Thursday, May 19, 2011

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, Ο ΚΑΜΙΝΗΣ, Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Ο Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ



Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, Ο ΚΑΜΙΝΗΣ, Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Ο Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Προσβάλλει τη νοημοσύνη μου - και θα προσβάλλω τη νοημοσύνη των αναγνωστών μου - αν πω ποια είναι η άποψή μου για τον προσφυώς αποκληθέντα “Τουρκομπουτάρη”.


Ουδόλως εκπλήττομαι επειδή - χωρίς ίχνος ντροπής - την παραμονή της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε το θαυμασμό του για τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον μεγαλύτερο σφαγέα του Ελληνισμού.


Οι δηλώσεις του θλιβερού αυτού ανθρώπου δείχνουν βεβαίως το ποιόν και το ήθος του δήμαρχου της Θεσσαλονίκης, που συναγωνίζεται σε αθλιότητα το ήθος και το ποιόν του δήμαρχου Αθηναίων.


ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

______________


Δεν έχω όμως παράλληλα καμιά διάθεση να εγκαταλείψω την τακτική να υπενθυμίζω σ’ όλους μας ότι αυτοί οι άνθρωποι (ο Μπουτάρης, ο Χριστόφιας, ο Αντρος Κυπριανού, ο Καμίνης, ο Γ. Παπανδρέου, ο Πάγκαλος, ο Τρεμόπουλος, κτλ.) δεν έκαναν πραξικόπημα για να πάρουν τους θώκους που κατέχουν. Τις κέρδισαν με δημοκρατικές εκλογές και τις κατέχουν με την “τιμία” ψήφο μας και την “τιμία” αποχή μας.


Αντί, λοιπόν, να ελεεινολογούμε το κατάντημα του δήμαρχου της συμπρωτεύουσας προτιμώ να αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας όταν έρχεται η ώρα που ανοίγουν οι κάλπες.


ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

________


Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στην Κύπρο.


Ηταν ωραία η προσπάθεια να παρουσιαστούν οι ανθέλληνες της Ομόνοιας και του ΑΚΕΛ του κ. Χριστόφια ως απλά και μόνον μια ομάδα ανεγκέφαλων νεαρών που προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες.


Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι αυτή η αντίληψη είναι εξωπραγματική. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Από την καταραμένη ώρα που ο κ. Χριστόφιας ανέλαβε το τιμόνι της Κυπριακής Δημοκρατίας οι αναίσχυντοι φίλαθλοι (γράφε βάνδαλοι του ΑΚΕΛ και της Ομόνοιας) προβαίνουν σε πολύ προκλητικές ενέργειες οι οποίες εκφράζουν αβυσσαλέο ανθελληνικό μίσος.


Η προδοτική προσπάθεια είναι πολυδιάστατη. Ο κ. Δημητρίου, υπουργός παιδείας της Κύπρου, ο οποίος ανέλαβε έργο παρόμοιο με το έργο της κυρίας Δραγώνα, έκανε και κάνει το παν για να αλλοτριώσει τον Ελληνόρθοδοξο χαρακτήρα της παιδείας της Κύπρου, ενώ η προκλητική περιφρόνηση προς τα Ελληνικά εθνικά σύμβολα έγινε καθεστώς από τη διακυβέρνηση Χριστόφια.


Γι’ αυτό είναι πρέπον να εξεγερθούν όλοι και να στιγματίσουν όσο γίνεται πιο δηκτικά την αήθη και προδοτική ενέργεια. Ας μην είμαστε αφελείς. Δεν πρόκειται απλά για μια ομάδα αρρωστημένων οπαδών της Ομόνοιας. Κατ’ επανάληψη οι οπαδοί του κόμματος του κ. Χριστόφια και οι οπαδοί της Ομόνοιας έχουν προβεί σε πολύ προκλητικές ενέργειες σε βάρος των Ελληνικών εθνικών συμβόλων. Ακόμη και των προτομών των ηρώων της ΕΟΚΑ.


Επομένως υπεύθυνος γι’ αυτά τα αίσχη είναι ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας και το ανθελληνικό κόμμα ΑΚΕΛ που εκπροσωπεί. Αν υπήρχε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό - που δεν υπήρχε - οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ - κ. Αντρου Κυπριανού, ότι προτιμά Τούρκο αριστερό Πρόεδρο παρά Ελληνα δεξιό Πρόεδρο - πρέπει να έχουν διασκεδάσει και την τελευταία αμφιβολία.


Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν εκκλησιαστικοί παράγοντες οι οποίοι χρηματοδοτούν το ΑΚΕΛ ή την ανθελληνική ομάδα της Ομόνοιας. Θα ήταν πολύ εξωφρενικό! Αν και στην Κύπρο την αέρινη τη “μακαρία γη” όλα είναι πιθανά.


Παραθέτω στη συνέχεια τα κείμενα που μου έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

=======


Σε μια νέα προκλητική δήλωση προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από την Κωνσταντινούπολη, παραμονή της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον υπ' αριθμόν ένα υπεύθυνο της γενοκτονίας των Ποντίων και των Αρμενίων, αλλά και σφαγέα των ελληνικών πληθυσμών στη Μικρά Ασία. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι η γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ.


«Αυτό που είναι σημαντικό», τόνισε μεταξύ άλλων, «είναι οι Τούρκοι να αισθάνονται σαν το σπίτι τους στην Θεσσαλονίκη, όπως οι Έλληνες αισθάνονται σαν το σπίτι τους στην Κωνσταντινούπολη».



