Monday, May 23, 2011

ΑΦΕΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ "ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΣΤΩΝ"



ΑΦΕΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ “ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΣΤΩΝ”
ή Η ΜΟΝΗ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Ακόμη και η ΝΑΣΑ έπεσε θύμα των χάκερς!!!

Και όμως! Ορισμένοι εξακολουθούν, για όσους πατέρες και αδελφούς τους δίνουν τον καλό αγώνα της πίστεως για να μην εγκλειστούν οι πιστοί σε ηλεκτρονική φυλακή, να κανοναρχούν το ίδιο τροπάριο περί “εσχατολογιστών”, φονταμενταλιστών, ανθρώπων με φοβικά σύνδρομα, αφελών, κτλ., κτλ..

Ορισμένοι βέβαια κατοικούν - οι καυμένοι - σε γυάλινους πύργους από καθαρό κρύσταλλο - τέτοια κρυστάλλινη καθαρότητα έχει ο βίος τους σε όλες τις εκφάνσεις του.!!! Μας κάνει πάντως εντύπωση ότι ακόμη και για θέματα πίστεως καταθέτουν συνήθως υπό την κουκουλοφορία της ανωνυμίας την ομολογία τους!!!

Αλλά οι υπόλοιποι άνθρωποι που δεν έχουν πάρει διαζύγιο με τη λογική, και δεν έχουν καβαλλήσει το καλάμι για να πιστεύουν ότι ζουν σε πύργους από κρύσταλλο και είναι και μπατίρηδες (πού να βρούν οι δύστυχοι τα λεφτά να αφοράσουν πύργους και μάλιστα απο κρύσταλλο!!!) προτιμούν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ούτε η ΝΑΣΑ δεν γλύτωσε από τους χάκερς.

Διερωτώμαι αν, όσοι αμπελοθεολογούν και ανοητολογούν για το θέμα, κατανοούν πόσο επικίνδυνοι γίνονται με τις αστείες αυτές θέσεις που διατυπώνουν, για κρυστάλλινους πύργους και την αφοβία τους για την αστυνόμευση και της τελευταίας λεπτομέρειας της ζωής του ανθρώπου μια αφοβία - ας μην έχουν αμφιβολία- που συνοδεύει το σαρδόνιο γέλιο του Εωσφόρου!

Η ΝΑΣΑ δεν γλύτωσε από τους χάκερς!!! Αλλά εμείς - μας συμβουλεύουν - δεν πρέπει να ανησυχούμε!!! We have a roof over our head και μάλιστα κρυστάλλινη. Γι’ αυτό πρέπει να αρκεστούμε στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού μας και του κ. Ραγκούση ότι η δυσώνυμη “κάρτα του πολίτη” δεν θα περιέχει προσωπικά δεδομένα!!!

Και η Σύνοδος; Τι κάνει; Στέκεται στο προσκέφαλο του Αρχιεπισκόπου που έπαθε στραμπούληγμα; Ούτε και τώρα που άρχισε να εγκρίνεται το νομοσχέδιο δεν θα μιλήσει η Ιεραρχία;

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση, που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου, όπως επίσης και την πληροφορία από το καλό ιστολόγιο “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο” ότι δυστυχώς το πρώτο βήμα για την εισαγωγή της “κάρτας του πολίτη” έγινε.

*****

Ο hacker TinKode ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ NASA
===============

O hacker TinKode κατάφερε να παραβιάσει τα συστήματα της NASA και στη συνέχεια να δημοσιοποιήσει αποδεικτικά στοιχεία στο διαδίκτυο.

Ο TinKode, ο οποίος στο παρελθόν είχε παραβιάσει τα συστήματα του Στρατού και του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Σταθμού, δημοσιοποίησε στιγμιότυπα από έναν FTP server μέσα από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων της NASA.

Το γεγονός αυτό προκαλεί πονοκέφαλο στους υπεύθυνους ασφάλειας της NASA για την πολιτική ασφάλειας που ακολουθούν έως τώρα.

Ο Γενικός επιθεωρητής της NASA δήλωσε ότι περικοπές στον προϋπολογισμό για την ασφάλεια των συστημάτων, εξέθεταν τα συστήματα σε κινδύνους, όπως επιθέσεις DDoS και κλοπή ευαίσθητων δεδομένων. Οι υπεύθυνοι υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά.

Είναι ακόμα άγνωστο πως ο TinKode κατάφερε να εισβάλει στα συστήματα, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις και συνεντεύξεις, ο grey-hathacker, έχει ως κίνητρο των επιθέσεων την περιέργεια και όχι την απάτη. Ο TinKode δήλωσε στο NetworkWorld ότι ειδοποίησε τον Υπεύθυνο ασφάλειας της NASA αμέσως μετά την επίθεση και δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο κακόβουλης πράξης κατά τη διάρκεια της επίθεσης.


ΠΗΓΗ:

ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΡΕ



*****

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ "ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

Του Ορθόδοξου Παρατηρηρίου
____________________

Δυστυχώς το πρώτο βήμα για την εισαγωγή της Κάρτας του Πολίτη στην ζωή των Πολιτών έγινε.

Σύμφωνα με τον ανακοινωθέντα σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, αναμένεται να παρουσιασθεί ο "Οδικός Χάρτης για την εισαγωγή της Κάρτας του Πολίτη" και στην συνέχεια να ακολουθήσουν οι σχετικές με την Κάρτα του Πολίτη, νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες.

Αναμένουμε από τους έχοντες θεσμική φωνή, τουλάχιστον τώρα, έστω και αργά, να αφυπνισθούν και να ορθώσουν το ανάστημά τους στην επερχόμενη ηλεκτρονική φυλακή που ξεκίνησε να χτίζεται και θα ολοκληρωθεί με την εισαγωγή της Κάρτας του Πολίτη.

VORIA.gr: Ψηφίστηκε κατ’ άρθρον κατά πλειοψηφία στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Αν και επί της αρχής όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο, επί των άρθρων ψηφίστηκαν επιμέρους διατάξεις με ευρύτερες πλειοψηφίες, όπως το βασικό άρθρο για την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο από τις 37,5 στις 40 που υπερψηφίστηκε και από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ.

«Για μας είναι θέμα αρχής και έτσι υπερασπιζόμαστε τη ρύθμιση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας ότι «η αύξηση αυτή του ωραρίου ισοδυναμεί με ένα παραγόμενο έργο που για να αποδοθεί θα έπρεπε να προσληφθούν 46.000 εργαζόμενοι».


(Αναδημοσίευση απο το http://id-ont.blogspot.com )

Ορθόδοξο Παρατηρητήριο


No comments:

Post a Comment