Friday, May 20, 2011

ΤΑ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ


ΤΑ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις, που μετήλθε με το Πατριαρχείο Γεωργίας, η Εκκλησία της Ρωσίας στην προπαρασκευαστική Συνδιάσκεψη για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στη Γενεύη.


Στόχος της αυτοαποκαλούμενης “Τρίτης Ρώμης” ή “Αγίας Ρωσίας” ήταν να προσεταιρισθεί το Πατριαρχείο Γεωργίας στη διαμάχη για τα πρωτεία για να βάλει σφήνα στην προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου να ερμηνεύσει το πρωτείο υπό το πρίσμα του θεσμού της “πενταρχίας”.


Η ΡΩΣΙΑ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ

___________


Και το Πατριαρχείο Γεωργίας; Επεσε στον πειρασμό και “έλαβε από τον καρπό” που του πρόσφερε η Μόσχα, πλήν όμως αυτό δεν απέτρεψε - στη συνέχεια - τη Ρωσία να υποσκάψει την ενότητα του Πατριαρχείου Γεωργίας.


Η τακτική του Πατριαρχείου Ρωσίας είναι εντελώς αφερέγγυα. Ακριβώς όπως είναι και η πολιτική το Ρωσικού κράτους.


Ελπίζω να μην ξέχασε κανείς τι έκανε ο Πούτιν στον Καραμανλή λίγο πριν την πτώση του. Του ζήτησε να κάνει αεροναυτικά γυμνάσια σε κυριαρχικό χώρο της Ελλάδας και εκεί που μας κατέλαβε όλους οίστρος ευφορίας, ότι αυτό συνιστούσε παρέμβαση των Ρώσων υπέρ της Ελλάδας, ανακαλύψαμε - μόλις χορηγήθηκε η άδεια από την Ελλάδα - ότι επρόκειτο για κοινά Ρωσοτουρκικά γυμνάσια!!!


ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΙΑΣ

__________


Οι ιθύνοντες του υπουργείου Εξωτερικών υπαγορεύουν την εθνοφυλετική πολιτική του Πατριαρχείου Ρωσίας.


Δεν είναι άλλωστε χωρίς λόγο που ο Πατριάρχης Κύριλλος διαθέτει γραφείο στο Κρεμλίνο που το χωρίζει πόρτα χωρίς κλειδί με το γραφείο του Προέδρου Μεντβέντεφ.


Τα ίδια που έκανε η Ρωσία στην Ελλάδα - με τα κοινά Ρωσοτουρκικά γυμνάσια - κάνει τώρα στο Πατριαρχείο Γεωργίας.


Αφού χρησιμοποίησε για τους στόχους του το Πατριαρχείο Γεωργίας στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και το έστιψε σαν λεμονόκουπα, ακολούθως το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων και τώρα ανάβει εθνοφυλετική πυρκαγιά και υποδαυλίζει κίνημα αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Αμπχαζίας!!!


ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

____________


Την ίδια ώρα που παίζονται τα ανήθικα αυτά εθνοφυλετικά παιγνίδια το Πατριαρχείο της Ρωσίας αναλίσκεται σε παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες.


Ενώ στο διάλογο με τους Παπικούς οι Ρώσοι το έπαιξαν σούπερ ορθόδοξοι και ακύρωσαν “for generations to come” τα οικουμενιστικά σχέδια των Φαναριωτών, για τους δικούς τους εθνοφυλετικούς στόχους και ΟΧΙ επειδή τους μάρανε η φρυκτωρία της Ορθοδοξίας, τώρα δεν χάνουν ευκαιρία να συμπροσεύχονται με τους Παπικούς και τους κάθε λογής αιρετικούς, αλλά και να εκπροσωπούνται στο ανώτατο επίπεδο εκπροσώπησης σε κάθε οικουμενιστική δραστηριότητα.


