Monday, June 15, 2015

ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ‘’ΠΡΟΛΕΧΘΕΝΤΑ’’ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ. ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΝ;



ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ‘’ΠΡΟΛΕΧΘΕΝΤΑ’’ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ. ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΝ;

(Μέχρι και βίντεο ανάρτησαν με τις ‘’προρρήσεις’’ του, με προσθετέο μέρος της συναυλίας του Σταμάτη Σπανουδάκη, εσχατολογικού  περιεχομένου) 

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Οι ενθουσιαστικές τάσεις των ‘’ημετέρων’’ τον τελευταίο καιρό έχουν εκτραπεί. Καραδοδοκούν αγωνιωδώς για να διακηρύξουν την ‘’επαλήθευση’’ των λεχθέντων του. Τα περί του «προφητικού» χαρίσματος, του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, έγιναν «παίγνιο» διαδυκτιακό, από τους φανατικούς υποστηρικτές με απαράδεκτες υπερβολές.  

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, που ‘’προλέγει’’, διακόπτεται για να προστεθεί πολύ μεγαλύτερης διάρκειας προσθετέο μέρος, της συναυλίας του γνωστού Έλληνα μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, με εσχατολογικό περιεχόμενο. Και τι δεν σοφίζονται οι ‘’ημέτεροι’’. 

Τα ενθουσιαστικά παραληρήματα στο διαδύκτιο, δυστυχώς πληθαίνουν. Άλλο ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, το έχουν επενδύσει με διάφορα οπτικά εφφέ. Το επένδυσαν με πολεμικές σκηνές. Πολεμικά αεροπλάνα σε καιρό μάχης, θάλασσα με πολεμικά πλοία, εκρήξεις βομβών, ένας πραγματικός πόλεμος. Το έκαναν με τέτοιο παραστατικό τρόπο ούτως ώστε να μοιάζει με αληθινό. Οι πολεμικές σκηνές προσδίδουν τέτοια αληθοφάνεια στο βίντεο, που κάνουν τον θεατή να πιστέψει, ότι τα μέλλοντα ως παρελθόντα ελογίζοντο, για τον Κύπριο αυτό μοναχό.

Προσθέτουν άλλοθι με τις ‘’επενδύσεις’’ αυτές, στη λεκτική διαδικασία ‘’αγιοκατάταξης’’ του, από αυτούς που ιδιοτελώς τον υποστηρίζουν. Τα αδιακρίτως λεχθέντα ως «προλεχθέντα» παρουσιάζονται.

Ας δουν τη δημοσίευση του φυλλαδίου του έτους 1995, με τη καλούμενη από αυτούς  ‘’προφητεία’’ π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού  (φωτογραφημένο από το ιστολόγιο ‘’Απολογητικά’’), όπου αναφέρει ότι «Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους». ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ.

Ας δουν την εκπομπή του Τηλεοπτικού Σταθμού ο Λόγος, κατά το έτος 1998, στο Πρόγραμμα – Ορθοδοξία και Ορθοπραξία, με τον θεολόγο κ. Νικολαΐδη, όπου π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων «…τώρα όμως θα πω και τούτο, να έχει θάρρος ο λαός μας, διότι θα δεχθούμε πληγή από τους Τούρκους λυσσαλέα. Μην τρομάξουμε, είναι μέσα στα Θεία σχέδια, θα γίνει κι αυτό. Σύντομα, σύντομα πολύ σύντομα… ». Το ‘’προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους’’ έγινε ‘’λυσσαλέα πληγή’’. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ.

Τόσες φορές τα «προλεχθέντα» από τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό διαψεύστηκαν και αποδείχθηκαν «είδωλα λογισμών πλανωμένων» (Άγιος Διάδοχος  Φωτικής). Δεν τους αρκούν;

Δεν αρκούν οι διαψεύσεις; Εκτός και αν θεώρησαν ότι αληθεύει αυτό που είπε συνιστών εαυτόν «…άνοιξε  (ο νους) κι άρχισε η θεολογία που όλα τα μυστήρια της δημιουργίας των όντων, τα παρελθόντα, τα παρόντα και τα μέλλοντα». 

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ.

No comments:

Post a Comment