Sunday, June 21, 2015

Ο ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΠΕΤΟΣ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ



Ο ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΠΕΤΟΣ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο χθεσινό άρθρο του στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ο κ. Γιανναράς μιλά με πολλή θλίψη και απόγνωση για την άθλια κατάσταση του Ελλαδικού κράτους και αναμένει τη βοήθεια της Ενωμένης Ευρώπης και των “θεσμών” για να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται για το ξεπέρασμα της κρίσης, για την εξόφληση του χρέους και για τον εξευρωπαισμό του Ελλαδικού κράτους.

Ας μην μπούμε στη συζήτηση αν το πελατειακό κράτος θα εξαφανιστεί επειδή οι εκλογικές περιφέρειες θα γίνουν μονοεδρικές. Προφανώς και το πελατειακό κράτος δεν θα εξαφανιστεί με τις μονοεδρικές περιφέρειες. Μάλλον θα ενισχυθεί, αφού ο βουλευτής της έδρας θα αυξήσει την ευνοιοκρατία για να επανεκλεγεί.

Ας μη συζητήσουμε την αλλόκοτη θεωρία ότι, όταν οι υπουργοί δεν θα προέρχονται από το κοινοβούλιο ότι θα εξυγιανθεί ο δημόσιος βίος. Στη Μ. Βρετανία λ.χ. οι υπουργοί είναι εκλελεγμένοι βουλευτές και δεν υφίσταται πελατειακό κράτος, ενώ στην Κύπρο οι υπουργοί δεν μπορούν ποτέ να είναι και βουλευτές και όμως το πελατειακό κράτος οργιάζει.

Ας μη μείνουμε ούτε στην απογοήτευση του κ. Γιανναρά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ήδη -για να χρησιμοποιήσω ένα όρο που απεχθάνομαι- “συστημικό” κόμμα. 

Η προσκόλληση του κ. Γιανναρά στην πανάκεια της πολιτικής είναι γνωστή. Αφού έφτασε μέχρι το σημείο να περιμένει λύση των προβλημάτων ακόμη και από τον Τσίπρα (μετά που απογοητεύτηκε από όλους στους πολιτικούς σχηματισμούς και τον ... κ. Βγενόπουλο!!!) είναι φανερόν το εύρος των φρούδων ελπίδων που έχει εναποθέσει στους πολιτικούς.

Ας έρθουμε στην ουσία της πρότασής του. Τι είναι που λέγει στους δανειστές μας ο κ. Γιανναράς; Θέλετε να πάρετε τα λεφτά που σας χρωστάμε; Να κάνετε επέμβαση όχι με την μικροπολιτική που ασκείτε τώρα -λ.χ. πόσο θα κοστίζουν τα φάρμακα και ποιος θα τα πουλά- αλλά με τη πολιτική -με την ωμή επέμβαση στα εσωτερικά μας- ώστε εσείς οι ξένοι να κάνετε για μας τις αναγκαίες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις για να γίνουμε σύγχρονο εξευρωπαισμένο κράτος.

Φοβερό και μόνον να σκέφτεσαι ότι ένας διανοούμενος που έχει αναπεπταμένη τη σημαία του “ελληνικού τρόπου ζωής” προσκαλεί επέμβαση των ξένων -και μάλιστα των δανειστών μας- για να βγούμε από την κρίση.!!!

Αν αυτή η στάση του κ. Γιανναρά δεν δείχνει την έσχατη κατάπτωση του Ελληνισμού δεν ξέρω τι άλλο την σηματοδοτεί.

No comments:

Post a Comment