Friday, May 13, 2011

ΝΕΑ ΑΗΘΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΝΕΑ ΑΗΘΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Με βαθύτατη θλίψη - αλλά όχι έκπληξη - οι πιστοί πληροφορήθηκαν τη νέα απαράδεκτη ενέργεια του ορκισμένου οικουμενιστή Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ο οποίος απάντησε με σκαιό τρόπο στον ομολογητή Μητροπολίτη Γλυφάδος κ. Παύλο όταν ζήτησε από τη Σύνοδο ενημέρωση για την πορεία των διαλόγων.

Ενώ το έγγραφο του Αγίου Γλυφάδος απευθυνόταν προς την Ιερά Σύνοδο απάντηση στην επιστολή έστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας - την οποία φυσικά του ενεχείρισε αντιδεοντολογικά ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος.

Και ποια υπήρξε η απάντηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας προς τον Αγιο Γλυφάδος; “Εδώ καράβια χάνονται και συ βαρκούλες αρμενίζουν!!!” (Μάλιστα αγαπητοί αναγνώστες! Καλά διαβάσατε! Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος!) Ενας Μητροπολίτης ζητά από τη Σύνοδο ενημέρωση για την πορεία των διαλόγων και η απάντηση είναι “Εδώ καράβια χάνονται και σύ βαρκούλες αρμενίζουν”!!! Και μάλιστα ο Σεβασμιότατος Μεσσηνίας επέστρεψε ως απαράδεκτο στον αποστολέα του - τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γλυφάδος - το έγγραφο με ιδιόχειρο σημείωμα.!!!

ΣΚΑΙΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΦΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
_________

Δεν χρειάζεται να καταδείξουμε το μέγεθος της ασέβειας προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Γλυφάδος, που επέδειξε ο Σεβασμιότατος Μεσσηνίας, ούτε την περιφρόνηση προς το Συνοδικό θεσμό, ούτε την αήθη ενέργεια του Αρχιεπισκόπου να παραδίδει έγγραφα που απευθύνονται στη Σύνοδο στους ευνοούμενούς του Μητροπολίτες για να απαντούν οι ίδιοι και μάλιστα με αυτό τον σκαιό τρόπο.

ΤΟΝ “ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ” Ο ΑΓΙΟΣ ΓΛΥΦΑΔΟΣ
________

Σε κάθε πέριπτωση ας μην εκπληττόμεθα με την ενέργεια του Σεβασμιότατου Μεσσηνίας. Η αχαρακτήριστη αντίδρασή του δεν είναι απλά απότοκος της έμφυτης θρασύτητας που τον χαρακτηρίζει, αλλά και πράξη απελπισίας μπροστά στα ερείπια του διαλόγου με τους Παπικούς.

Τι ενημέρωση να κάνει; Τα έχουν, κατά τη λαική έκφραση, κάνει μαντάρα στους διαλόγους! Ο Σεβασμιότατος Μεσσηνίας ένιωσε - και δικαίως - ότι και η απλή αναφορά στο θέμα τον έθιγε, επειδή η ομάδα του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα) το φυσά και δεν κρυώνει επειδή “τα σχέδια της ζωής τους απέτυχαν και βγήκαν όλα πλάνα”.

Αντί, λοιπόν, κατά τον ποιητή να ακούσει "τις εξαίσιες φωνές του μουσικού θιάσου" και "να αποχαιρετήσει την Αλεξάνδεια" των οικουμενιστικών σχεδιασμών που έχασε, προσπαθεί με αυτό τον τραμπουκισμό προς το συνεπίσκοπό του να εξωτερικεύσει τη δυσφορία του για την παταγώδη αποτυχία των διαλόγων.

ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΟΣ
______________

Να σημειώσουμε - για μια ακόμη φορά -, ως ορθόδοξοι χριστιανοί, την χαρά μας, επειδή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδος έχει αποδειχτεί στην πράξη ομολογητής της πίστης μας με τις συνεχείς παρεμβάσεις του σε θέματα πίστεως.

Και τη “μεταπατερική” θεολογία της Ακαδημίας του Βόλου καταδίκασε και συμπαράσταση προς τον Αγιο Πειραιώς εξέφρασε και τον ανεκδιήγητο οικουμενιστή και Νεοβαρλααμίτη π. Παύλο Κουμαριανό, που κοινώνησε όστια κατήγγειλε - χωρίς βέβαια ο ένοχος να καταδικαστεί αφού Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον κάλυψε - όπως αναμενόταν -, και την απαράδεκτη εκκοσμίκευση του Ραδιοσταθμού της Εκκλησίας στηλίτευσε.

Ο Σεβασμιότατος Γλυφάδος βρίσκεται πολύ ψηλά στη συνείδηση των πιστών σε αντίθεση με τον Σεβασμιότατο Μεσσηνίας, ο οποίος προκαλεί συνεχώς την ορθόδοξη αυτοσυνειδησία, με την προπέτεια και τις κακοδοξίες που διατυπώνει.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
__________

Σε τελευταία όμως ανάλυση, αν δεν θέλουμε να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας, δεν έχουμε να κάνουμε με τον Μεσσηνίας. Εχουμε να κάνουμε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος καλύπτει τον Μεσσηνίας, καλύπτει τον π. Παύλο Κουμαριανό, κάνει πλάτες στον κ. Γιαγκάτζογλου, και συνωμοτεί με τους άθεους κρατούντες σε βάρος των συμφερόντων της Εκκλησίας.

Οταν η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος πήρε την ιστορική της απόφαση για το διάλογο με τους Παπικούς, όλοι πανηγυρίσαμε, αλλά πολλοί εκφράσαμε την πλήρη απογοήτευσή μας επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατήρησε στη θέση αυτή τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος θα ακύρωνε στην πράξη την απόφαση της Ιεραρχίας. Και ιδού η επαλήθευση των φόβων μας.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη, ότι ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος είναι η τροχοπέδη όλων των αγώνων της Εκκλησίας και ότι μόνον η απομάκρυνσή του από τον Θρόνο θα επιτρέψει στην Εκκλησία της Ελλάδος να προχωρήσει - χωρίς έσωθεν προσκόμματα - την πορεία Της.

1 comment:

  1. Βοήθεια σε λόγου μας που τον έχουμε καθηγητή. Αν δεν του αρέσει μία ερώτηση θα μας πετάξει έξω από την αίθουσα;

    Φοιτητής Τμήματος Θεολογίας της Θεολ. Σχ. ΑΘηνών.

    ReplyDelete