Tuesday, May 2, 2017

ΔΥΟ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗΝ … ΑΙΓΥΠΤΟ


ΔΥΟ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗΝ … ΑΙΓΥΠΤΟ

Του Θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Τω όντι Δύο υπό το μηδέν. Ποιοι είναι, όμως, οι δύο εν προκειμένω; Εν πρώτοις ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος και στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος. Πότε συνέβηκε αυτό; Στις 28 λήξαντος μηνός. 

Δεν ξεχνάμε την ομιλία του Παναγιώτατου στο μωαμεθανικό πανεπιστήμιο Aλ Άζχαρ του Καίρου. Δεν διακήρυξε ότι: «Το Ισλάμ δεν μπορεί να εξισωθεί με την τρομοκρατία, καθώς η έννοια της τρομοκρατίας είναι ξένη προς οποιανδήποτε θρησκειά»; Μα καλά. Τόσο απληροφόρητος είναι ο Παναγιώτατος, που δεν ακούει τις καθ’ εκάστην τις οιμωγές των συγγενών των θυμάτων της μωαμεθανικής τρομοκρατίας ανά την Υφήλιον; Δεν βλέπει το αίμα που χύνεται κάθε μέρα που περνά; Αν ανοίξει το «ιερόν Κοράνιον» θα διαβάσει, μεταξύ άλλων πολλών «φιλειρηνικών» στίχων, και τα πιο κάτω: «σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού, όπου τους βρίσκετε… κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους"!!! Θέμα πίστεως το Τζιχάντ για τους οπαδούς του «Προφήτη»!!! 

Τι να πει κανείς για τις απαγορευμένες από τους Ιερούς Κανόνες συμπροσευχές με τον αιρεσιάρχη Πάπα Φραγκίσκο και ολόκληρο εσμό κακοφρόνων στην κοπτική εκκλησία Ελ Μποτροσέγια, όπου προεξάρχων της πανηγύρεως ήταν ο αιρεσιάρχης του Βατικανού και μεταξύ των κομπάρσων συγκατεριθμήθησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πατριάρχης  Αλεξανδρείας; Δεν βαρέθηκαν εκτός από τον καταφανή ευτελισμό της Πίστεως να το «παίζουν» δευτεράντζες; Δεν πήραν μάθημα από το προηγούμενο της Λέσβου; Βεβαία. Κουβαλούν ακούραστα νερό στο μύλο του παπικού πρωτείου. 

Όσον αφορά δε την αναφορά του Μακαριώτατου Αλεξανδρείας στα μεταξύ των Κοπτών θύματα των επιθέσεων του λήξαντος μηνός τι φω και τι λαλήσω; Ασφαλώς κάθε εχέφρων άνθρωπος στεναχωριέται και θλίβεται για την απώλεια τόσων ανθρωπίνων ζωών. Αναφορικά όμως με τον χαρακτηρισμό των θυμάτων της μωαμεθανικής τρομοκρατίας ως «μαρτύρων», παραπέμπουμε τον Μακαριώτατο στον Ιερό Χρυσόστομο. Ο όντως φωστήρ της Εκκλησίας, μιλώντας περί αγιότητος, αναφέρει ότι χρειάζονται ΔΥΟ βασικά δεδομένα: ΠΙΣΤΗ ορθή και βίος ορθός. Όπως και να το κάνουμε οι Κόπτες είναι από του 451 μ.Χ. και άχρι του νυν, κακόφρονες περί την πίστην, τουτέστιν αιρετικοί Μονοφυσίτες. «Καιρός του λαλείν» αλλά και «καιρός του σιγάν», Μακαριώτατε. Δεν νομίζετε ότι είναι καρός  να ανασκουμπωθείτε και να ασχοληθείτε με την Ιεραποστολή στη Μαύρη Ήπειρο αντί να ασχολείσθε με οικουμενιστικά τερτίπια;

No comments:

Post a Comment