Friday, May 6, 2011

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!


ΑΝΑΞΙΟΣ!



ΑΝΑΞΙΟΣ!



ΑΝΑΞΙΟΣ!


ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ!
ΕΝΤΟΝΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Οι επισημάνσεις του κ. Τάτση για άμεση ανάγκη αντίδρασης όλων πριν επιβληθούν οι αλλαγές στην παιδεία σε βάρος του μαθήματος των θρησκευτικών είναι ασφαλώς ορθές.

Να τονίσουμε μόνον τη λανθασμένη άποψη ορισμένων δημοσιογράφων ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφυγε με άδεια χέρια και ότι η Εκκλησία κέρδισε χρόνο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν έφυγε με άδεια χέρια. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφυγε με αυτά που γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα έπαιρνε επειδή είναι συνωμότης με τους άθεους κυβερνώντες εναντίον των συμφερόντων της Εκκλησίας.

Αυτοί που έφυγαν με άδεια χέρια είναι οι συνοδικοί Μητροπολίτες οι οποίοι πήγαν με άλλες φρούδες προσδοκίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οσο για το ποιος κέρδισε χρόνο είναι κι αυτό φανερόν.

Ουδείς άλλος από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος με την παραπομπή των θεμάτων σε επιτροπές και υποεπιπροπές θα βρει την ευκαιρία να περάσει τα σχέδιά του σε βάρος της Εκκλησίας με τις πλάτες του ανάξιου εν παντί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Για θυμηθείτε τις χθεσινές δηλώσεις του Αγίου Μεσσηνίας για να αντιληφθείτε πού πάει το όλο θέμα.

Υπάρχει ελπίδα; Νομίζω ειλικρινά ότι υπάρχει. ΟΛΟΙ πρέπει να αποδοκιμάσουν έντονα τον Αρχιεπίσκοπο και να τον καταγγείλουν ως συνωμότη και Τσολάκογλου της Εκκλησίας και να τον αποδοκιμάζουν έντονα όπου και αν εμφανίζεται, ώστε να νιώσει στο πετσί του την απέχθεια των πιστών προς το πρόσωπό του.

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει σοβαρότατο πρόβλημα και το πρόβλημα αυτό έχει όνομα.

Και το όνομα αυτό είναι Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄.

Οποιος θέλει ακούει τον ήχο του μυστικού θίασου του Διόνυσου που πλησιάζει και όποιος θέλει να κλείσει τα αυτιά του μπορεί να υποκριθεί ότι δεν ακούει τίποτα, δεν βλέπει τίποτα και δεν καταλαβάινει τίποτα.

Τα περισσά εκ του πονηρού.

Από σήμερα (ΟΧΙ αύριο) πρέπει να αρχίσει αλύπητος διασυρμός του Αρχιεπισκόπου σε όλα τα επίπεδα και ανοιχτή καταγγελία των δολοπλοκιών του.

Αν δεν γίνει αυτό ΟΛΑ θα χαθούν και για το μάθημα των Θρησκευτικών και για το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας ακόμη και για την “Κάρτα του Πολίτη”.

Φανταστείτε αναίδεια να μας ζητά να τον εμπιστευτούμε ότι η "Κάρτα" δεν θα θίγει προσωπικά δεδομένα!

Αμεση αντίδραση!
Δυναμικές πολυεπίπεδες κινητοποιήσεις.
Ανοιχτή καταγγελία του συνωμότη Αρχιεπισκόπου των παρασκηνίων Ιερώνυμου και έντονη αποδοκιμασία του όπου και αν εμφανίζεται.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο του κ. Τάτση και τα σχόλια της ιστοσελίδας “Θρησκευτικά”, που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Του κ. Ιώαννη Τάτση
=========

