Sunday, May 1, 2011

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΑΝΙΗΛ, ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΑΝΙΗΛ, ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ
ΚΑΙ Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ δέχτηκε με ξεχωριστές τιμές και αγάπη το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα και σε κήρυγμά του στα πλήθη των πιστών, που συνέρρευσαν στον Καθεδρικό ναό του Βουκουρεστίου για την Ανάσταση, τόνισε τη σημασία του Αγίου Φωτός ως συνεχούς και ζωντανού θαύματος που μαρτυρεί την αλήθεια της Ορθοδοξίας.

Εκφράζουμε την ανυπόκριτη χαρά μας για τις δηλώσεις του Ρουμάνου Πατριάρχη που στοιχούνται στη μακραίωνα παράδοση της Ορθοδοξίας.


Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΗΛΥΘΕΙΑΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ
___________

Το θαύμα συνόδευε πάντα τα λόγια του Χριστού και των Αγίων και στην Παλαιά Διαθήκη και στην Καινή Διαθήκη και στη δισχιλιετή παράδοση της Εκκλησίας. Ο Χριστός όπου πήγαινε δεν έκανε μόνο κήρυγμα. Εκανε και θαύματα. Γιάτρευε ασθενείς. Πολλαπλασίαζε το ψωμί και τα ψάρια. Ανάσταινε νεκρούς. Το ίδιο έκαναν οι Προφήτες στην Παλαιά Διαθήκη, οι Απόστολοι και οι Αγιοι στη δισχιλιετή παράδοση της Εκκλησίας.


Ο ΜΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ (SOLA FIDES) EINAI ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΖΟΝΤΩΝ
_____________

Οι Προτεστάντες - και κυρίως οι οπαδοί της λεγόμενης “Προτεσταντικής Ορθοδοξίας” του Karl Barth - , εμμένουν σταθερά προσηλωμένοι στην αρχή της sola fides που συνιστά το πιο ουσιαστικό “fundamental” του Προτεσταντισμού.

Την ίδια στάση τηρούν και όσοι δικοί μας καυχώνται ότι μας ελευθέρωσαν από τα δεσμά της “Βαβυλώνιας αιχμαλωσίας”.!!! Αλλωστε η επίδραση του Karl Barth, σε ορισμένους από αυτούς, είναι περισσότερο από εμφανής.

Οι θαυματουργές εικόνες, τα λείψανα των Αγίων, το θαυματουργό λαδάκι της κανδήλας των Αγίων, το Αγιο Φως, κτλ. δεν τους πολυεμπνέει. Για να ακριβολογούμε τους δημιουργεί αλλεργία την οποία δυσκολεύονται ακόμη και να κρύψουν ορισμένοι από αυτούς.

Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της νοοτροπίας είναι ορισμένα θλιβερά κατάλοιπα του Μακρακισμού, όπως ο γνωστός “αεροκήρυξ”, κάποιοι φιλελεύθεροι ορθολογιστές, όπως ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, αλλά και ο γενάρχης των “ελευθερωτών” μας από τη “Βαβυλώνιο αιχμαλωσία” κ. Γιανναράς.


ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
____________

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας εξέφρασε - στο συγκεκριμένο θέμα - την ορθόδοξη πίστη την οποία όμως ναρκοθετεί σε δύο άλλους τομείς.

Καταρχήν με τις συνεχείς συμπροσευχές που κάνει με τους αιρετικούς, με την εκφρασθείσα πρόθεση να απευθύνει πρόσκληση στον Πάπα να επισκεφθεί τη Ρουμανία - κάτι που πραγματοποιήθηκε δυστυχώς και στο παρελθόν στο Πατριαρχείο Ρουμανίας- με τη συμμετοχή της Εκκλησίας της Ρουμανίας στο Π.Σ.Ε. και με την υιοθέτηση κακόδοξων κειμένων και συμφωνιών που προωθούν οι Οικουμενιστές στο διάλογο με τους αιρετικούς.


ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ
________

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας, όμως, δεν είναι μόνον ένοχο για τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς που πραγματοποιεί, αλλά και με την προσχώρησή του στην αίρεση του εθνοφυλετισμού, μια φοβερή αίρεση που αναιρεί το χαρακτήρα της καθολικότητας της Εκκλησίας και η οποία οδήγησε την Ορθοδοξία σε απίστευτες περιπέτειες στο παρελθόν.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πρέπει να ξαναζήσει παρόμοιες ασχημίες εξαιτίας της εθνοφυλετικής αίρεσης.

Δυστυχώς όμως ο Πατριάρχης Ρουμανίας - ως μη όφειλε - έχει αποδυθεί σε ένα αγώνα προώθησης της αίρεσης του εθνοφυλετισμού και δείχνει μια εμμονή στην προώθησή του, που αν συνεχιστεί - με την παράλληλη και ακόμη πιο ισχυρή εθνοφυλετική τάση της Εκκλησίας της Ρωσίας - θα μας οδηγήσει σε φοβερά αδιέξοδα.

Αφού τόσο πολύ σέβεται το θαύμα του “Αγίου φωτός” ο Μακαριότατος Ρουμανίας ας δέιξει και λίγο σεβασμό προς τα αναφαίρετα κανονικά δικαιώματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων χωρίς να πραγματοποιεί εισπήδηση στο χώρο της δικαιοδοσίας του.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΑΝΙΗΛ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
===============

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανάσταση του Ιησού Χριστού στο Βουκουρέστι, παρουσία πλειάδας ιερέων και χιλιάδων πιστών.
Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, προσέφερε το Άγιο Φως του Παναγίου Τάφου στους χιλιάδες πιστούς που παρέστησαν, ψάλλοντας το «Hristos a Înviat».
Εν συνεχεία στον Πατριαρχικό Ναό του Βουκουρεστίου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας κ. Δανιήλ.
«Το φως που λάβαμε αυτή την νύχτα του Πάσχα από τα Ιεροσόλυμα, το ελάβαμε ως δώρο από τον Σωτήρα Χριστό, για όσους τηρούν την αληθινή πίστη και αγάπη Του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Δανιήλ.
Επίσης ο Πατριάρχης Ρουμανίας, τόνισε: «Ο Ιησούς Χριστός στέλνει το Άγιο Φως κάθε χρόνο το οποίο στην αρχή δεν καίει, είναι ένα ασυνήθιστο φως, το οποίο διαμοιράζεται σε όλους τους ορθόδοξους λαούς δια των αντιπροσώπων από τον Πανάγιο Τάφο».
«Τα τελευταία τρία χρόνια Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας, μεταβαίνει στην Ιερουσαλήμ για να λάβει το Άγιο Φως. Ώστε όλα τα μέρη της χώρας μας, κλήρος και λαός να έχουν την ευλογία και την χαρά της Αναστάσεως από τον Πανάγιο Τάφο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.
Τέλος ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ευχαρίστησε τους πιστούς για την συμμετοχή τους, προσφέροντας σε όλους από μια εικόνα της Αναστάσεως.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment