Sunday, May 15, 2011

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 70,000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ "ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"


ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 70,000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ “ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”!



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Να μη θεωρούμε ότι είναι λίγες οι 70,000 υπογραφές που μαζεύτηκαν ήδη εναντίον του ηλεκτρονικού φακελλώματος, μας προτρέπει το μαχητικό ιστολόγιο “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο”.


ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

_________


Αλλά, καλά αδελφοί, μόνον ένας παράφρων θα υποτιμούσε τη συλλογή πάνω από 70,000 υπογραφών!


Πώς να υποτιμήσουμε ένα τέτοιο επίτευγμα, που υπερέβη κατά πολύ τις προσδοκίες μας, αλλά και - ακόμη περισσότερο - υπερέβη τους φόβους των νεοταξιτών;


Το “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο” παραθέτει στατιστικές και αριθμούς και συγκρίνει το επίτευγμα της συλλογής περισσότερων από 70,000 υπογραφών στην Ελλάδα με την ανάλογη κίνηση στη Μεγάλη Βρεττανία που κατόρθωσε να ματαιώσει την “κάρτα του πολίτη”.


ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ “ΚΑΡΤΑΣ” ΚΑΙ “ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

________


Θα επιχειρήσω μιαν άλλη σύγκριση αριθμών πολύ πιο εύγλωττη.


Την “κάρτα του πολίτη” την υπέγραψαν σχεδόν τριπλάσιοι από την “Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό”, παρόλον ότι η “Ομολογία” βρίσκεται σε κυκλοφορία μεγάλο χρονικό διάστημα πριν αρχίσει η συλλογή των υπογραφών των αντιρρησιών συνειδήσεως για την μη παραλαβή της “κάρτας του πολίτη”.


Και όχι μόνον αυτό! Την “Ομολογία πίστεως” για τον Οικουμενισμό την υπέγραψαν και μπορούν να την υπογράψουν ΟΛΟΙ. Πιστοί κάθε εθνικότητας. Δεν μπορεί να συμβεί όμως το ίδιο με την “κάρτα” επειδή πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες όσοι θα υπογράψουν, αφού αυτοί θα κληθούν να παραλάβουν την “κάρτα”.


Επομένως είναι πολλαπλάσια υπέρτεροι όσοι υπέγραψαν ότι δεν θα παραλάβουν την “κάρτα του πολίτη” από αυτούς που υπέγραψαν την “Ομολογία για τον Οικουμενισμό”.


Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν πώς είναι δυνατόν να υποτιμήσει κανείς τη συλλογή ενός τόσο μεγάλου αριθμού υπογραφών;


“ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ;’

______________


Ενα με στενοχωρεί και με πικραίνει.


Οτι από τους υπογράψαντες λείπουν ορισμένα ονόματα τα οποία είναι ανεπίτρεπτο να λείπουν. Γιατί έστω και τώρα δεν δίνουν τη χαρά σε όλους ότι είναι συναγωνιστές στην προσπάθεια να αποτραπεί ο εγκλεισμός των ανθρώπων σε ηλεκτρονική φυλακή;


Γιατί εμμένουν να αρνούνται να δηλωσουν παρόν στο προσκλητήριο για τον αγώνα για την ελευθερία “προφασιζόμενοι προφάσεις εν αμαρτίαις” για την ερμηνεία του 666;


Πώς είναι δυνατόν να εμμένουν ότι το θέμα δεν είναι πνευματικής φύσεως αφού η ελευθερία και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου διατρέχουν άμεσο και ουσιαστικό κίνδυνο;


Επομένως πώς είναι δυνατόν να μη θεωρούν το θέμα πνευματικό;


Γιατί έρχονται σε αντίθεση με την απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους, την πλειοψηφία της Ιεραρχίας και τις δεκάδες χιλιάδες των ανθρώπων που δήλωσαν ότι αρνούνται να παραλάβουν την “κάρτα”;


Μήπως θέλουν η Εκκλησιαστική Ιστορία να γράψει γι’ αυτούς το “πλην Λακεδαιμονίων;”


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πάνω σχολίου.


