Sunday, May 29, 2011

ΠΑΠΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ
















ΠΑΠΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Εφριξε, λέγει η είδηση, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, με αυτά που συνέβαιναν σε μοναστήρι των Κιστερσιανών.


Να τα ακούσουμε και να μην το πιστέψουμε.


Πολύ δύσκολο να γίνει πιστευτό ότι όλα αυτά γίνονταν για χρόνια κάτω από τη μύτη του Βατικανού και κανείς δεν τα πήρε χαμπάρι.


Το πιο πιθανόν είναι ότι τα γνώριζε όλα μέχρι ανατριχιαστικής λεπτομέρειας ο Αγιότατος Πάπας της Ρώμης και όταν το μπίζνες, που είχαν στήσει οι Κιστερσιανοί μοναχοί - λόγω ατασθαλιών - χρεωκόπησε, τότε το Βατικανό θυμήθηκε τους κανόνες του μοναχισμού και το πόσο είχαν χαλαρώσει οι μοναχοί από την ασκητική ζωή που έπρεπε να ζούσαν.


Πώς δεν γνώριζε το Βατικανό τι γινόταν στο μοναστήρι, αφού καρδινάλιος του Βατικανού παρεβρέθηκε σε αισθησιακό χορό, που έκανε μοναχή, η οποία - πριν ενδυθεί το μοναχικό σχήμα- ήταν χορεύτρια σε νυχτερινά καταγώγια;


Μας δουλεύουν κανονικά;


Η μετάθεσή των μοναχών άλλωστε σε άλλα μοναστήρια δείχνει την πάγια τακτική του Βατικανού όποτε υπάρξουν σοβαρής φύσεως ηθικά σκάνδαλα να κουκουλώνονται διά της μεταθέσεως και ποτέ διά της καθαιρέσεως.


Οπως γινόταν με τόσες χιλιάδες παιδόφιλους φραγκοπαπάδες, οι οποίοι κακοποιούσαν δεκάδες χιλιάδες δυστυχισμένα παιδάκια, και το Βατικανό τους μετέθετε από ενορία σε ενορία αντί να τους καθαιρέσει.


Ας δοκιμάσει κάποιος να διαμφισβητήσει το "πρωτείο" και το "αλάθητο" του Πάπα όμως και θα δείτε τι τον περιμένει.


Οσο για τις προοπτικές ευόδωσης του διαλόγου Ορθοδόξων και Παπικών....


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΕΦΡΙΞΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ

ΌΡΓΙΑ, ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

================


Έξω φρενών έγινε ο Πάπας Βενέδικτος με τους μοναχούς και της μοναχές του διάσημου μοναστηριού Santa Croce στη Gerusalemme της Ρώμης και τους πέταξε έξω με τις «κλοτσιές».


Οι μοναχοί και οι μοναχές είχαν στήσει μια φοβερή επιχείρηση κάνοντας μέρος του μοναστηριού χλιδάτο ξενοδοχείο με 24ωρη εξυπηρέτηση, ενώ διοργάνωναν συναυλίες, παρείχαν υπηρεσίες μεταφοράς με λιμουζίνα και...αισθησιακό χορό από καλόγρια που στην κοσμική της ζωή ήταν χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο!


Στο μοναστήρι που φυλάσσονται πολλά σημαντικά ιερά λείψανα και αρχαία κειμήλια, ζούσαν ζωή χαρισάμενη 20 Κιστερκιανοί μοναχοί.


Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Πατέρας Ciro Benedettini,δήλωσε πως από μία έρευνα που έγινε «διαπιστώθηκαν λειτουργικές και οικονομικές παρατυπίες και οι μοναχοί ζούσαν ‘χαλαρά’ και όχι όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τους μοναστικούς κανόνες». Η εκκλησία του μοναστηρίού παραμένει ανοικτή, αλλά οι μοναχοί έχουν «μετατεθεί» σε άλλα μοναστήρια...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μοναχοί έχουν δημιουργήσει τεράστια χρέη, αλλά ο εκπρόσωπος του Βατικανού αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Ο πρώην ηγούμενος του Μοναστηριού πατέρας Simone Fioraso, που ήταν σχεδιαστής μόδας είχε μετατρέψει τον χώρο σε «κλαμπ» για επώνυμους οι οποίοι μάλιστα είχαν κάνει το μοναστήρι στέκι τους. Μεταξύ αυτών και η Madonna η οποία είχε ξεναγηθεί στο μοναστήρι σε μια VIP παρουσίαση των κειμηλίων το 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναστήρι λειτουργεί από το 325μ.χ δηλαδή σχεδόν 1700 χρόνια! Ο Fioraso είχε εκδιωχθεί καθώς προέκυψαν στοιχεία για ομοφυλοφιλικά πάρτι στα οποία συμμετείχε.

Το 2009 η Ann Nobili, χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο που έγινε μοναχή, κλήθηκε να χορέψει έναν «ιερό χορό» με θεατές πολλούς μοναχούς και τον καρδινάλιο Gianfranco Ravasi, που είναι επικεφαλής του πολιτιστικού τμήματος του Βατικανού.


Η αδελφή Ann Nobili η οποία από χορεύτρια σε κλαμπ έγινε...χορεύτρια μοναχή!


ΠΗΓΗ:


Εφημερίδα “Πολίτης”


2 comments:

  1. Δυστυχώς το Βατικανό έχει καταντήσει μια μεγάλη επιχείρηση, της οποίας μόνος της στόχος είναι η εξουσία κατά πρώτον λόγο και το χρήμα κατά δεύτερον!

    ReplyDelete
  2. Δυστηχώς Φραγκέψαμεν!

    ReplyDelete