Tuesday, June 9, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Απάντησε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στην ακόλουθη ερώτηση σε συνέντευξη που έδωσε:

“Ποια είναι σήμερα η σχέση της Εκκλησίας με τον κ. Πιτσιλλίδη;

Νομίζω ότι ο κ. Πιτσιλλίδης χρησιμοποίησε αυτήν τη συμπεριφορά διότι θέλει να πολιτευθεί, να ξανακατέβει βουλευτής. Και τον συνέφερε αυτός ο θόρυβος για να πάρει περισσότερες ψήφους.

Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να βγει στα ΜΜΕ και να είναι λαλίστατος επί παντός θέματος. Ο κ. Πιτσιλλίδης είναι καλοδιαβασμένος.

Και ξέρει ότι εκείνα που λέει είναι ψέματα, όταν τα λέει για σκοπούς εντυπωσιασμού ή για να ακουστεί το όνομά του παντού. Όσα λέει ότι είναι ορθά, το ξέρει ότι είναι ορθά. Αλλά θέλει να κάνει show γύρω από το όνομά του.

Σε ένα θεολόγο δεν είναι τιμή να βγαίνει και να κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα. Κατηγόρησε όλους τους δεσποτάδες, όλους τους Συνοδικούς ότι είναι αγράμματοι.

Μπράβο σου, κ. καθηγητά, εσύ που είσαι πανέξυπνος και ξέρεις τα πάντα και είναι ο μέγας «προφέσορ». Πέντε πράγματα ξέρουν και οι Συνοδικοί. Την πόρτα μου την έχω πάντα ανοικτή για τον κ. Πιτσιλλίδη.

Όποιος μου ζητήσει να έρθει, μπορεί να έρθει. Αλλά να καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας και να φτάνει στο σημείο να λέει «Ποιος είναι ο Απόστολος Παύλος;» ή να λέει στον Αρχιεπίσκοπο «Ποιος είσαι ρε», δεν νομίζω ότι είναι συμπεριφορές αυτές.

Πολύ σωστά Μακαριότατε. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή που μπορεί να γίνει ανεκτή. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι για ποιο λόγο η Σύνοδος ανέχεται τον κ. Πιτσιλλίδη να συμπεριφέρεται έτσι και προπαντός τον ανέχεται, όχι απλά να δείχνει ασέβεια προς τον Μακαριότατο και τους άλλους συνοδικούς αλλά και να διαστρέφει την πίστη μας και να διδάσκει αιρέσεις.

Επειδή μάλιστα από τηλεοράσεως ο κ. Πιτσιλλίδης έκανε φοβερές απειλές εναντίον ορισμένων συνοδικών όλος ο κόσμος διερωτάται αν η ανοχή της Συνόδου προς τον κ. Πιτσιλλίδη εξηγείται επειδή κατέχει στοιχεία σε βάρος ορισμένων συνοδικών και έτσι μπορεί να εκβιάζει τη Σύνοδο.

Για να διαλυθούν τα νέφη της καχυποψίας και προπαντός για να διαφυλαχθεί η καθαρότητα της δεινώς υπό του κ. Πιτσιλλίδη τρωθείσας αλήθειας του Ευαγγελίου, σας παρακαλούμε θερμά, Μακαριότατε, να καλέσετε τον κ. Πιτσιλλίδη ως Ιερά Σύνοδος και να του ζητήσετε επιτακτικά να ανακαλέσει όσες ύβρεις εκστόμισε εναντίον των αληθειών της πίστης μας, να υποσχεθεί ότι δεν θα τις επαναλάβει στο μέλλον και να ζητήσει συγνώμη για την ασέβεια που δείχνει έναντι των συνοδικών.

No comments:

Post a Comment