Friday, March 10, 2017

Ο ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΣ κ. Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Ο ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΣ κ. Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία”, άρθρο του κ. Γ. Καλαντζή, Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας:

“Η Ελλάδα έχει μια τεράστια ιστορική και ηθική ευθύνη να πράξει τα πάντα ώστε να στηρίξει τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Ανατολής τα όποια λειτουργούν σε μουσουλμανικές χώρες.

Δυστυχώς, ορισμένα από τα επιχειρήματα και τις ιδέες πού διακινούνται από όσους αντιτίθενται στην κατασκευή του Τεμένους Αθηνών καταλήγουν να εξυπηρετούν την τουρκική πολιτική κατασυκοφάντησης της χώρας μας.”

Καθήκον, βεβαίως, της Πολιτείας είναι να στηρίζει τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία και να αποκρούει κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να επεμβαίνει στην πατρίδα μας και να προάγει τους στόχους της.

Αυτό, όμως, που βλέπουμε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που αναμέναμε. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, ενώ η Τουρκία είναι υποψήφιο μέλος. Ουδέποτε, όμως, είδαμε την Τουρκία να κάνει παραχωρήσεις υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι η Ελλάδα να κάνει συνεχώς παραχωρήσεις χωρίς να απαιτεί ως απαραίτητο όρο αντάλλαγμα γι’ αυτές τις παραχωρήσεις την ικανοποίηση των δικαίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επί παραδείγματι. Ο κ. Γ Καλαντζής και άλλοι Ισλαμολάγνοι διαθρησκειακοί οικουμενιστές πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης την ώρα που η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι βουβή.

Η ίδια τακτική βλέπουμε να ακολουθείται και με την ανέγερση Ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Η Ελληνική Πολιτεία θα ανεγείρει πολυδάπανο Ισλαμικό τέμενος την ώρα που η Τουρκία μετέτρεψε την Αγία Σοφία Τραπεζούντας του Πόντου σε τζαμί, όπως έκανε και με την Αγία Σοφία Νικαίας της Βιθυνίας! Και το χειρότερο η μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπούλεως σε τέμενος προχωρεί συστηματικά βήμα προς βήμα.

Γιατί, επομένως, η Ελληνική Πολιτεία δεν απαιτεί επιτακτικά ανταλλάγματα από την Τουρκία όταν προβαίνει σε κινήσεις καλής θέλησης που προάγουν την ανεξιθρησκεία;

Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα. Ο κ. Καλαντζής και οι υπόλοιποι θιασώτες των συνεχών παραχωρήσεων χωρίς ανταλλάγματα προς τους Μουσουλμάνους υποσκάπτουν το Οικουμενικό και τα άλλα πρεσβυγενή Πατριαρχεία με την ψοφοδεή έναντι των Τούρκων και των μουσουλμάνων πολιτική τους.

No comments:

Post a Comment