Friday, June 26, 2015

Η ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ



Η ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ

(Δυστυχώς κάποιοι υποτιμούν την επικινδυνότητά της για ένα Χριστιανό και αγνοούν το ομοειδές με τις άλλες Νεοεποχίτικες πλάνες)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Συχνά πυκνά Κέντρα Ολιστικής Ιατρικής, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ανακοινώνουν την οργάνωση μαθημάτων Γιόγκα και Διαλογισμού.  Κέντρα ολιστικής ιατρικής ανακοινώνουν την οργάνωση συναντήσεων αφιερωμένων στις αρχές του Αγιουρβέδα και την Ολιστική Ιατρική.

Αν περιτρέξει κανείς στα διαφημιζόμενα από διάφορα Νεοεποχίτικα ιστολόγια, θα παρατηρήσει να συνδιαφημίζεται η Ολιστική Ιατρική με την γιόγκα, σεμινάρια Μεργκάμπα,, την πλανεμένη ‘’μεγάλη επίκληση’’, το φως (σκότος) Ρέϊκι, τις ομάδες αυτογνωσίας, το θετικό οραματισμό, τους 72 αγγέλους (σκότους) της Καμπάλα, και διαλογισμού την ομοιοπαθητική, το αγγελικό (δαιμονιώδες) Ρέϊκι, το Καρούνα Ρέϊκι, το Ρέϊκι της συμπόνοιας, μυήσεις Α, Β, Γ, βαθμού το Ρέϊκι, το αύρα σώμα κλπ.

Είναι φανερό ότι δεν είναι τυχαία η ομαδοποίηση. Είναι φανερή η πλάνη που ενυπάρχει στις Νεοεποχίτικες πλάνες. Και μόνη η συνύπαρξη τόσων πλανών καταδεικνύει το ομοειδές αλλά και το επικίνδυνο να οδηγηθεί κάποιος σε μια από αυτές και την ευκολία να διολισθήσει κατόπιν και σε κάποιες των υπολοίπων.

Και μόνο το γεγονός ότι, συνδιαφημίζεται με τις άλλες Νεοεποχίτικες πλάνες, αλλά και συνυπάρχει ως ομοειδής με αυτές, την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη για τον ανυποψίαστο Χριστιανό. Όταν περιμένοντας στην αίθουσα ενός Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής, παρατηρεί γύρωθεν ο ανυποψίαστος ασθενής τις διαφημιζόμενες πλάνες της γιόγκα κλπ, ο κίνδυνος να παρασυρθεί και στις υπόλοιπες πλάνες, πέραν της ολιστικής είναι μεγάλος.

«Στους ‘’νέο-εποχίτες’’, όπως και στους ανατολικούς λαούς, ο Θεός ταυτίζεται με τον κόσμο…Θεός είναι η ‘’συμπαντική συνείδηση’’…Ο Θεός δεν είναι ο δημιουργός, αλλά ο νους του σύμπαντος…», ανέφερε ο ιερομόναχος Αρτέμιος Γρηγοριάτης (πτυχιούχος Χημικός), αναπτύσσοντας το θέμα «Ολιστική ιατρική», με την  ευλογία τότε του Γέροντος του Αρχιμανδρίτου Γεωργίου  Καψάνη.

Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς αναφέρει ότι «η κόλασις του ανθρώπου  αρχίζει ήδη εδώ εις την γην, εάν ο άνθρωπος δεν ζη εν τω Λόγω εν τω Χριστώ». ‘’Πολλώ δε μάλλον’’ τώρα που πρόκειται περί βιώσεως αυτής τούτης της πλάνης.

Δυστυχώς κάποιοι υποτιμούν την επικινδυνότητά της για ένα Χριστιανό και αγνοούν το ομοειδές με τις άλλες Νεοεποχίτικες πλάνες, με αποτέλεσμα είτε να αδιαφορούν όταν ένας Χριστιανός καταφεύγει σε αυτή, είτε ακόμα χειρότερο να συμβουλεύουν άλλο Χριστιανό να καταφύγει στην Νεοεποχίτικη εναλλακτική ολιστική πλάνη. 

Ποιος μπορεί μετά να πείσει κάποιον που κατέφυγε σε κάποια Νεοεποχίτικη πλάνη; Κατά κανόνα όσοι ασχολούνται με κάποια από τις Νεοεποχίτικες πλάνες, είναι ‘’επιεικείς’’ και όχι μόνο με τις υπόλοιπες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Παρακαλούμε τους αναρτήσαντες στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, τη συνέντευξη που περιλαμβάνει την "αντιπρόταση" της εναλλακτικής ολιστικής πλάνης, να αποσύρουν το σημείο τούτο.

No comments:

Post a Comment