Friday, May 27, 2011

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ;


ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Δύο σχόλια από το μαχητικό ιστολόγιο “Ορθόδοξο παρατηρητήριο” μας δίνουν την εικόνα της απόγνωσης που επικρατεί σε όλους τους τομείς.


Η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης μέχρι τις αρχές του 2012 της μήνυσης του ΠΡΑΟΣ για τη ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα δώσει στους εκκλησιομάχους όλο τον απαιτούμενο χρόνο για να ψηφίσουν την υποχρεωτική καθιέρωση της “κάρτας του πολίτη” ανενόχλητοι από νομικά εμπόδια.


Οσο για τα εκκλησιαστικά δεδομένα καλύτερα να μη μιλάμε. Το στρατηγείο της Εκκλησίας - η Ιεραρχία - έχει άλλες προτεραιότητες. Το στραμπούληγμα του ποδιού του Μακαριότατου.


Υπάρχει καμιά βία να συνέλθει η Ιεραρχία πριν την πλήρη αποθεραπεία του Μακαριότατου; Θα συνέλθει το Φθινόπωρο, με το καλό, όταν ο Μακαριότατος θα έχει αποθεραπευθεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση οι ιεράρχες μας, ακόμη και τότε, θα συμβουλευθούν τον φυσιοθεραπευτή του Μακαριότατου και μετά θα αποφασίσουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία της Συνόδου της σύγκλησης της Ιεραρχίας. Εν ανάγκη, αν η γνωμάτευση του φυσιοθεραπευτή του Μακαριότατου το απαιτήσει, η σύγκληση της Ιεραχίας θα μεταταθεί τον επόμενο χρόνο.


Αλλωστε ποια η βιασύνη για τη σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας; Ο κ. πρωθυπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση στο Μακαριότατο ότι δεν θα υπάρξουν προσωπικά δεδομένα στην “κάρτα του πολίτη”; Είναι ποτέ δυνατόν να διανοηθεί κάποιος - έστω και σε επίπεδο ψιλού λογισμού - ότι ο εξοχότατος πρόεδρος της κυβερνήσεως θα αποδειχθεί αφερέγγυος;


Μα είμαστε σοβαροί;


Απλά διερωτώμαι τι θα γράψει η Εκκλησιαστική Ιστορία για τη μή σύγκληση της Ιεραρχίας υπό τις ενεστώσες συνθήκες.


Δεν ξέρω αν θα γελούν ή αν θα κλαίουν οι μελλοντικοί ιστορικοί της Εκκλησίας για το απίστευτο χάλι να μη σπεύδουν να συνέλθουν οι Ιεράρχες μας και να πάρουν αποφάσεις για τα ζωτικής σημασίας θέματα που απασχολούν την Εκκλησία, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος στραμπούληξε το πόδι του. Αν είναι ποτέ δυνατόν!


Παραθέτουμε στη συνέχεια τα σχόλια που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

==================


Αγαπητοί φίλοι, η αγωνία, η αγανάκτηση και πολλές φορές η απόγνωση χιλιάδων Eλλήνων που έφτανε στα αυτιά μας σχετικά με τον προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια νόμο με τον οποίο θεσπίστηκε ο ΑΜΚΑ και από τον οποίο εξαρτήθηκαν τα πιο θεμελιώδη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας οδήγησε σαν ΠΡΑΟΣ σε δύο πράγματα:


Στην απόφαση για προσφυγή στο ΣτΕ.


Στην απόφαση να μην δημοσιοποιήσουμε για λόγους υπερασπιστικής γραμμής το εγχείρημά μας αυτό από νωρίς παρά μόνο λίγες ημέρες πριν τη δίκη (βλ. εδώ) προκειμένου να παρηγορηθούν κάποιοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι λόγω ασθενειών ή έντονων οικονομικών δυσχερειών νοιώθουν ιδιαίτερα καταπιεσμένοι από τις ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΟ-ΑΝΟΗΣΙΕΣ του νομοθετήματος αυτού.


Τρέφαμε λοιπόν την ελπίδα ότι η σοβαρότητα του θέματος και οι χιλιάδες των συνανθρώπων μας που θίγονται (σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστροφές του ΑΜΚΑ είναι εκατοντάδες χιλιάδες και όλοι αυτοί θίγονται από τον νόμο) θα έδινε στην υπόθεσή μας μία προτεραιότητα ώστε αυτή να μην παρασυρθεί από τη γνωστή δυστοκία του ελληνικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης και να εκδικαστεί σύντομα.


Φαίνεται ότι τίποτα από αυτά δε λειτούργησε και τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής αναβλήθηκε για την 17η Ιανουαρίου του 2012 με την αιτιολογία ότι υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις που έχουν ήδη πάρει αναβολή από παλιότερα και πρέπει να εξεταστούν αυτές ενώ αυτή είναι πρόσφατη και μπορεί να αναβληθεί.

Έτσι οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να μην έχουμε φυσικά δικαιώματα, αυτονόητα ακόμα και για τον αδέσποτο σκύλο ο οποίος συνεχίζει να μπορεί να δικαιωθεί και ας μη διαθέτει ΑΜΚΑ ενώ εμείς οι Έλληνες όχι.


Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να είναι αυτή η πραγματική αιτία της αναβολής και όχι τίποτε άλλο.



*****


Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ

===========


Το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, μετά την κατ' άρθρο ψήφισή του, ψηφίστηκε και στο σύνολό του, οπότε τώρα απομένει να πάρει αριθμό ΦΕΚ για να τεθεί εν ισχύ.


Ουσιαστικά ψηφίστηκε η μισή Κάρτα του Πολίτη και δεν αντέδρασε κανείς επίσημος φορέας, δεν άνοιξε μύτη, δεν ακούστηκε κιχ, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, η μέθοδος της "σαλαμοποίησης" - πρώτα Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, μετά Κάρτα του Πολίτη - αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματική για τους κυβερνώντες.

Οι θεσμικοί λοιπόν φορείς, οι καθ' ύλην αρμόδιοι για την προάσπιση των ελευθεριών των πολιτών, φαίνεται πως κοιμούνται τον "ύπνο του δικαίου". Δυστυχώς δεν δείχνουν να "είναι στις επάλξεις". Από την άλλη το "κίνημα των αγανακτισμένων" που βλέπουμε να δημιουργείται, θα εντάξει στις διεκδικήσεις του και θέματα κοινωνικών και άλλων ελευθεριών προτάσσοντας και το σύνθημα "ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη", ή θα περιοριστεί σε υλικές μόνο διεκδικήσεις οι οποίες είναι βεβαίως απαραίτητες, δεν είναι όμως αρκετές για να μιλάμε για Ελεύθερους Έλληνες;


ΠΗΓΗ:


Ορθόδοξο Παρατηρητήριο


No comments:

Post a Comment