Monday, May 8, 2017

ΤΑ ΠΕΡΙ ‘‘ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙKHΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ” ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ


ΤΑ ΠΕΡΙ ‘‘ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙKHΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ” ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

(Αλλού 300-600 εκατομμύρια νεκροί, αλλού 600 εκατομμύρια και αλλού 700 εκατομμύρια)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Δεν είναι σωστό να επιφορτίζονται με περισσότερη σύγχυση, όσοι παρακολουθούν τους διαδικτυακούς ιστότοπους που αδιακρίτως υποστηρίζουν τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό. Δεν χρειάζεται να προκαλείται περισσότερη σύγχυση σε όσους αποδέχονται αδιακρίτως τις λεγόμενες ‘’προφητείες’’ του. Μάλιστα η προβολή λεγομένων του με χαρακτηρισμό ‘’ανατριχιαστική  ανακρίβεια’’, επιτείνει ακόμη πιο πολύ τον προβληματισμό.

Σε βίντεο που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα δεν θα έχει Κυβέρνηση» κυκλοφορεί ομιλία του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, με τις καλούμενες ‘’προφητείες’’ του. Τα λεγόμενά του αρχίζουν με τη φράση: «Ακριβώς μας προειδοποιεί η πρόνοια του Θεού ότι έφτασε η ώρα των δεινών…». Στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρει το εξής: «Τότε θα τους μαζέψει η οργή του Θεού όλους, στην περιφέρεια του Βυζαντίου, εκεί θα γίνει μεγάλη σφαγή. Θα έχει περί τα 300-600 εκατομμύρια νεκρούς…».

Σε άλλη ομιλία του, ‘’προλέγει’’ και πάλι, μόνο που οι νεκροί ‘’αυξήθηκαν’’ και έγιναν 700 εκατομμύρια, με την ανατριχιαστική προσθετική μάλιστα ακρίβεια «χωρίς τα γυναικόπαιδα» (Βίντεο – Οι Εβραίοι θα προκαλέσουν τους Τούρκους να εισβάλουν στην Ελλάδα). Σε άλλη σχετική ομιλία αναφέρει 600 εκατομμύρια νεκρούς.

Η ‘’ανατριχιαστική ακρίβεια’’ σε όσους τα προβάλλουν  αδιακρίτως, από πού εφευρέθηκε; Ας διαβάσουν αυτά που έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και θα δουν ότι πουθενά δεν υπάρχει αναφορά σε αριθμό νεκρών. Θα δανειστούμε την απορία του Οσίου Παϊσίου γι’ αυτά που ελέγοντο τότε. “Που τα βρίκουν αυτά’’, διερωτάτο ο Όσιος Παΐσιος, γι’ αυτά που αναμεταδίδοντο τότε, από λεγόμενα του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού. Σημειώνουμε προς τούτο και τη χαρακτηριστική φράση του Γέροντα Γεώργιου Καψάνη: ‘’Μην πας παιδί μου σ’ αυτόν, όλο λέει πως θα γίνουν και τίποτα δεν γίνεται’’. 

No comments:

Post a Comment