Wednesday, June 24, 2015

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ



Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

Του Πανοσ. Αρχιμ Ιωήλ Κωνστάνταρου
=====

Κληρικοί που λόγω τής ιδιότητάς τους θα έπρεπε να αποτελούν τον υπ' αριθμόν ένα εχθρό της δουλείας των παθών, με τα κηρύγματα και τα γραπτά τους καταντούν συνήγοροι των παθών και του διαβόλου. 

Πρόκειται περί τραγικών καταστάσεων αφού όταν επιτελούν το μυστήριο του βαπτίσματος, εξορκίζουν τον διάβολο, και από την άλλη με τις “νεορθόδοξες” θεωρίες τους ρίχνουν τους απελεύθερους Χριστού και πάλι στο ζόφο των παθών και στα χέρια των δαιμόνων. 

Φυσικά υπάρχουν και οι λαϊκοί θεωρητικοί τού όλου θέματος που όταν κανείς τους ακούει και τους μελετά δεν μπορεί παρά να ψάλλει το “πόθεν άρξομαι θρηνείν”...

Να προσθέσουμε τώρα ότι στο αυτό εκφυλιστικό πνευματικό νόσημα υπάγονται οι πρωτεργάτες και οι θιασώτες τού οικουμενισμού;

Μα αυτό είναι το μόνο βέβαιον, καθότι αλλοίωσις του δόγματος νομοτελειακώς επιφέρει και νόθευσιν της Ορθοδόξου βιοτής και φυσικά το αντίθετο, όπως τονίζει ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης.

Βεβαίως θα τεθεί και πάλι ορθώς το ερώτημα: Μα η υπεύθυνη Εκκλησιαστική διοίκησις αγνοεί την όλη κατάσταση; Απαντούμε: Έως ότου ασχοληθούν οι υπεύθυνοι, οφείλουμε να ακούμε και να εφαρμόζουμε τον λόγο τού Θεού και τις συμβουλές των αγίων τής Εκκλησίας μας. Τονίζουμε πως οδηγοί μας δεν είναι όσοι “περί την πίστιν ηστόχησαν" (Α' Τιμ. στ' 21), αλλά οι επίσημοι Άγιοι και καθοδηγοί της αμωμήτου Ορθοδόξου πίστεώς μας.

No comments:

Post a Comment