Friday, May 27, 2011

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ "ΔΙΚΕΣ" ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ “ΔΙΚΕΣ” ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====================

Εχει πάψει από καιρό η δικαιοσύνη να λειτουργεί στην πατρίδα μας, επειδή την ανέλαβαν τα διάφορα τηλεπαράθυρα, εφημερίδες και ιστολόγια που δικάζουν, καταδικάζουν, σπιλώνουν και διασύρουν - χωρίς συνέπειες - την υπόληψη των πάντων συνηθέστατα υπό την ανέντιμη σκέπη της ανωνυμίας.

Ορθά επομένως χαρακτηρίστηκαν ως “κουκουλοφόροι των ιστολογίων” όσοι δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους και θέλουν - χωρίς συναίσθηση ευθύνης - να σπιλώνουν την υπόληψη των συνανθρώπων τους.

Ο Καθηγούμενος του Βατοπαιδίου όμως διασύρθηκε τις πλείστες φορές επώνυμα κυρίως από τα τηλεπαράθυρα από δημοσιογράφους που τον αποκαλούσαν κλέφτη και Θεομπαίκτη λες και το λειτούργημα της απονομής της δικαιοσύνης ασκείται από τους δημοσιογράφους και όχι τους λειτουργούς της Θέμιδος.

Αυτή τη φορά άρχισαν την σπορά ειδήσεων ότι ο Πανοσιολογιότατος μίλησε εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Ο ίδιος όμως το διαψεύδει και το εντάσσει μέσα στο γενικό κλίμα που καλλιεργούν οι γνωστοί κύκλοι για να διασύρουν το μοναστήρι και κατ’ επέκταση τον μοναχισμό και την Εκκλησία.

Το πιο ευχάριστο είναι ότι η ανακοίνωση της Μονής αναφέρει ότι “η Μονή θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αποκαταστήσει την αλήθεια”.

Ας είναι βέβαιοι οι Αγιορείτες πατέρες ότι μόνον με ένδικα μέσα θα αναγκάσουν ορισμένους να σιωπήσουν. Γι’ αυτό ας μην ορρωδήσουν να καταφύγουν σ’ αυτά.

Καλή είναι η αντεπίθεση, που παρατηρώ τον τελευταίο καιρό, με την αποκατάσταση και τυπικά του ηγουμένου στη διαχείριση της Μονής, καλή είναι η παρουσία του σε συνέδρια και οι προσκλήσεις σε αρχιερείς και άλλους παράγοντες να επισκεφθούν τη Μονή, καλή είναι η έκδοση βιβλίων και η δημιουργία ιστοσελίδων και οργανώσεων “Φίλων του Βατοπαιδίου”, αλλά ας μην έχουν καμιά αμφιβολία ότι η πιο ουσιαστική μάχη θα δοθεί στα δικαστήρια. Οπως όλες άλλωστε οι υποθέσεις ποινικού δικαίου.

Κάποιοι συκοφάντησαν τη Μονή. Αφού είναι επώνυμοι ας τους γίνει μήνυση χωρίς χρονοτριβή. Οι συκοφάντες τους δεν χαμπαρίζουν από τίποτα άλλο. Ούτε ο Παρθενώνας δεν πρόκειται να γλυτώσει από το ξεπούλημα που ετοιμάζουν. Πολλώ μάλλον το μοναστήρι.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πάνω σχολίου.
*****

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ: “ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ”

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
===============

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε στον ημερήσιο Τύπο, κάτι παράδοξο το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών αναγνωστών μας, οι οποίοι με email τους ζητούσαν να μάθουν αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η Romfea.gr επικοινώνησε με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, και προσωπικά με τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Να αναφερθεί, ότι στα δημοσιεύματα παρουσιάζονταν ο Ηγούμενος της Μονής Εφραίμ, να επιτίθεται γενικότερα σε διαφόρους θεσμούς και ειδικότερα κατά της Εκκλησίας με δηλώσεις του από το Μετόχι στο Πόρτο Λάγος.

Για δυόμισι χρόνια περίπου από όταν ξεκίνησε ο περίεργος αυτός θόρυβος σχετικά με την υπόθεση Βατοπαιδίου που θα δικαιολογούσε οποιονδήποτε άλλον μη Αγιορείτη να παρουσιάζεται τακτικά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να δίνει μάχες υπερασπιστικές της τιμής του, η αγιορείτικη συμπεριφορά που επέδειξε η εν λόγω Μονή μάς έπεισε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα της σαν αγιορείτικης Μονής.

Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε από τους εκπροσώπους της Μονής να μιλήσει ο Ηγούμενος προσωπικά στη Romfea.gr.

Πράγματι ο Ηγούμενος γέροντας Εφραίμ, μιλώντας στη Romfea.gr, ανέφερε ότι επρόκειτο για μία προσωπική συζήτηση με πνευματικά του παιδιά και δεν υπήρχαν στη συζήτηση αυτή «πυρά» και επιθετικότητα εκ μέρους του προς κανέναν θεσμό.

Επίσης μας ενημέρωσε, ότι ούτε καν αναφέρθηκε στο σεπτό πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Εκκλησίας το οποίο σέβεται και εκτιμά βαθύτατα, επίσης στη συζήτηση αυτή δεν έκανε καμία δήλωση εναντίον κανενός.

Να σημειωθεί, ότι ο Ηγούμενος πρόσθεσε: "Η Μονή θα προβεί σε αποκατάσταση της αλήθειας με κάθε νόμιμο μέσο".

Για ακόμη μια φόρα κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις....


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment