Thursday, May 4, 2017

Η ΚΥΡΙΑ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


Η ΚΥΡΙΑ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ
=====

Κάποια απλοϊκή ψυχή που ανήκε στον ΣΩΤΗΡΑ βλέποντας την διάσπαση άλλος να ανήκει στον ΣΩΤΗΡΑ καί άλλος στην ΖΩΗ έλεγε: Γιατί να είμαστε χωρισμένοι καί άλλος να πηγαίνει εδώ και άλλος εκεί ‘’ούλ' γραμμή στου ΣΩΤΗΡΑ.’’ Κάπως έτσι αντιλαμβάνεται την ενότητα ο κύριος Παναγιώτης Κατραμάδος ‘‘ούλ’ στη γραμμή του π. Βολουδάκη.’’ 

Μας διασκεδάζετε κύριε Κατραμάδε; Έτσι αντιλαμβάνεστε την ενότητα αυτή που έχει διαρρήξει ο π. Βολουδάκης γιατί θέλει να υπηρετήσει την εγωπάθειά του; Ενωμένοι μέ τους αγίους είμαστε και με τον αγώνα τους που διεξήγαγον εναντίον των αιρέσεων και με κανέναν π. Βολουδάκη. Άν είστε άνθρωπος του Θεού θα έπρεπε να τον ελέγξετε για την αήθη παρασκηνιακή του δραστηριότητα και όχι να μας λέτε τέτοια ανέκδοτα που είναι μόνο για διασκέδαση, ότι δέν προβάλλεται στην εφημερίδα κανένα όνομα παρά μόνο του αγίου Μάρκου του Ευγενικού και επικρατεί η απόλυτη δημοκρατία. Η απόλυτη τυραννία των καταληψιών επικρατεί που οδηγούν την εφημερίδα στην παρακμή και υπονομεύουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα. 

Μήπως πληροφορηθήκατε ότι έγιναν κάποιες διώξεις των αγιορειτών πατέρων από την Μονή Κουτλουμουσίου; Μήπως έτσι αντιλαμβάνεστε την “μέση και βασιλική οδό” που κάποιος Κουτλουμουσιανός μοναχός μας υπεδείκνυε σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδος; Μην ξαναπιάσετε σας παρακαλούμε στο στόμα σας το όνομα του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου και να το βεβηλώνετε για να στηρίξετε αυτά τα αίσχη. 

Ρωτάμε ποιος είναι διευθυντής της εφημερίδος και την μια μας λέτε ο π. Μάρκος Μανώλης και την άλλη ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός!

Κύριε Τελεβάντο καθώς φαίνεται ο π. Βολουδάκης έχει οχυρωθεί καλά πίσω από την αναισθησία και δεν του καίγεται καρφί για ό,τι λέμε και ξαναλέμε. Τα λέμε μόνο μήπως τα ακούσουν κάποιοι άνθρωποι του Ο.Τ. και φιλοτιμηθούν να απαλλάξουν την εφημερίδα από την αιχμαλωσία των καταληψιών. Ας κάνουμε μόνο προσευχή να καταπαύσει ο Θεός τα σκάνδαλα γιατί πρόκειται περί σκανδάλου πρώτου μεγέθους! 

3 comments:

  1. Ο κ. Κατραμάδος συνεχίζει τά ανέκδοτα ,αλλά πρός το παρόν άς διορθώσουμε το πρωτοσέλιδο ορθογραφικό που βγάζει μάτι .... Το ρήμα ΄΄δοκώ΄΄ άν και σπανιότερα απαντάται και στήν μέση φωνή είναι ενεργητικό ΄΄Δοκείτε ΄΄ λοιπόν και όχι ΄΄δοκείται ΄΄ Καλά εκ παραδρομής απλά το επισημαίνουμε .....

    ReplyDelete

  2. O κ. Κατραμάδος συνεχίζει τά ανέκδοτα στο καινούργιο φύλλο του Ο.Τ. ! Μας αναλύει τις προϋποθέσεις εφαρμογής του 15ου κανόνος της Πρωτοδευτέρας συνόδου Κύριε Κατραμάδο τελικά παρ’όλο που το ζαλίσατε τόσο πολύ το θέμα , δεν μας είπατε υπάρχει ΄΄ συγκεκριμένη΄΄ και ΄΄ κατεγνωσμένη αίρεση όπως με΄ το filioque ΄΄, η οποία να είναι κατεγνωσμένη από τους ΄΄εγκρίτους πατέρες της εκκλησίας ΄΄ και να κηρύττεται ΄΄απροκάλυπτα ΄΄ και η διδασκαλία αυτή να γίνεται προς την εκκλησία; Προς ποίον άλλον θα μπορούσε άραγε να γίνεται προς την στάνην ; Το: η) να υπάρχει επικείμενο σχίσμα , αλήθεια δεν το καταλάβαμε Δηλαδή αίρεση άς υπάρχει δεν πειράζει ,αρκεί να μην υπάρχει ΄΄επικείμενο σχίσμα ΄΄ δηλαδή απόσχιση από τους αιρετικούς επισκόπους Όσο το ανενημέρωτο και ακατήχητο ποίμνιο ακολουθεί τους αιρετικούς επισκόπους και διασκεδάζει με τις φιέστες τους , με τους καλοσιδερωμένους πλισέδες των καρδιναλίων και τις τιάρες τους -- φτού! φτου! απεταξάμην τον σατανά , με τι μοιάζουν ! -- τά πράγματα βαινουν άριστα ! Και όπωσδήποτε πρέπει να ενημερώσουμε τους πλησιοχώρους επισκόπους !!!!! Καλά πού ζεί ο άνθρωπος , τι ηλικίας είναι , έχει επικοινωνία με το περιβάλλον ; Βρέ θεολογίσκε της οκάς -- ζητώ συγγνώμην μόνο από την ηλικία σας αν είστε κανένας ενενηκοντούτης με αλτσχάιμερ -- τολμας να θέσεις σε αμφισβήτηση για πρώτη φορά στην ιστορία την πρωτοδευτέρα σύνοδο, τον διενεργήσαντα αυτήν Μέγα Φώτιο και τους αγίους Πατέρες που εφήρμοσαν τον 15ο κανόνα της , που από κανέναν δεν έχει αμφισβητηθεί πόσο μάλλον από τον π. Επιφάνιο θεοδωροπουλο , τον οποίο έχετε στην κυριολεξία σκυλεύσει με ασέβεια διαστρέφοντας τά οσα είπε σχετικά με τον κανόνα ; Το ξαναείπαμε και το ξαναλέμε , ότι πρέπει κάποιος θεολόγος πνευματικό παιδί του μακαριστού γέροντος να αποκαταστήσει την μνήμη του γέροντος σχετικά με την εκμετάλλευση που γίνεται εις βάρος του , εις βάρος ενός ομολογιακότατου πατρός που του βάζουν στο στόμα του ασεβείς διδασκαλίες που δεν είπε και δεν εννόησε , μάλιστα τουναντίον στήριξε την εφαρμογή του 15ου κανόνος Συνέχεια .....

    ReplyDelete

  3. Δεν σε γνωρίζω ποιος είσαι και δεν με΄ ενδιαφέρει ,κρίνω τά όσα ανεδαφικά ,άτοπα , εκτός τόπου και χρόνου και ασεβή μιλάς και τολμάς να ξεστομίζεις προσφέροντας ήκιστες υπηρεσίες σε ανίερες συμμαχίες εναντίον των συμφερόντων της εκκλησιαστικής υποθέσεως Είσαι ένας δειλός άνθρωπος , που δεν έχεις ουτε κάν την ανθρώπινη εντιμότητα, να πεις ευθαρσώς την γνώμη σου και την ζαλίζεις και αυτήν και εμάς και τους δυστυχείς και ανυποψίαστους αναγνώστες της ιστορικής εφημερίδος με στροφές και περιστροφές και ακροβατικά σκέρτσα , με ρητορικά ερωτήματα, που οι απαντήσεις πετιούνται αδέσποτες στον αέρα Όλες οι προϋποθέσεις που θέτεις είναι απλώς ρητορικά ερωτήματα, στα οποία η συγκεκριμένη εφημερίδα υπό την παρασκηνιακή καθοδήγηση πονηρών ανθρώπων έχει δώσει διαστρεβλωτικές απαντήσεις , που με κανένα ρητορικό ερώτημα δεν ισιώνουν παρά μόνο με μετάνοια και καθαρές και αντρίκιες κουβέντες Όταν μιλάς για ΄΄ πλησιοχώρους επισκόπους ΄΄ τι ακριβώς εννοείς ; Απαντάς εσύ ο ίδιος στά ρητορικά σου ερωτήματα ,ότι δηλαδή δεν υπάρχει ΄΄συγκεκριμένη ΄΄ και ΄΄κατεγνωσμένη ΄΄ αίρεση ότι αυτή δεν κηρύσσεται ΄΄ απροκάλυπτα΄΄ και ‘’ γυμνή τη κεφαλή ΄΄ ότι οι προς ούς γίνεται η αποτείχιση δεν έχουν τά χαρακτηρικά που τους καθιστούν ΄΄ προφανώς ΄΄ αιρετικούς , ότι δεν υπήρξε η Σύνοδος της Κρήτης που έδωσε συνοδική κατοχυρωση στην αίρεση του οικουμενισμού ,ότι η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος δεν επεκύρωσε τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης ότι ανά την υφήλιο δεν γίνονται συμπροσευχές και αν όχι συλλείτουργα τουλάχιστον ημισυλλειτουργα ,ότι δεν απομένει παρά το ΄΄κοινό ποτήριο ΄΄ το οποίο τουλάχιστον υπό την πρόφαση του ατυχήματος έτσι στο ανέμελο έχει γίνει μπροστά στα μάτια μας ! Τώρα πλέον ό,τι κανουν το κάνουν με την βούλλα μιάς οικουμενικής συνόδου και σύ μας λές να πάμε να καταγγείλουμε τον Δημητριάδος Ιγνάτιο π.χ . στον Λαρίσης Ιγνάτιο ; Και τον Ιγνάτιο Λαρίσης πού πρέπει να τον καταγγείλουμε ; Δηλαδή εσύ δεν είδες καμμία συγκεκριμένη και κατεγνωσμένη και απροκάλυπτα κηρυσσόμενη αίρεση και επισκόπους που να έχουν τά χαραρακτηριστικά που τους καθιστούν ΄΄προφανώς ΄΄ αιρετικούς! Αν κάποιος είδε τοιούτους και τοσούτους να πάει να τους καταγγείλει στον γείτονα! Υποβαθμίζεις ένα θέμα που αφορά την οικουμενική ορθοδοξία σε ένα θέμα τοπικό, σε ένα εκκλησιαστικό μάτς παράλληλο με΄ το ποδοσφαιρικό , λές και μόνο Δημητριάδος είναι οικουμενιστής ,υποβαθμίζεις την Πρωτοδευτέρα Σύνοδο , υποβαθμίζεις την Παράδοση της εκκλησίας , υβρίζεις τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, ότι έκανε και αυτός τά ίδια !
    Πολυσύνθετο και δαιμονικό είναι το πνεύμα της αιρέσεως κύριε Κατραμάδο ! Το πνεύμα του Θεού , της εκκλησίας και της διδασκαλίας της είναι στολισμένο με την αρετή της απλότητος ,της ευθύτητος , της σαφήνειας της καθαρότητος ,της αληθείας , της ανδρείας , της ομολογίας Πολύπλοκα , πολυσύνθετα με εννοιολογικές ακροβασίες, που τον ανυποψίαστο αναγνώστη τον μπερδεύουν και τον συσκοτίζουν , είναι τά δικά σας ανυπόστατα και αθεολόγητα λογίδια και ρητορικά ερωτήματα που πετάτε στον αέρα Το ψεύδος διαλύεται από την μάχαιρα του Πνεύματος του Αγίου και Παρακλήτου της εκκλησίας !

    ReplyDelete