Friday, May 6, 2011

ΠΑΠΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ!!!


Ο ΠΑΠΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄!!!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============

“Στον Ρωμαιοκαθολικό Ναό του Μεγαλομάρτυρα Αγ. Γεωργίου της Άνω Σύρου, τελέστηκε την 1η Μαΐου 2011 “Αρχιερατικό” Συλλείτουργο στο οποίο προΐστατο ο Ρωμαιοκαθολικός “επίσκοπος” Φραγκίσκος Παπαμανώλης. Στο συλλείτουργο παρευρέθηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος ο Β΄” λέγει η είδηση από το καλό ιστολόγιο "Ακτίνες", που παρακολουθεί προσεκτικά και καταγράφει τις οικουμενιστικές ασχημίες.

Οι Οικουμενιστές δεν κουράζονται να παραβιάζουν καθημερινά τους Ιερούς Κανόνες, που απαγορεύουν αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως στους Ορθόδοξους - και μάλιστα στους κληρικούς -, να συμπροσεύχονται με αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Ούτε και εμείς ασφαλώς θα κουραστούμε να στηλιτεύουμε τον συγκρητισμό και να διαμαρτυρόμαστε για τη συνεχή προσπάθεια εμπέδωσης του λεγόμενου “λαικού Οικουμενισμού”.

Ο Αγιος Σύρου το έχει σηκώσει τυπικό στη Μητρόπολή του να προκαλεί, επί συστηματικής βάσεως, την ορθόδοξη αυτοσυνειδησία.

Τι δουλειά είχε στην παπική ακολουθία; Ορθόδοξος επίσκοπος δεν είναι; Δεν έπρεπε εκείνη την ώρα να χοροστατεί σε εσπερινό σε ορθόδοξο ναό;

Εμείς μεν θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη συμπεριφορά και του Αγίου Σύρου και όσων άλλων αρχιερέων και ιερέων αλλά και λαικών συμμετέχουν σε κάθε είδους συμπροσευχές.

Νομίζω όμως ότι κάποιοι πιστοί της Μητροπόλεως Σύρου πρέπει να καταθέσουν μήνυση στην Ιερά Σύνοδο για την αήθη συμπεριφορά του Μητροπολίτη τους.

Αν είναι γιορτή σπεύδει να συνεορτάσει με τους Παπικούς. Αν είναι ποιμαντική επίσκεψη πηγαίνει αντάμα με τους Παπικούς επισκόπους.

Γιατί;;;

Εγινε η ένωση του Παπισμού με την Ορθοδοξία και δεν το μάθαμε ή προσπαθεί να την επιβάλει ο Σεβασμιότατος αυθαίρετα;

Το έχει σηκώσει τυπικό δυστυχώς. Αλίμονον αν οι Ορθόδοξοι αρχιερείς δίνουν τέτοιου είδους συγκρητιστικό μάθημα στο ποίμνιό τους.

Ελεος Σεβασμιότατε!

Πότε θα σταματήσετε επιτέλους αυτές τις οικουμενιστικές ασχημίες;

1 comment:

  1. ΈΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ.......

    ReplyDelete