός από τις περιπτώσεις που σκύβει και φιλά το χέρι του Αιρεσιάρχη του Βατικανού Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄.!!!

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ;
_________

Οσο για το ενδεχόμενο να έλθει ως Αμερικής ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Σαββάτος ελπίζουμε ότι ούτε ως αστείο στους χειρότερούς του εφιάλτες να μην εξετάζει ο Παναγιότατος τέτοιο ενδεχόμενο.

Αν εξαιτίας της συμπεριφοράς του πρώην Αμερικής Σπυρίδωνα δημιουργήθηκε ο GOAL, η παρουσία του Μεσσηνίας στο Θρόνο της Αμερικής θα οδηγήσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε Αυτοκεφαλία την Εκκλησία της Αμερικής.

Θέλω να πιστώσω τον Παναγιότατο με την στοιχειώδη αγάπη προς το ποίμνιό του ώστε να μην αποστείλει το "βαρύ λύκο τον μη φειδόμενον του ποιμνίου" στην Εκκλησία της Αμερικής.

Αν όμως παρ’ ελπίδα η σύνεση έχει εγκαταλείψει σε τόσο μεγάλο βαθμό τον Σεβασμιότατο ώστε να προωθήσει ένα τέτοιο αλλοτριοεπίσκοπο στην Αμερική, ας γνωρίζει ότι θα πυροδοτήσει καθοριστικές και ανέκκλητες εξελίξεις για την Αυτοκεφαλία της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΠΡΑΞΗ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΣΚΑΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
__________________

Σε ανύποπτο χρόνο είχα προειδοποιήσει τους ελάχιστους εχθρούς τους Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου ότι, εκτός από αντικανονική, είναι και ασύνετη η προσπάθεια να θέλει κάποιος να αντικαταστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Καταρχήν επειδή συνιστά έλλειψη στοιχειώδους σύνεσης να θέλεις να αποπέμψεις ένα Ιεράρχη με το ήθος, τη σοφία, τη σύνεση και την ακεραιότητα του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, αλλά και επειδή τα ονόματα όσων κυκλοφορούν ως διάδοχοι του είναι ότι χειρότερο μπορεί κάποιος να σκεφτεί.

Φυσικά όταν έγραφα αυτό το πράγμα αγνοούσα ότι μεταξύ των ονομάτων των επίδοξων διαδόχων του Θρόνου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ήταν και το όνομα του Μεσσηνίας.!!!

Ελπίζω ότι και μόνον επί τω ακούσματι του ονόματος του Μεσσηνίας, όλοι θα κάνουν δεύτερες σώφρονες σκέψεις και δεν θα θελήσουν ούτε για ανέκδοτο να υποσκάψουν εφεξής τον Σεβασμιότατο Αμερικής Δημήτριο.

No comments:

Post a Comment