*****


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70,000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ “ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

=========


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα παίξει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ρόλο η συλλογή υπογραφών οι οποίες μαζί με αυτές που μας έχουν αποστείλει σε έντυπη μορφή και δεν έχουμε ακόμα προλάβει να τις καταχωρήσουμε στον ηλεκτρονικό συγκεντρωτικό κατάλογο έχουν ξεπεράσει τις 70.000 και οπωσδήποτε είναι πολύ περισσότερες σε απόλυτο αριθμό από αυτές που συνέλεξαν οι Βρετανοί οι οποίοι και κατάφεραν να ακυρώσουν το ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ νομοσχέδιο της Αγγλικής Κάρτας του Πολίτη.


Σε ότι αφορά το ποσοστό των υπογραψάντων "αντιρρησιών" επί του γενικού πληθυσμού, η συλλογή υπογραφών της ΠΡ.Α.Ο.Σ είναι περίπου 42 φορές "ισχυρότερη" απο εκείνην των Βρετανικών ενώσεων κατά της Αγγλικής Κάρτας του Πολίτη.


Συνεπώς μην θεωρείτε ότι οι 70.000 υπογραφές που έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα και οι οποίες διαρκώς αυξάνουν, είναι "αμελητέα ποσότητα".


Ακόμα και κάτω απο αυτές τις δύσκολες για την πατρίδα μας συνθήκες, δεν θα υπάρξει κανένα Ευρωπαϊκό τουλάχιστον δικαστήριο το οποίο θα αγνοήσει τόσες χιλιάδες αντιρρησιών Ορθόδοξης συνείδησης.


Αυτά φυσικά αφορούν την "κοσμική" θα λέγαμε εκδήλωση των Ορθοδόξων αντιρρήσεών μας. Διότι σε πνευματικό επίπεδο, το οποίο είναι και το σημαντικώτερο, η διά της προσευχής και της εν μετανοία έκδήλωσης προς τον Κύριο και Σωτήρα ημών Ιησού Χριστό, προαίρεσής μας να μην Τον αρνηθούμε και να ομολογήσουμε ενώπιον κάθε κοσμικής εξουσίας την πίστη μας σε Εκείνον, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα μας βοηθήσει ουσιαστικά.


Ας γίνει λοιπόν αυτή η δοκιμασία μαζί με όλες τις άλλες που όπως δείχνουν τα πράγματα θα περάσουμε, μια αφορμή για να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και στους δικούς μας "άρχοντες", πως ο Έλληνας Βαπτισμένος και Μυρωμένος με την Σφραγίδα δωρεάς του Τριαδικού Θεού, δεν "χάλασε", ούτε ξέχασε ότι κάποτε πάλεψε "πρώτα δια την πίστιν του Χριστού την Αγίαν και μετά δια της πατρίδος την ελευθερίαν".


Σήμερα που απειλείται και η "πίστη του Χριστού η Αγία" και έχει τρωθεί εν πολλοίς "της πατρίδος η ελευθερία" εμείς θα κάτσουμε με σκυμένο το κεφάλι να "κλαίμε την μοίρα μας" ή θα αγωνιστούμε όπως οι πρόγονοί μας;


Θα αποθέσουμε τις ελπίδες μας και το μέλλον των παιδιών μας στην παιδαγωγία του κάθε αντίχριστου επιτελείου της Νέας Εποχής ή θα βγούμε από αυτόν τον πνευματικό και κοινωνικό ζόφο, δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών μιμούμενοι το παράδειγμά τους;


Σε λίγες ημέρες στο Σ.Τ.Ε και όπου άλλού χρειαστεί θα πούμε όλοι με μιά φωνή: "Όχι στην ηλεκτρονική δικτατορία - Όχι στην Κάρτα του Πολίτη".


ΠΗΓΗ:


“Ορθόδοξο Παρατηρητήριο”

1 comment:

  1. Οι 70.000 υπογραφές είναι ένα πολύ καλό δείγμα αντίρρησης από μόνο του.
    Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός αντιρρησιών στη χώρα μας είναι υπερβολικά μεγαλύτερος.
    Εγώ προσωπικά γνωρίζω πάρα πολλούς που αρνούνται την ηλεκτρονική διακυβέρνηση χωρίς (ακόμη τουλάχιστον) να έχουν υπογράψει.

    ReplyDelete