Tuesday, June 16, 2015

ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ! Ο ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙA ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ



ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ! Ο ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙA ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Καλάμι”:

“Το ''τέρας'' ελληνικό Κράτος-Δημόσιο που κατασπάραξε την Ελλάδα και οι απαραίτητες συγκρίσεις

Η Ελλάδα με 11 εκατομ. πληθυσμό, έχει 90 μέλη στο ανώτατο Δικαστήριο (''Αρειος Πάγος'') και 147 μέλη στο ''Συμβούλιο της Επικρατείας'', το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Στις ΗΠΑ των 315 εκατομ., 9 τα μέλη στο ανώτατο Δικαστήριο, αλλά δεν υπάρχει ''Συμβούλιο Επικρατείας''. Η Ελλάδα των 11 εκατομ. έχει 300 βουλευτές. 

Οι ΗΠΑ των 315 εκατομ., έχουν 535 (100 γερουσιαστές και 435 βουλευτές). Σε ότι αφορά το Δημόσιο, οι ΗΠΑ έχουν -αναλογικά- 31% λιγότερους δημόσιους υπάλληλους, σε σύγκριση με τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων Ελλάδας. Η αναλογία αστυνομικών-πολιτών στην Ελλάδα, είναι, ένας αστυνομικός γιά κάθε 218 άτομα. Στις ΗΠΑ, ένας γιά κάθε 353 άτομα.

Στην Ελλάδα των 11 εκατομ., η εμπορική-κερδοσκοπική δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ) έχει κοντά 3.000 εργαζόμενους (πληρώνονται από το κράτος) και επιδοτείται από υποχρεωτική εισφορά των πολιτών μέσω λογαριασμών ηλεκτρικού. Στις ΗΠΑ των 315 εκατομ., η μη κερδοσκοπική-εμπορική δημόσια τηλεόραση (PBS) έχει 510 εργαζόμενους, αναμεταδίδεται από 354 σταθμούς, δεν επιδοτείται από το κράτος, ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτήν πληρώνονται από το κράτος (λειτουργεί με εισφορές πολιτών, εταιριών κλπ). Και φυσικά, δεν προπαγανδίζει υπέρ της -κάθε- κυβέρνησης.
Σημ.: Στην Ελλλάδα ο λαός έχει την τάση να επανεκλέγει αποτυχημένους ή διαπλεκόμενους πολιτικούς. Στις ΗΠΑ, συμβαίνει το αντίθετο.”

Λίαν εύγλωττα όσα αναφέρει το ιστολόγιο. Όλοι θεωρητικά αναγνωρίζουν ότι το υδροκέφαλο πελατειακό κράτος είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Λίγοι όμως μιλούν ευθαρσώς ότι ο πρωταθλητής της πρακτικής είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος κυριάρχησε για δύο δεκατίες στην πολιτική σκηνή του τόπου και τον οποίο πολλοί αναπολούν νοσταλγικά.

Ηρόστρατο απεκάλεσε ευστοχότατα τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Γιανναράς. Με τη διαφορά ότι ο Ηρόστρατος έμεινε στην Ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Τόσοι και τόσοι όμως εξακολουθούν να πίνουν νερό στο όνομά του Ανδρέα Παπανδρέου και δεν εννοούν να μετακινηθούν από τις ολέθριες πρακτικές του που οδήγησαν την πατρίδα μας στα σημερινά χάλια.

No comments:

Post a Comment