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΕ;

__________


Αν οι Ρώσοι είχαν πράγματι έγνοια να δώσουν ορθόδοξη ομολογία πίστεως το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουν είναι να αποχωρήσουν από το Π.Σ.Ε. και να ζητήσουν ταυτόχρονα να αποχωρήσουν από το παγκόσμιο αυτό συμβούλιο των αιρέσεων και οι υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες.


Αυτό έκαναν; Πολλού γε και δη! Οχι μόνον δεν έθεσαν - ως όφειλαν - τέτοιο ζήτημα, αλλά και εκπροσωπούνται στις συναντήσεις του Π.Σ.Ε. στο πιο υψηλό επίπεδο, όπως λ.χ. τώρα στη διάσκεψη για την ειρήνη που διοργανώνει το Π.Σ.Ε. στο Κίνγκστον της Ιαμαικής.


Ο πολύς Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα έδωσε και εκεί το παρόν του, ενώ η παρουσία άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών είναι - κατά κανόνα - πολύ πιο υποβαθμισμένη.


Εθνοφυλετισμός και Οικουμενισμός συμπλέκονται πότε αγαπητικά και πότε εχθρικά αλλά πάντοτε επικίνδυνα και αφερέγγυα.


Η ΡΩΣΙΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

___________


Γι’ αυτό ακριβώς εβραγχίασεν ο λάρυγξ μου να επαναλαμβάνω - σε όλους τους τόνους και σε όλα τα επίπεδα - ότι η αντίδραση στους οικουμενιστικούς σχεδιασμούς του Φαναρίου, πρέπει να οικοδομείται χωρίς τον αφερέγγυο παίκτη που λέγεται Ρωσικό Πατριαρχείο, το οποίο σήμερα μεν ακύρωσε τα σχέδια των Φαναριωτών, στο διάλογο με τους Παπικούς, αλλά σε πολλούς άλλους τομείς του Οικουμενισμού συμπράττει και πλειοδοτεί σε οικουμενιστικές ασχημίες.


Μέχρι κοινή ποιμαντική δράση με Παπικούς και Ευαγγελικούς πραγματοποιεί.!!!


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

===============


Το Πατριαρχείο Γεωργίας ζητά να αποφευχθεί η διάσπαση μεταξύ των Ορθοδόξων στην Αμπχαζία, με αφορμή μιας συνέλευση ενός σωματείου με την ονομασία «Εκκλησία Λαϊκού Κόμματος» που έγινε την Κυριακή στην Ιερά Μονή “Νέος Άθως” στην Αμπχαζία.

Να αναφερθεί, ότι το εν λόγω σωματείο αποφάσισε την δημιουργία Μητρόπολης με έδρα το μοναστήρι, όπου σταδιακά θα μετατραπεί σε ανεξάρτητη Εκκλησία.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι συμμετέχοντες εξέδωσαν μια έκκληση προς τους Προκαθημένους και την Ιερά Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ώστε με εκπρόσωπο του Οικ. Πατριαρχείου να συζητήσουν την διευθέτηση του κανονικού καθεστώτος της Εκκλησίας στην Αμπχαζία.

Πολλοί ανησυχούν για το τι θα προκύψει ανάμεσα στον κλήρο της Αμπχαζίας, ενώ η αντικανονική και παράνομη αυτή συνέλευση θα δημιουργήσει διάσπαση στην κοινωνία.

Πάντως ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄, με γραπτή δήλωσή του, κάνει έκκληση να μην διασπαστούν μεταξύ τους οι Ορθόδοξοι της Αμπχαζίας.

«Κάνω έκκληση στους Ορθοδόξους Χριστιανούς που κατοικούν στην Αμπχαζία, να μην υποκύψουν στην εξωτερικές δυνάμεις (που είναι η αιτία υφιστάμενων αντιθέσεων) και με εν Χριστώ αγάπη να αποκατασταθεί η κανονική ενότητα μεταξύ μας», αναφέρει ο Πατριάρχης.

Τέλος, το Πατριαρχείο Γεωργίας για ακόμη μια φορά δηλώνει, έτοιμο να ανταποκριθεί και να διαπραγματευτεί με τον κλήρο και τον λαό της Αμπχαζίας.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment