Saturday, May 14, 2011

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Χαιρετίζουμε με πολλή χαρά την λίαν αξιέπαινη ενέργεια των νομοθετών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και υπέρ του ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.


Είναι πραγματικά συγκινητικό ότι και οι 62 Γερουσιαστές (100%) της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, αλλά και 144 βουλευτές (96%) της, ζητούν την άμεση επανελειτουργία της Σχολής της Χάλκης, την οποία έκλεισε παράνομα από το 1972 η Τουρκία και έκτοτε δεν στέργει να επιτρέψει την επαναλειτουργία της παρόλες τις πιέσεις που δέχεται από τον Αμερικανικό παράγοντα και την Ενωμένη Ευρώπη.


Συγχαίρουμε εκ μέσης καρδίας τους Πολιτειακούς βουλευτές και Γερουσιαστές μας που κινητοποιήθηκαν τόσο δυναμικά καθώς επίσης το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα και τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο για την πολύ επιτυχημένη και δυναμική τους παρέμβαση.


Ιδιαίτερες οι ευχαριστίες μας προς τους ομογενείς Γερουσιαστές Ντιν Σκέλος και Μιχάλη Γιάνναρη και στις βουλευτές Αραβέλλα Σιμωτά και Νικόλ Μαλλιωτάκη, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια.


Ελπίζουμε ότι η εξαιρετικά επιτυχής αυτή παρέμβαση του Ελληνικού λόμπυ να συνεχισθεί με αδιάπτωτο ενδιαφέρον και ακλόνητη μαχητικότητα μέχρις ότου οι Τούρκοι επιτρέψουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και μέχρις ότου αποδώσουν στον Οικουμενικό Θρόνο τα περιουσιακά του στοιχεία που παράνομα αφαίρεσαν και μέχρις ότου αφήσουν απερίσπαστο το Οικουμενικό Πατριαρχείο να συνεχίσει χωρίς απαράδεκτες επεμβάσεις τη διακονία του.


Ακόμη! Τρέφουμε την ελπίδα ότι το Ελληνικό λόμπυ θα επεκτείνει το ενδιάφερον του σε όλα τα θέματα (Μακεδονικό, Κυπριακό, Αιγαίο, Θράκη, κτλ.) που απασχολούν τον Ελληνισμό, επειδή η Ελλάδα και η Κύπρος χρειάζονται απεγνωσμένα την αρωγή τους.


Η βοήθεια του Ελληνικού λόμπυ είναι τώρα ιδιαίτερα πολύτιμη επειδή η Ελλάδα είναι κυριολεκτικά γονατισμένη εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης αλλά και επειδή κυβερνάται από πραγματικά ανάξιους ηγέτες, οι οποίοι δεν τολμούν καν να ανακηρύξουν την Ελληνική ΑΟΖ για να μη στεναχωρέσουν τους Τούρκους.!!!


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

=============


Να σεβαστεί τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να επιτρέψει την άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη ζητούν με ψηφίσματα-επιστολές προς τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, η Πολιτειακή Βουλή και η Πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Μανχάταν, πολιτειακοί βουλευτές και γερουσιαστές, όπως επίσης ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και στελέχη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μίλησαν για την πρωτοβουλία των δυο νομοθετικών σωμάτων της Νέας Υόρκης ελληνικής καταγωγής.

Και τα 62 μέλη της Γερουσίας της Νέας Υόρκης και 144 μέλη της Βουλής (96%) υπέγραψαν τις επιστολές, με τις οποίες διαμαρτύρονται για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της «Αγίας Έδρας», για τα εκατομμύρια των Ορθοδόξων Χριστιανών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σ΄ όλο τον κόσμο, ζητώντας παράλληλα από την τουρκική ηγεσία να σεβαστεί χωρίς «καμία διάκριση» τα «αναφαίρετα δικαιώματα» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τις θρησκευτικές ελευθερίες και να προχωρήσει στην απρόσκοπτη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.

Η πρωτοβουλία για την έγκριση των σχετικών ψηφισμάτων-επιστολών σε Γερουσία και Βουλή της Νέας Υόρκης ανήκει στους ομογενείς γερουσιαστές Ντιν Σκέλος και Μιχάλη Γιάνναρη και στις βουλευτές Αραβέλλα Σιμωτά και Νικόλ Μαλλιωτάκη.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”,


ΑΠΕ - ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment