Wednesday, May 10, 2017

EXEI ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ


EXEI ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ

(H Ποιμαίνουσα Εκκλησία να ενημερώσει και να παρηγορήσει τον λαό)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Αν περιέλθει κανείς τα ιστολόγια που μονομερώς στηρίζουν τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, και προβάλλουν τις λεγόμενες ‘’προφητείες’’ του, θα παρατηρήσει ότι εχει προέλθει μεγαλύτερη σύγχυση με την συμπροβολή και της προσωπικής ερμηνευτικής προσέγγισης του Μητροπολίτη Μόρφου, η οποία στηρίζεται στα λεχθέντα του Οσίου Παϊσίου και όχι μόνο. 

H τελευταία πρακτική ιστολογίων που μονομερώς στηρίζουν τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, να δημοσιεύουν κείμενα του Μητροπολίτη Μόρφου, και στο θέμα των προφητειών, δημιούργησε μεγάλη σύγχυση ανάμεσα στους πιστούς.

Η πρόσφατη έκδοση των λεγομένων ‘’προφητειών’’ του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, ενός βιβλίου εκατοντάδων σελίδων, δεν έτυχε σχολιασμού από κανένα Ιεράρχη, γεγονός που συνηγόρησε στην ανεμπόδιστη αποδοχή του.

Ειδικά τα ιστολόγια αυτά δημιουργούν μεγάλη σύγχυση στο απλό λαό, η οποία επιδεινώνεται με τη συνεχιζόμενη σιωπή όσων επιμένουν να μην τοποθετούνται στο θέμα των λεγομένων ‘’προφητειών’’ του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, ενώ γνωρίζουν την αλήθεια. 

Μεγάλο πρόβλημα σύγχυσης δημιουργήθηκε με την ‘‘ανάμειξη’’ της προβολής της προσωπικής ερμηνευτικής του Μητροπολίτη Μόρφου για τα λεχθέντα του Οσίου Παϊσίου και άλλων, με τις λεγόμενες ‘’προφητείες’’ του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, από τα ιστολόγια που μονομερώς στηρίζουν τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό. ‘’Που τα βρίκουν αυτά’’, διερωτάτο ο Όσιος Παΐσιος, γι’ αυτά που αναμεταδίδοντο τότε, από λεγόμενα  του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού.


Η Ποιμαίνουσα Εκκλησία πρέπει να τοποθετηθεί στο θέμα τούτο και να ενημερώσει το λαό, γιατί η σύγχυση επαυξάνεται. Η συμπροβολή αυτή στα ιστολόγια που μονομερώς στηρίζουν τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό και προβάλλουν τις λεγόμενες ‘’προφητείες’’ του και της προβολής της προσωπικής ερμηνευτικής του Μητροπολίτη Μόρφου για τα λεχθέντα του Οσίου Παϊσίου και άλλων, προκαλεί μεγάλη σύγχυση. Ποιος θα μιλήσει όταν κάποιοι επαναπαύονται σε τούτη τη συνύπαρξη; Μόνο η Ποιμαίνουσα Εκκλησία, μπορεί να ενημερώσει και να παρηγορήσει τον λαό. 

No comments:

Post a Comment