ΠΗΓΗ:


Ιερό Βήμα


*****


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

==========



Σάλο έχουν προκαλέσει στην Κύπρο οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Τα κόμματα τις αντιπολίτευσης, αντέδρασαν έντονα ύστερα από τη δήλωση του Άντρου Κυπριανού ότι προτιμά έναν Τουρκοκύπριο αριστερό Πρόεδρο, παρά έναν Ελληνοκύπριο δεξιό Πρόεδρο.


Η ΕΔΕΚ δια του Γραμματέα της Αντώνη Κουταλιανού χαρακτηρίζει ως ατυχέστατη τη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αποκαλύπτει τη λογική που οδήγησε στην πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία. «Η πρόταση» ανέφερε ο Αντώνης Κουταλιανός, «είναι το κορυφαίο λάθος του Προέδρου Χριστόφια. Από τη στιγμή συνέχισε που ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν αποσύρει την πρόταση, ο μόνος δρόμος είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος».


«Η δήλωση του Άντρου Κυπριανού ότι θα προτιμούσε να ψηφίσει ένα αριστερό Τουρκοκύπριο για την προεδρία της Δημοκρατίας παρά ένα δεξιό Ελληνοκύπριο επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την ακελική ιδεοληψία που γέννησε και την συντροφικότητα στο τραπέζι των συνομιλιών», δήλωσε σήμερα από την Πάφο ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός με γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι θα ήταν ευτυχείς εάν η δήλωση του Άντρου Κυπριανού, «ότι προτιμά έναν αριστερό Τουρκοκύπριο για Πρόεδρο της Κύπρου από ένα δεξιό Ελληνοκύπριο», ήταν φραστικό ολίσθημα. «Θα είμαστε ευτυχείς αν ήταν φραστικό ολίσθημα η δήλωση του κ. Κυπριανού, ότι προτιμά έναν αριστερό Τουρκοκύπριο για Πρόεδρο της Κύπρου από ένα δεξιό Ελληνοκύπριο», είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.


«Δυστυχώς», είπε, «αυτό δεν συμβαίνει. Ήταν μία συνειδητή δήλωση που συντηρεί το διχασμό στην κοινωνία μέσα από ιδεολογήματα του παρελθόντος. H ηγεσία του ΑΚΕΛ είναι πρόθυμη να συμφιλιωθεί μόνο με τους αριστερούς Τουρκοκύπριους. Ενώ την ίδια ώρα, αρνείται να συμφιλιωθεί με ένα μεγάλο μέρος των Ελληνοκυπρίων», πρόσθεσε.



ΠΗΓΗ:


Αμάν πια ρε,


www.zougla.gr


*****


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

=========


Απαράδεκτη και ασέβεια προς την πατρίδα χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος την πρόθεση οπαδών του ΑΚΕΛ να κάψουν τρεις ελληνικές σημαίες τις οποίες είχαν τοποθετήσει στην κορυφή σωρού ξύλων, που θα άναβαν τα μεσάνυκτα της Ανάστασης, σύμφωνα με το Πασχαλινό έθιμο της «λαμπρατζιάς». «Η σημαία αποτελεί ό,τι ιερότερο διαθέτουμε και γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε την πατρίδα και την κρατική μας υπόσταση, αφού αν μας λείψει η πατρίδα και ιδιαίτερα το έθνος, δεν θα πάμε καθόλου καλά», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.


Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου πρόσθεσε ότι, αν ο Ελληνισμός μεγαλούργησε, είναι ακριβώς λόγω των καταβολών που έχει. Ο Ελληνισμός, τόνισε, έχει βαθιές ρίζες και παρόλο που του επιτίθενται οι πάντες, αντέχει και θα αντέξει, υπερβαίνοντας όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα. Η προσπάθεια για κάψιμο των σημαιών έγινε από μέλη της «Θύρας 9», που είναι οπαδοί της Ομόνοιας Λευκωσίας, έξω από το οίκημά τους στο χώρο της αριστερής συντεχνιακής οργάνωσης ΠΕΟ, αλλά καταγγέλθηκε από πολίτες στην Αστυνομία, που παρενέβη έγκαιρα και πήρε τις σημαίες.


ΠΗΓΗ:


nooz.gr


*****


ΣΤΗ ΛΑΜΠΡΑΤΖΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

========


Η αστυνομία αναζητεί τους ανεγκέφαλους που επιχείρησαν να κάψουν τρεις ελληνικές σημαίες σε λαμπρατζιά που έστησαν, έξω από το οίκημά της «Θύρας 9», στην Παλουριώτισσα. Το απαράδεκτο αυτό γεγονός, που περιήλθε σε γνώση της Αστυνομίας από γείτονες, αποδίδεται σε οπαδούς της Ομόνοιας. Την προκλητική αυτή ενέργεια καταδίκασε έντονα ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος με ανακοίνωσή του καλεί τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ να καταδικάσουν το περιστατικό και τους ανεγκέφαλους δράστες και να αποκηρύξουν τέτοιες ενέργειες, ώστε να τερματιστεί αυτή η προσπάθεια που στρέφεται εναντίον του ελληνισμού της Κύπρου και που απειλεί να πλήξει τις σχέσεις Κύπρου - Ελλάδας. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, αφού κάκισε τέτοιου είδους συμπεριφορές, υπέδειξε ότι η σημαία αποτελεί ό,τι ιερότερο διαθέτουμε «και γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε την πατρίδα και την κρατική μας υπόσταση». Αφού, πρόσθεσε, «αν μας λείψει η πατρίδα και ιδιαίτερα το Έθνος, δεν θα πάμε καθόλου καλά».


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


Φιλελεύθερος


No comments:

Post a Comment