Tuesday, June 23, 2015

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟ



ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από τον ενθρονιστήριο λόγο του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου:

“Δεν θα εξαγγείλω το πρόγραμμά μου ούτε θα πρωτοτυπήσω γιατί στην Εκκλησία δεν πρωτοτυπούμε, ερχόμαστε ως ακόλουθοι των πατέρων μας”

“Δοξάζω τον Θεό που μέχρι τώρα έζησα κοντά σε αγίους επισκόπους, που δεν διαθέτουν προσωπική περιουσία, που με τα χρήματά τους σπουδάζουν νέους, που λιτανεύουν τον Χριστό στις μητροπόλεις τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι επίσκοποι αλλά δεν φαίνονται στον σύγχρονο κόσμο της πολύβουης προβολής. Όλοι αυτοί οι επίσκοποι αποτελούν το μέτρο της δικής μου προσφοράς. Ένας τέτοιος επίσκοπος ήταν κι ο μακαριστός προκάτοχός μου Προκόπιος.”

“Καυχώμαι για την καταγωγή μου. Στη Φλώρινα χτυπά δυνατά η καρδιά της πονεμένης Ρωμηοσύνης, καυχώμαι που προέρχομαι από προγόνους που μαρτύρησαν για την πατρίδα, που ανατράφηκα από φτωχούς μα τίμιους γονείς, που μαθήτευσα κοντά σε άξιους επισκόπους.”

Εξαίρετοι λόγοι που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι ο Σεβ. Νέας Κρήνης Ιουστίνος θα πορευθεί την οδό που τον δίδαξαν οι Μητροπολίτες Αυγουστίνος και Θεόκλητος και άλλοι ενάρετοι ιεράρχες οι οποίοι πορεύθηκαν στη ζωή τους ακτήμονες και ελεούντες.

Όλοι μαρτυρούν ότι πρόκειται για νέο αδιάβλητο ιεράρχη που μπορεί με τη χάρη του Θεού να κάνει πολλά. 

Αναμένουμε προπαντός ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα του θρυλικού Καντιώτη και θα καταστεί βράχος της πίστεως και πρόμαχος της Ορθοδοξίας εναντίον του Οικουμενισμού, των νεωτερισμών και της εκκοσμίκευσης.

No comments:

Post a Comment