Σε μια ακόμη Επιτροπή παραπέμφθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Εκκλησίας κατά τη σημερινή συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού. Ο Αρχιεπίσκοπος υπέβαλε υπόμνημα στον πρωθυπουργό που αφορά σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Στη δίωρη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η παρούσα στη συνάντηση Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιεράρχες που ήταν μαζί του για το Νέο Λύκειο και τον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών σε αυτό, φάνηκε όμως απρόθυμη να δεσμευτεί για αλλαγές στο σχέδιο ώστε να διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα του μαθήματος σε όλες τις τάξεις και στις ώρες που διδάσκεται μέχρι σήμερα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σταθόπουλος στη real.gr «Μόνο χρόνο κέρδισε τελικά ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί Ιεράρχες στην συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς. Ο κ. Ιερώνυμος έφυγε ουσιαστικά με άδεια χέρια καθώς ο Γ. Παπανδρέου δεν δεσμεύτηκε για τίποτα»...Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα η επιτροπή στην οποία παραπέμφθηκαν όλα τα θέματα και στην οποία πρόεδρος θα είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, «θα συνεδριάσει πριν από το καλοκαίρι και θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την εκκλησία». Μέχρι όμως τη συνεδρίαση της Επιτροπής αυτής είναι πολύ πιθανό το Νέο Λύκειο να έχει ψηφιστεί στη Βουλή, οπότε κάθε αλλαγή θα είναι μάλλον απίθανο να γίνει εκ των υστέρων.

Απαιτείται νέα δυναμική αντίδραση προς το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση, με κάθε τρόπο, ώστε να εξασφαλιστούν τόσο οι ώρες διδασκαλίας και η υποχρεωτικότητα του θρησκευτικού μαθήματος σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, όσο και ο ορθόδοξος χριστιανικός χαρακτήρας του.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Οι απαντήσεις που πήραν ο Αρχιεπίσκοπος και τα λοιπά μέλη που τον συνόδευσαν δεν ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικές. Στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών πχ η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω.

Το απόσπασμα από εδώ:
http://www.iefimerida.gr/news/5280/%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%E2%80%93-%CE%B4%CE%B5-%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1

Ανώνυμος είπε...
απο http://www.digitalcrete.gr/2011050624197/politiki/ellada/ethimotipiki-sinantisi-papandreou-ieronimou.html

Μια συνάντηση εντυπώσεων και χωρίς ουσία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Και αυτό γιατί ενώ χρειάστηκε για να προγραμματιστεί σχεδόν δύο μήνες δεν οδήγησε πουθενά παρά στο να συσταθεί μία νέα επιτροπή, όπου θα συζητηθούν τα θέματα εκκλησίας- πολιτείας με νέα χρονοτριβή καθώς ούτε καν τα ονόματα αυτών που θα συμμετέχουν δεν ανακοινώθηκαν τουλάχιστον την Παρασκευή (6/5).

Στη συνάντηση που διήρκεσε 1 ώρα και 45 λεπτά, αποφασίστηκε η υπό σύσταση αυτή επιτροπή να ασχοληθεί με 5 αιτήματα της Εκκλησίας:

α) Να αποδοθούν στην εκκλησία προς εκμετάλλευση, δεσμευμένες εκτάσεις και ακίνητα και πόροι να χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικό έργο και την ανάπτυξη της χώρας.

β) Να τροποποιηθεί ο νόμος 1690 που δίνει τη δυνατότητα στην Τράπεζα της Ελλάδος να προχωρά σε παρακράτηση μέρους των αποθεματικών ναών, μοναστηριών, μητροπόλεων και των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που έχουν διαφορετικό εκκλησιαστικό καθεστώς.

γ) Να παραμείνει υποχρεωτικό στο λύκειο το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά και άλλα εκκρεμή ζητήματα με το υπουργείο παιδείας.

δ) Να δοθεί δυνατότητα να καλυφθούν τα κενά σε εφημέριους στην παραμεθόριο

και ε) Το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις και η θέση της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε να συμπεριληφθεί στην ατζέντα και το θέμα της κάρτας του πολίτη, αλλά ο Πρωθυπουργός του το απέκλεισε δίνοντας απλά διαβεβαιώσεις ότι με τις ρυθμίσεις δεν θα θιχτούν προσωπικά δεδομένα.

ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

1 comment:

  1. Σιγά που πιστέψαμε τον κ.Παπαντρέου ότι με την "καρτα του Ραγκούση"δεν θα θιγούν τα προσωπικά μας δεδομένα!Ακόμη ένα ανέκδοτο για να γελάσουμε!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα,ε τότε γιατί βάλθηκαν να μας την δώσουν;;;Ας μας αφήσουν με τις απλές ταυτότητες που έχουν και το αποτύπωμα μας και όλα τα στοιχεία μας!!!!

    ReplyDelete